Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Ķekava” un “Lielvārde/FatPipe” var iekļūt Final Four

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Ķekava” un “Lielvārde/FatPipe” var iekļūt Final Four
"Ķekava"
Foto: Kekavasbulldogs.lv

Šovakar Elvi vīriešu florbola virslīgā tiks aizvadītas divas ceturtdaļfinālu sēriju otrās spēles. Ņemot vērā, ka finālā iekļūs komandas, kas tikušas pie diviem panākumiem, jau šovakar varam noskaidrot pirmos pusfinālistus. Spēli no Ķekavas tiešraidē translēs "Best 4sport TV", bet no Lielvārdes - Sportacentrs.com TV.

“Lielvārde/FatPipe” (#7) - “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” (#2) pulksten 20:00 Lielvārdē

Gana nervoza un emocionāla bija spēkošanās starp abām iepriekšējā fināla komandām, kas pirms nedēļas tika aizvadīta Ulbrokā. Mača ievadā Lielvārdes komanda visnotaļ agresīvi devās uzbrukumos, taču lielisks bija mājinieku vārtsargs Ivars Dišereits. Turklāt savos pretuzbrukumos momentus lieliski izmantoja regulārajā sezonā augstāku pozīciju ieņēmušie ulbrokieši, tādā veidā trešā perioda ievadā panākot šķietami drošo 3:0 vadību. Taču turpinājumā arvien vairāk neuzmanības kļūdas savā zonā pieļāva “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” komanda, par ko arī tika sodīti. Tā rezultātā laika posmā no 44. minūtes līdz 52. minūtei viesi pamanījās tikt pie četriem vārtu guvumiem, ne vien atspēlējoties, bet arī izvirzoties vadībā. Sevišķi diskutabli bija ceturtie vārti viesu komandai, kad vārtu priekšā bumbiņu ielidošanu vārtos centās neielaist jaunais ulbrokiešu aizsargs Ralfs Klempners. Arbitri uzskatīja, ka viņam tas nav izdevies un Lielvārdes komanda pārņēma vadību. Pēdējās sekundēs Niks Blumfelds ar metienu no savas laukuma puses raidīja bumbiņu mājinieku jau tukšajos vārtos, tādējādi ļaujot Kaspara Kreimaņa komandai izcīnīt uzvaru ar rezultātu 5:3 un nonākt vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas pusfinālā.

Uzvarētāju komandā vārtus guva un rezultatīvu piespēli izdarīja Rūdis Žukelis un Niks Blumfelds, bet par labāko spēlētāju atzina Maiklu Nazarovu, kurš pie punktiem netika, bet bija ļoti aktīvs visas cīņas garumā. Mājinieku komandā neviens no spēlētājiem netika pie vairāk kā viena rezultativiātes punkta, bet labākā spēlētāja balva vārtsargam Ivaram Dišreitam, kuram 34 atvairīti metieni, turklāt arī izdarīta rezultatīva piespēle.

Ar tiesneša svilpi gan viss vēl nebeidzās, jo “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” iesniedza protestu par “Lielvārde/FatPipe” komandas kapteiņa Marisa Giņko iespējamo noteikumu pārkāpumu vien pāris mirkļus pirms Blumfelds guva pēdējos vārtus mačā. Protests tika apmierināts, kā rezultātā šīvakara laukuma saimniekiem nāksies iztikt bez sava kapteiņa. Pēc pieņemtā lēmuma arī Lielvārdes klubs rakstīja iesniegumu par, viņuprāt, līdzīgām situācijām pretinieku spēlētāju izpildījumā. Tā rezultātā vienas spēles diskvalifikācijā iedzīvojies arī "Apelsīns/Oxdog Ulbroka" komandas uzbrucējs Valters Lapiņš, kuram konstatēta rupja spēle trijās spēles epizodēs.

“Ķekava” (#5) - “Talsu NSS/Krauzers” (#4) pulksten 20:00 Ķekavā

Spraigākā no līdz šim notikušajām ceturtdaļfinālu spēlēm šajā sezonā aizvadīta Talsos, kur katra no komandām spēja gūt tikai pa vieniem vārtiem, gan pamatlaiku, gan papildlaiku noslēdzot ar kaujniecisku neizšķirtu 1:1. Pēcspēles metienu sērijā nedaudz labāki bija Ķekavas florbolisti, kuri tādējādi otro reizi šosezon tika pie dramatiskas un ļoti svarīgas uzvaras Talsos, sperot nozīmīgu soli pusfināla virzienā. Jāpiezīmē, ka Talsu komanda mača izskaņā neizmantoja izcilu iespēju atrisināt jautājumu par uzvarētāju, pamatlaika beigās neizmantojot garu skaitlisko vairākumu formātā piecatā pret trim. Tāpat arī pagarinājumā mājiniekiem bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču arī šoreiz vārtu guvums tā arī netika gūts. Kā tas sportā nereti notiek - neizmantojot šādas iespējas, vienība vēlāk cieš neveiksmi un tā notika arī ar Arta Raituma trenētajiem vīriem.

Tieši Raitums bija vienīgais spēlētājs komandā, kas no spēles prata pārspēt Robertu Blumbergu. Zīmīgi, ka šie vārti arī tika gūti skaitliskajā vairākumā. Viesu komandai rezultatīvs metiens padevās Klāvam Jansonam, kurš bumbiņu vārtos raidīja ar tālu metienu. Interesanti, ka pēcspēles metienu sērijā Talsu komandas vārtos stājās 17 gadus jaunais Sandijs Gabriels Siliņš, nomainot Valteru Kasjaņeno. Ņemot vērā, ka vārtsargam neizdevās atvairīt nevienu no četriem pēcspēles metieniem, domājams, ka šāds lēmums nebija pareizs.