Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Florbola čempionāts sākas ar "Lekringa" uzvaru pār "Rubeni"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Florbola čempionāts sākas ar "Lekringa" uzvaru pār "Rubeni"
Olafs Zvīnis uzvarētāju labā guva divus vārtus. Foto: Latvijas Florbola savienība

Šovakar ar spēli Cēsīs starp ELVI florbola līgas čempioni "Lekrings" (Cēsis) un vicečempioni "Rubene" (Kocēni) tika atklāts 30. Latvijas čempionāts florbolā. Uzvaru ar 8:4 izcīnīja cēsnieki, kuru rindās ar "hat-trick" izcēlās Jānis Rajeckis.

Jau tradicionāli Latvijas čempionāts florbolā tiek atklāts ar cīņu starp čempioniem un vicečempioniem, spēle notiek čempionu laukumā. 15. aprīlī "Arēnā Rīga" čempionu titulu, zelta medaļas un lielo kausu savā starpā dalīja Kocēnu "Rubene" un Cēsu "Lekrings". Mačs bija ļoti aizraujošs, tomēr lielāko daļu laika vadībā atradās cēsnieki, kuriem savu pārsvaru izdevās nosargāt līdz pat pamatlaika beigām, svinot panākumu ar 5:4. Kocēniešiem savu gadu iepriekš izcīnīto ceļojošo čempionu kausu nācās atdot "Lekringam", bet šodien Cēsu sporta kompleksā abas komandas jau atkal krustoja nūjas, atklājot 30. Latvijas čempionātu.

Pirmie uzdevumi bīstamāki padevās mājiniekiem, tieši cēsnieki bija tie, kuri atklāja šīs spēles rezultātu. 4. minūtes izskaņā šīs sezonas pirmos vārtus guva "Lekringa" aizsargs Jānis Rajeckis (1:0), kurš pēc leģionāra gaitām Norvēģijā atgriezies Cēsu komandas rindās. Lielāko daļu darba gan izdarīja "Lekringa" kapteinis Toms Rīsmanis, kurš ar māņkustību tika garām pretinieku aizsargam, bet pēc tam padeva bumbiņa Rajeckim "kā uz paplātes". "Rubenes" atbilde sekoja jau pēc minūtes – no vārtu priekšas bumbiņu mājinieku "cietoksnī" trieca Kocēnu komandas debitants Kārlis Bitmanis, kuram no aizvārtes ļoti precīzi asistēja Kārlis Bitmanis – 1:1. Perioda vidū īsā laika posmā divus vārtus guva viesu uzbrucējs Kristers Babris, vadībā ar 3:1 izvirzot "Rubeni". Sākoties pirmās trešdaļas pēdējai minūtei, uz rezultātu tablo atkal bija līdzsvars (3:3), jo pa golam "Lekringa" labā iemeta Olafs Zvīnis un Edgars Puriņš. Uz ģērbtuvēm labākā noskaņojumā gan devās viesi, jo desmit sekundes pirms pārtraukuma perfektu Kristera Babra piespēli vārtu guvumā pārvērta Jēkabs Keišs – 4:3.

Mača turpinājuma daudz veiksmīgāk darbojās Cēsu florbolisti, kas otrā perioda sākumā vārtos sūtīja Markusu Plūdumu. Līdz otrās trešdaļas vidum mājinieki izvirzījās vadībā ar 6:4. Pa golam "Lekringa" labā iemeta Olafs Zvīnis, Jēkabs Berkolts un Emīls Dzalbs. Tajā pašā laikā kocēnieši, kā izteicās spēles komentētājs Āris Aldiņš, izskatījās kā spēles pavedienu pazaudējuši. Otrās trešdaļas izskaņā par nesportisku uzvedību ar noraidījumu tika sodīts cēsnieks Edgars Puriņš, taču rezultāts nemainījās. Pēdējā periodā abu komandu rezultativitāte bija noslīdējusi līdz nullei, bet 52. minūtē uzreiz divi "Rubenes" spēlētāji saņēma pa noraidījumam. Kristers Babris tika sodīts par nepareizu sišanu, bet Jēkabs Keišs – par bloķēšanu. Kocēnieši, spēlēdami trijatā, spēja izveidot bīstamu pretuzbrukumu, kas gan nebija rezultatīvs. "Lekrings" atbildēja ar precīzu Jāņa Rajecka metienu, kas cēsniekiem ļāva iegūt triju vārtu pārsvaru – 7:4. Abi noraidīti Kocēnu florbolisti paspēja atgriezties laukumā, tomēr nespēja kavēt vēl vienu Jāņa Rajecka rezultatīvu metienu – 8:4, viesi veica vārtsarga maiņu.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Jānis Rajeckis, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedram Tomam Rīsmanim trīs piespēles, divus golus iemeta Olafs Zvīnis, bet 2 (1+1) punkti Emīla Dzalba kontā. Par labāko starp kocēniešiem atzina debitantu Kārli Bitmani, kuram 2 (1+1) punkti. Rezultatīvākie viņa komandā ar trim punktiem katram bija Kristers Babris un Jēkabs Keišs.

"Lekrings" - "Rubene" 8:4 (3:4, 3:0, 2:0)
Metienu attiecība:
30:23 (12:7; 10:6; 8:10)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Jānis Rajeckis 4 (3+1), Toms Rīsmanis 3 (0+3), Olafs Zvīnis 2 (2+0), Emīls Dzalbs 2 (1+1), Edgars Puriņš 1 (1+0), Jēkabs Berkolts 1 (1+0), Markuss Plūdums 1 (0+1), Andris Rajeckis 1 (0+1), Mārtiņš Muižnieks 1 (0+1).
"Rubene" – Kristers Babris 3 (2+1), Jēkabs Keišs 3 (1+2), Kārlis Bitmanis 2 (1+1)..

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...