Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Atis Blinds pēc 22 gadiem florbolā nolemj likt karjerai punktu

Rolands Eliņš

Atis Blinds pēc 22 gadiem florbolā nolemj likt karjerai punktu
Atis Blinds. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

LETA. Latvijas florbola leģenda Atis Blinds nolēmis likt punktu karjerai, sociālajā vietnē "Facebook" paziņoja sportists.

Šīs nedēļas nogalē sāksies Latvijas jaunā florbola līgas sezona, bet 37 gadus vecais Blinds pēc 22 gadiem florbolā nolēmis neturpināt karjeru.

"Laikam jau tas ir gana daudz, ja tā pašam uz to no malas jāpaskatās…. Un kas tik pa šo laiku nav piedzīvots, pārdzīvots un arī pat pārciests. Bet tik un tā, lai arī cik grūti ir bijis, neesmu padevies, bet turpinājis iet uz priekšu," paziņojumā raksta Blinds.

Blinds pateicās kādreizējam RTU florbola komandas vadītājam Kārlim Cinītim, kurš viņu un brāli ieveda florbolā. Tāpat Blinds saka paldies hokeja treneriem Pāvelam Jeļisejevam un Ērikam Miļunam, kuri ielika pamatus viņa sportista karjerai, kā arī treneriem Normundam Zvejniekam, Andrim Pīlupam, Gintam Bikaram, Normundam Grunckim, Īro Parviainenam un Arto Rīhimeki, kuri būtiski ietekmējuši viņa karjeru.

Florbolists paldies sāka arī fiziskās sagatavotības trenerim Ivaram Čākuram un masierim Vadimam Molohovskim, kā arī "Sporta Punkts" pārstāvjiem Rolanam Povšakam un Tāmarai Robežniecei. Blinds ir arī pateicīgs visiem pieciem florbola klubiem, kuros viņš spēlēja - RTU, "Ķekava", "Latvijas Avīze", "Lielvārde"/"FatPipe" un "Masters". Tāpat viņš pateicās Latvijas Florbola savienībai (LFS), kā arī komandas biedriem un pretiniekiem.

Vislielāko paldies Blinds saka ģimenei, kas jutusi līdzi un pārdzīvojusi, iespējams, pat vairāk nekā pats sportists.

Blinds ar 45 gūtiem vārtiem un 61 rezultatīvu piespēli ir Latvijas izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs. Deviņos pasaules čempionātos viņš guva 26 vārtus un atdeva 32 rezultatīvas piespēles, ar 58 punktiem ieņemot desmito vietu meistarsacīkšu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Blinds ir astoņkārtējs Latvijas čempions, pieckārtējs vicečempions un divkārtējs bronzas medaļas laureāts. Viņš Latvijas čempionātā guva 581 vārtus un asistēja vēl 714 vārtu guvumos, kas dod pirmo vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2021-09-09 12:26, pirms 3 gadiem
Pilnīgi pareizi . Cik ilgi ar to meiteņu sportu var ņemties.

  +4 [+] [-]

, 2021-09-09 12:46, pirms 3 gadiem
@hotabič - klau meiteņu sport, pats kādreiz aizej uzspēlē florbolu ar tiem kas māk un sapratīsi, ka tas ir normāls sportaveids. No malas jau viegli spàrnus celt augstāk par savu pakaļu…

  -2 [+] [-]

, 2021-09-09 12:59, pirms 3 gadiem
Nav tā, ka Blinds ir bijis vienīgais mūsu profesionālis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-09-09 13:23, pirms 3 gadiem
zinātājs ar olām rakstīja: Meiteņu sporta veids ir varbūt nedaudz par skarbu, bet tas ka floris ir kaut kāds kreisais variants bez nākotnes, tur šaubu maz
Lai jau rauj ja patīk, ar jāšanām un šaušanām jau arī cilvēki nodarbojas
lai spēlētu hokeju, vecākiem ir jābūt biezam makam. Florbolam vajag tikai nūju. Tādēļ drošvien daudzi potenciāli talantīgi hokejisti spēlē florbolu jo nebija iespēja iet hokejā. Un fizuhu tur vajag pamatīgu, jo visu laiku jātaisa "atspolītes".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2021-09-09 15:24, pirms 3 gadiem
Nu nav tur nekāda meiteņu sporta (tas gan man netrucē pazīstamos florbolistus apcelt ka ir), jo ar to bumbu ja atraujas reāli sāp. Fiziski nav viegli un lai arī bortā neliek, daļēji kontakts ir cīņā par pozīciju. Es gan tik dažas reizes esmu spēlējis. Bet nu daudziem komfortu mīlošajiem mūsdienās viš ir ok, notiek foršā siltā zālē, nevis jāvazājas pa futbola dubļiem vai kaut kādām aukstām ledushallēm. Skatīties gan man viņu ne īpaši interesē.

     [+] [-]

, 2021-09-09 19:23, pirms 3 gadiem
Vienmēr nākot viņam laukumā spēles zālē Korn-blind skanēja
Paldies par karjeru

  -1 [+] [-]

, 2021-09-09 21:01, pirms 3 gadiem
fagcentrs rakstīja: lai spēlētu hokeju, vecākiem ir jābūt biezam makam. Florbolam vajag tikai nūju. Tādēļ drošvien daudzi potenciāli talantīgi hokejisti spēlē florbolu jo nebija iespēja iet hokejā. Un fizuhu tur vajag pamatīgu, jo visu laiku jātaisa "atspolītes".
puika paralēli hokejam pamēģināja, bet neatzina to par īstu sportu - bortēt nedrīkst, no apakšas nūju celt nedrīkst, daudz tipināšanas, tas esot tiem, kas neesot gatavi īstajam hokejam nezinu, kā būtu, ja izmēģināto sporta veidu secība būtu otrādāka

     [+] [-]

, 2021-09-15 12:00, pirms 3 gadiem
adrock rakstīja: puika paralēli hokejam pamēģināja, bet neatzina to par īstu sportu - bortēt nedrīkst, no apakšas nūju celt nedrīkst, daudz tipināšanas, tas esot tiem, kas neesot gatavi īstajam hokejam nezinu, kā būtu, ja izmēģināto sporta veidu secība būtu otrādāka
Manējais sāka iet regbijā, tad pamēģināja hokeju, hokejs esot kaut kāda daiļslidošanu ar nūjām, normāli iebortējot, kaut ko čīkstot, tad nāk atriebties, izdarīt neko nevar, norauj aiz režģa zemē, 2 minūtes, pa slidām sist un gāzt zemē nevar.