Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Jõgeva SK Tähe" sagrauj "Lielvārdi"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Jõgeva SK Tähe" sagrauj "Lielvārdi"
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta Vīriešu virslīgas spēlē starp "Jõgeva SK Tähe" un "Lielvārdi" ar 9:4 pārliecinoši uzvarēja igauņi, revanšējoties par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu. Piecus vārtus lielvārdieši ielaida, spēlējot skaitliskajā mazākumā.

Lielvārdieši tālajā ceļā uz Igaunijas pilsētu Jogevu devās jau pulksten 10 no rīta. Kad bijām šķērsojuši stipri nosacīto valstu robežu, tūrisma firmas "Impro ceļojumi" piešķirtā autobusa televizoros tika ieslēgts šī turnīra pirmās spēles starp komandām "Lielvārde" un "Jõgeva SK Tähe" ieraksts – treneris Atis Blinds analizēja savu spēlētāju kļūdas, norādīja uz neizmantotajām iespējām.

Vietā būtu atgādināt, ka novembra sākumā, kad abas komandas tikās Lielvārdē, laukuma saimniekiem mača pēdējo minūšu laikā ne tikai izdevās likvidēt divu vārtu deficītu, bet pat neticamā veidā burtiski izraut uzvaru ar 9:8. Igauņi uzreiz pēc tās spēles iesniedza protestu, jo pēdējā bumbiņa viņu vārtos tika raidīta, kad tie jau bija izgrūsti no vietas. Viņu protests gan tika noraidīts, jo vārtus, lai arī varbūt netīšām, bija pagrūdis "Jõgeva SK Tähe" spēlētājs.

Kad mūsējie jau bija iebraukuši Jogevā (apdzīvotā vietā, kas nav lielāka par, piemēram, Ulbroku, pie tam ar diezgan līdzīgu sporta namu), treneris visiem lika vēl uzkavēties autobusā, lai noskatītos spēles pēdējās minūtes. Lielvārdieši vēlreiz uzgavilēja savai toreizējai uzvarai un labā noskaņojumā devās sporta namā, lai pacīnītos par vēl vienu panākumu.

Jau pats spēles sākums lielvārdiešiem gan izvērtās ļoti neveiksmīgs. Uzreiz pēc pirmā iemetiena par atšķirīgu formas tērpu tika noraidīts viesu aizsargs Ervīns Torsters (īstā forma izrādījās aizmirsta mājās...). Jogevieši šo dāvanu nekavējās izmantot – 25. sekundē Marko Saksings ar patālu metienu pirmo reizi pārspēja Igoru Ivanovu – 0:1.

Spēlējot vienādos sastāvos, teritoriālais pārsvars it kā piederēja lielvārdiešiem, tomēr pietrūka tādu patiešām bīstamu metienu pa Rainera Kaldes sargātajiem vārtiem. Toties mājinieki nekautrējās izmantot pretuzbrukumus – 7. minūtē Pāvels Semjonovs izdarīja metienu, bet Ivanovs, kuram redzamību pamanījās aizsegt Ilmārs Nitovs, kā izskatījās, šo brīdi palaida garām – 0:2.

Kad 11. minūtē Tammi Kivi, skrienot gar kreiso bortu un piedevām cīnoties ar "Lielvārdes" aizsargu, no asa leņķa mūsējo vārtos raidīja jau trešo bumbiņu (0:3), treneris Blinds lika iesildīties otrajam vārtsargam – Edgaram Jemeļjanovam. Līdz vārtsargu maiņai lielvārdieši gan nenonāca – atlikušajās pirmās trešdaļas minūtēs mūsējos glāba vai nu Ivanovs vai vienkārši veiksme.

17. minūtē Toms Delviņš laukuma vidū pārtvēra bumbiņu, aizcīnījās pa kreiso malu un piespēlēja savam vārdabrālim Akmeņlaukam, kurš pretinieku vārtu priekšā bija nekļūdīgs – 1:3. Tāds rezultāts noturējās līdz pat pirmajam pārtraukumam, lai arī atlikušajās minūtēs arī mūsējiem bija iespēja uzspēlēt skaitliskajā vairākumā.

Otro trešdaļu "Jõgeva SK Tähe" uzsāka ievērojami aktīvāk, nekā viesi. Drīz vien tam bija rezultāti – 24. minūtē pēc Pāvela Semjonova raidījuma mūsējie jau zaudēja ar 1:4, bet 28. minūtē, kad jau kārtējo reizi "Lielvārde" bija skaitliskajā mazākumā, savu iespēju izmantoja Nikolajs Rops – 1:5.

33. minūtē beidzot veiksmīga epizode arī lielvārdiešu izpildījumā – Aivja Kusiņa tieši zem vārtu pārliktņa raidītā bumbiņa igauņu vārtsargam izrādījās neņemama – 2:5. Uzreiz pēc šī vārtu guvuma "Lielvārde" tomēr veica vārtsargu maiņu, pie tam izskatījās, ka pēc paša Ivanova iniciatīvas – laikam jau Igors juta, ka nav viņa diena...

Viesu prieki gan nebija ilgi – 35. minūtē Mikam Valpēteram uzreiz pat divi noraidījumi – gan par nepareizu sitienu, gan par nepareizu spērienu... Mūsējos sodīja Marko Saksings ar izcili precīzu raidījumu tieši kreisajā devītniekā - 2:6. Perioda izskaņā lielvārdieši beidzot atzīstami pacīnījās pie viesu vārtiem un Toms Akmeņlauks vēlreiz samazināja rezultāta starpību – 3:6.

Pēdējās trešdaļas sākumā abas komandas centās uzmanīgi darboties aizsardzībā. Kad 49. minūtē Sandris Virsnītis atguva vēl vienus vārtus (4:6), lielvārdiešiem parādījās pamatotas cerības izglābt maču. Viņi aktivizēja savu uzbrukumu, bet mājinieki izskatījās diezgan sabijušies.

Viss kardināli mainījās perioda otrajā pusē. 52. minūtē lielvārdietis Jevgeņijs Kondrašovs laukuma centrā izpildīja tādu spēka paņēmienu, ka viņa pretinieks būtu aizlidojis tālu pāri bortam, ja ne siena... Pelnītas divas minūtes. Pēc pusotras minūtes neviennozīmīgi vērtējamu divu minūšu sodu par klupināšanu saņēma Ervīns Torsters. Igaunim Alari Pagi vajadzēja tikai divas sekundes, lai realizētu lielo skaitlisko vairākumu – 4:7.

Šajā brīdī acīmredzot nervi neizturēja lielvārdiešu trenerim Atim Blindam, kurš pauda savu neapmierinātību ar pēdējo noraidījumu. Tiesneši to sadzirdēja un sodīja arī viņu, parādot sarkano kartiņu un palūdzot doties projām. „Lielvārde” atkal spiesta spēlēt trijatā pret pieciem, šoreiz viņus ar savu firmas metienu devītniekā sodīja Marko Saksings – 4:8.

Lielvārdiešiem atgriezās ceturtais laukuma spēlētājs, bet mājiniekiem vajadzēja tieši vienu minūti, lai realizētu arī šo skaitlisko vairākumu – 4:9, vārtus guva Rauls Kivi. Spēles liktenis praktiski bija izšķirts. Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti lielvārdietis Erīns Torsters un jogevietis Marko Saksings.

Treneris Atis Blinds pēc sava lielākā zaudējuma, kopš viņš vada Lielvārdes komandu, bija ļoti neapmierināts ar savu spēlētāju disciplīnu laukumā, nopelnot tik daudz noraidījumu. Otrs neveiksmes iemesls, kā viņš uzskata, bija tiesnešu diezgan apšaubāmie lēmumi, piešķirot noraidījumus tur, kur to nebija. Kā piemēru viņš minēja epizodi, kurā it kā par klupināšanu tika noraidīts Torsters. Situācija bija tāda, ka pretinieks agresīvi nospēlēja pret lielvārdiešu vārtsargu, kuru mūsu aizsargs metās aizstāvēt. Sliktākajā gadījumā varēja piešķirt abpusējo noraidījumu, bet ar šādu rīcību tiesneši atņēma lielvārdiešiem pēdējās cerības uz labvēlīgu iznākumu.

Latvijas Hipolīzings florbola vīriešu virslīga, 9. janvāris:

"Jõgeva SK Tähe" – "Lielvārde" 9:4 (3:1, 3:2, 3:1)
Metienu attiecība:
37:29 (12:13, 15:12, 10:4)
Rezultatīvākie:
"Jõgeva SK Tähe" – Marko Saksings 5 (3+2), Pāvels Semjonovs 3 (2+1), Ilmārs Nītovs 2 (0+2), Valērijs Maslovs 2 (0+2).
"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 2 (2+0).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 21:59, pirms 14 gadiem
Florbols nav hokejs, tāpēc nekāda aizstāvēšana nesodīta nepaliek..

  +1 [+] [-]

, 2010-01-09 22:43, pirms 14 gadiem
Pārgauja?... moš Rubene vinnēja???

     [+] [-]

, 2010-01-09 22:58, pirms 14 gadiem
Kā Telms ar Valmieru izspēlēja ?

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:04, pirms 14 gadiem
Uzreiz pēc pirmā iemetiena par atšķirīgu formas tērpu tika noraidīts viesu aizsargs Ervīns Torsters (īstā forma izrādījās aizmirsta mājās...).
==
fascinējoši

     [+] [-]

, 2010-01-10 11:38, pirms 14 gadiem
Erčiks rullē

  +2 [+] [-]

, 2010-01-10 12:35, pirms 14 gadiem
erviins laikam bermudaa bijis ka taa aizmirsis maiku

     [+] [-]

, 2010-01-10 18:29, pirms 14 gadiem
Erra, vairāk gan tā nedari!

     [+] [-]

, 2010-01-11 16:23, pirms 14 gadiem
ai tač Boreiko un Ksenzovs visu laiku šitādi ir! da jebkas spēlē