Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kocēnos cīņa par Elvi līgas līderpozīcijām

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kocēnos cīņa par Elvi līgas līderpozīcijām
Artis Matīss Fogels komandas pēdējā spēlē izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, foto: Floorball.lv

Šodien viena spēle tiks aizvadīta Elvi florbola virslīgā, savā starpā sacenšoties divām no čempionāta vadošajām komandām, kad vietējā Kocēnu “Rubene’ pulksten 16:00 pie sevis ciemos uzņems “Talsu NSS/Krauzers”.

“Rubene” – “Talsu NSS/Krauzers” (pulksten 16:00 Kocēnos un TV4)

Abas šodienas spēles dalībnieces palikušas vienīgās ar 11 aizvadītajām spēlēm, kamēr lielākajam vairumam pārējo komandu ir jau 13 mači aiz muguras. Tas gan nav traucējis “Rubenei” ar 28 punktiem saglabāt pirmo vietu, bet Talsi gan vienu pozīciju atdevuši, ar 26 punktiem esot trešajā vietā, par punktu atpaliekot no Ulbrokas kluba, kuram arī divi mači vairāk aiz muguras. Uzvara šodienas spēlē kurzemniekiem ļautu apsteigt ne vien ulbrokiešus, bet arī kocēniešus.

“Rubene” Elvi līgā laukumā nav devušies kopš 25. novembra, kad savās mājās cieta ļoti negaidītu 5:6 zaudējumu “RTU/Rockets”, tādējādi nav bijusi iespēja reabilitēties par šo pārsteidzošo neveiksmi. Nepalīdzēja arī tajā spēlē lieliski spēlējošā Arta Matīsa Fogeļa divi vārtu guvumi. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 23 (19+4) punktiem ir Matīss Celms, kamēr Jēkaba Keiša rēķinā ir 19 (4+15) punkti. Vēl desmit punktu robežu pārkāpuši Dāvis Zēmelis (9+9) un Ingars Matisons (11+2).

Interesanti, ka arī Talsu komanda savā pēdējā mačā cieta zaudējumu, izbraukumā nespējot atspēlēt trīs vārtu deficītu un ar 3:4 zaudējot “FBK Valmiera/Betsafe”. Tajā mačā Talsu komandā neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu punktu. Sezonā kopumā rezultatīvākais bijis Jānis Ragovskis, iekrājot 24 (10+14) punktus. Tomam Akmeņlaukam (11+10) un Linardam Putniņām (8+13) ir pa 21 punktam, bet desmit punktu robežu pārsnieguši arī Andrejs Šķerbergs (9+9), Artis Raitums (6+9) un Maris Šķuburs (7+3).

Abas komandas parūpējās par aizraujošu savstarpējo pirmā apļa spēli septembra izskaņā Talsos. Kad bija nospēlētas tieši divas minūtes, talsinieki bija panākuši jau 2:0 vadību, bet pārtraukumā devās pie 2:4 deficīta. Pēc pārtraukuma vidzemnieki guva arī piektos vārtus, taču pēc 47 spēles minūtēm komandas bija vienādās pozīcijās (5:5). Izšķiroši izrādījās jaunā Kārļa Dūmiņa gūtie vārti septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kas nodrošināja “Rubenei” uzvaru ar rezultātu 6:5. Par labāko gan tajā spēlē uzvarētājiem atzina Matīsu Celmu. Mājinieku rindās divus vārtus guva Uģis Adiņš, arī saņemot balvu kā labākais savā komandā.

Šodien spēles sākums Kocēnu sporta namā pulksten 16:00 un mača video tiešraide būs vērojama TV4 kanālā. Cīņu apkalpos tiesnešu pāris Mārtiņš Larinovs un Ilmārs Podnieks.