Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Principiālas spēles Elvi vīriešu līgā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Principiālas spēles Elvi vīriešu līgā
Cēsu "Lekrings"
Foto: lekrings.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzēts izspēlēt divas cīņas. Cēsīs savā starpā sacentīsies divas principiālās konkurentes “Pārgauja” un “Lekrings”, bet Irlavā sacentīsies pēdējo divu gadu jaunpienācējas - “Irlava/Avant” un “RTU/Rockets”.

“Pārgauja” - “Lekrings” pulksten 20:00 Cēsīs

Stalbes “Pārgauja” visnotaļ pieticīgi iesākuši sezonu, pašlaik turnīra tabulā ar astoņās spēlēs izcīnītajiem 13 punktiem atrodas devītajā vietā. Vienlaikus noteikti izceļams, ka vienība ir svinējusi uzvaras pēdējās trijās spēlēs, līdz ar to vērojams progress sezonas laikā. Sezonas atsākšanās spēlē komanda Cēsīs spēja tikt galā ar “Lielvārde/FatPipe”, virslīgas debijas spēlē ar vārtu guvumu atzīmējoties Kristam Saldatenokam. Sezonas rezultatīvākais spēlētājs gan joprojām ir Gvido Lauga (8+6), bet pozitīvi, ka pēc smagā savainojuma jau pirmajā mačā ar vārtu guvumu atzīmējās Edgars Puriņš (3+1). Noteikti izceļams arī aizsargs Mārtiņš Šķesteris (2+3), kurš pie punktiem ticis jau četrās cīņās pēc kārtas. Ar līdzīgu sēriju var lepoties arī Mārtiņš Muižnieks (2+5). Interesanti, ka šī būs Stalbes komandas mājas spēle, taču abi klubi vienojušies maču aizvadīt Cēsu sporta kompleksā.

Cēsu “Lekrings” palikuši pēdējie, kuri vēl nav aizvadījuši nevienu spēli kopš sezonas atsākšanās. Pēdējo maču cēsnieki aizvadīja 7. novembrī, kad gana skandalozā cīņā ar 4:3 papildlaikā tika galā ar “Irlava/Avant”. Tādējādi, līdzīgi kā šodienas pretiniekiem, arī “Lekringam” ir trīs uzvarēto spēļu sērija. Tabulā “Lekrings” ar 20 punktiem astoņās spēlēs atrodas ceturtajā vietā. Trīs vadošās komandas gan aizvadījušas par trim mačiem vairāk. Uzvarot šovakar, “lēcējpeles” var tikt līdz otrajai vietai un arī līdervienība no Valmieras nav nekur tālu aizmukusi. Cēsnieku šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs ir Kevins Šmits (9+8), kurš punktus iekrājis visās šīs sezonas spēlēs. Pēdējos mačos pirms sezonas apturēšanas rezultatīvi darbojās arī Andris Rajeckis (9+5) un Emīls Dzalbs (6+4). No vadošajiem komandas spēlētājiem neaktīvo sarakstā pašlaik atrodas Toms Rīsmanis (3+5), bet pārējie ir ierindā.

Abām komandām šī būs otrā cīņa sezonā. 11. oktobrī Cēsīs laukuma saimnieki bija vadībā gan pēc pirmā (1:0), gan otrā (2:1) perioda, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām Jānis Driļevskis, kurš pašlaik ir savainots, pirmo reizi vadībā izvirzīja “Pārgauju” (3:2), kuri vēlāk svinēja panākumu ar 5:3. Uzvarētājiem divus vārtus guva Olafs Zvīnis, bet par labāko atzina Artūru Jurševski, kurš pašlaik iepauzē ar florbola spēlēšanu. Tikmēr cēsniekiem ar diviem punktiem rezultatīvākais bija Andris Rajeckis, bet MVP balva vārtsargam Ričardam Stivriņam, kurš atvairīja 15 pretinieku metienus.

“Irlava/Avant” - “RTU/Rockets” pulksten 20:00 Irlavā un Best4Sport TV

Irlavas sporta namā savā starpā sacentīsies komandas, kas pēdējo sezonu laikā papildinājušas Elvi florbola līgu. Irlavnieki jau savā pirmajā sezonā bija spraiga cīņa par astotnieku, bet rīdziniekiem pašlaik klājas smagāk. Šajā sezonā “Irlava/Avant” ar 14 punktiem 11 spēlēs pašlaik atkal balansē uz izslēgšanas spēļu robežas, atrodoties astotajā vietā. Joprojām ārpus pieteikuma atrodas pieredzējušais vārtsargs Māris Ronis, bet visi pārējie vadošie spēlētāji pamazām atgriežas ierindā. Rezultatīvākais ar 20 (10+10) punktiem ir Kristaps Kazlovskis, bet noteikti jāizceļ arī Mareka Stančika (11+7) uzņemtā forma, kurš pēdējos mačos atzīmējas ar pārīti vārtu guvumu, pie punktiem tiekot jau septiņās cīņās pēc kārtas. Arī brālim Renāram pašlaik ir piecu spēļu sērija ar izcīnītajiem punktiem.

Optimālajā sastāvā cīņām gatavojas arī “RTU/Rockets”, kuri pašlaik deviņās spēlēs atrodas pēdējā 12.vietā, par diviem punktiem atpaliekot no baušķeniekiem, pret kuriem arī izcīnīti vienīgie punkti sezonā. Pēdējās trijās spēlēs komanda atkal atgriezusies uz neveiksmju takas. Pēdējā spēlē bez punktiem beidzot tika atstāts Rainers Miķelsons (5+2), savukārt spēlējošais treneris Imants Lastovskis (9+4) jau četros mačos ir atzīmējies protokolā, turpinot vilkt aiz sevis komandas vezumu. Vienībai pieteikti vairāki jaunie spēlētāji, kā arī pieredzējušais Armands Puķītis, kurš pašlaik pieteikumā norādīts kā vārtu vīrs, lai gan virslīgā ir darbojies arī kā laukuma spēlētājs.

Ja rīdzinieki savu pēdējo spēli aizvadīja pret “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” (4:14), tad irlavniekiem pēdējais mačs bija 28. martā, kad izbraukumā gana līdzīgā cīņā ar rezultātu 7:5 apspēlēja tieši Rīgas studentus. Irlavniekiem lielisks bija Renārs Austrums, kuram divi vārtu guvumi un tikpat piespēļu. Tikmēr “raķetēm” Imantam Lastovskim divi vārtu guvumi un viena piespēle.