Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kurši mēģinās atvairīt Lauvu/LU uzbrukumu

Kurši mēģinās atvairīt Lauvu/LU uzbrukumu
Vai Rīgas Lauvas/LU arī šovakar varēs priecāties?

Foto: Arno Bulzgis, www.rigaslauvas.lv

Šovakar, plkst. 21:00, Liepājā notiks HipoLīzings florbolā vīriešiem Virslīgas atliktā spēle starp mājiniekiem Kuršiem un Rīgas Lauvām/LU. Spēles uzvarētājs saglabās cerības cīnīties par vietu izslēgšanas spēles, savukārt, zaudētājiem būs jādomā par vietas saglabāšanu elitē.

Pirms spēles.

Šī spēle jau ir sevi ierakstījusi Latvijas florbola vēsturē ar to, ka bija viena no divām spēlēm, kurās Lauvām/LU tika atcelti tehniskie zaudējumi, ko bija apšaubāmā veidā bija piešķīrusi Latvijas florbola savienības Disciplinārās komiteja. Gan par zaudējumu piešķiršanu, gan atcelšanu diskusijas vēl joprojām virmo pilnā sparā, taču skaidrs, ka šajā gadījumā taisnība ir abās pusēm, un LFS Valdei bija grūti pieņemt lēmumu, kas būtu apmierinājis visus.

Šī būs abu komandu pirmā tikšanās reizē, turklāt abas komandas atrodas blakus turnīra tabulā, attiecīgi priekšpēdējā un pēdējā vietā, tādēļ šis ir 6 punktu mačs. Otra savstarpējā spēle notiks pēc divām ar pus nedēļām jau Rīgā, tādēļ liepājniekiem ir ļoti būtiski izcīnīt punktus savā mājās.

Sniegums pēdējās spēlēs.

Pēdējo reizi Kurši ar paceltām galvām no laukuma nonāca pagājušā gada 21. decembrī, kad pārsteidzoši savās mājās uzveica Talsus/Triobet, kuru līderi nebija labākajā sportiskajā formā pēc Pasaules čempionāta florbolā Čehijā. Pēc tam ir piedzīvoti vienīgi zaudējumi, turklāt pēdējais mājās pagājušo svētdien pret Rubeni sausā – 0:4. Šajā sezonā tā bija pirmā spēle Virslīgā, kad kāda no komandām nav bijusi spējīga pārspēt pretinieku vārtsargu.

Mazliet labākā noskaņojumā uz spēli dosies rīdzinieki, kas pagājušo sestdien izcīnīja svarīgu uzvaru mājās pret Valmieru – 6:5, kas ļāva turpināt cīņu par iekļūšanu astotniekā. Lai gan komanda neparādīja tik labu sniegumu kā iepriekš, ar to bija pietiekami, lai tabulā ierakstītu trīs punktus.

Spēles iespējamā gaita un atslēgas spēlētāji.

Domājams, ka arī šī spēle nebūs no skaistākajām, jo komandas visupirms domās par savu vārtu drošību, un meklēs laimi pretuzbrukumos un pateicoties pretinieku kļūdām, tādēļ būtiski būs cik veiksmīgi vārtos darbosies liepājnieks Imants Vīnkalns (atvairīto metienu procents – 81.84%) un rīdzinieks Edgars Jemeļjanovs (78.77%). Nozīmīgi būs, kura no komandām pirmā gūs vārtus, jo tas dos papildus pārliecību un palielinās spiedienu uz pretiniekiem.

Lauvu/LU galvenais uzdevums būs apturēt mājinieku uzbrucēju Raiti Bušu (35 punkti), kā arī reaktīvo aizsargu Gintu Siliņu (13+8). Kuršiem būs grūtāks uzdevums, jo grūti viesu rindās izceltu kādus konkrētus spēlētājus, bet problēmas noteikti sagādā pirmā maiņa, kuras dzinuļi ir polis Mihails Dziurdziks, zviedrs Markus Andersons un aizsargs Jurijs Ivenkovs, kurš pēdējā spēle pret Valmieru guva divus ļoti svarīgus vārtus, vieni no tiem uzvaru nesošie.

Mūžīgi aktuālais jautājums par tiesāšanu.

Cerams, ka sevi no labākās puses parādīs tiesneši Arsēnijs Mihejevs un Māris Kumerdanks, kas neļausies iespējamām provokācijām no komandu vai skatītāju pusēm, un nepieļaus muļķīgas un būtiskas kļūdas, lai nerastos līdzīgi pārpratumi kā, piemēram, Rubenes un Talsu spēlē. Jācer, ka arī spēlētāji ņems vērā mācību, ko saņēma Rihards Fīrmanis spēles laikā un Kristians Lisovskis no Talsiem/Triobet pēc spēles par runāšanos ar tiesnešiem. Jāpiekrīt, viedoklim, ka, protams, ka tiesnešu darbība bieži vien ir zem katras kritikas, taču spēlētājiem ir jāizrāda cieņa pret viņiem un nedrīkst atļauties necienīgi izturēties un lietot necenzētus vārdus.

Runas ārpus laukuma.

Tāpat pēdējā laikā florbola sabiedrībā runā par iespējamo HipoLīzings Virslīgas paplašināšanu līdz 14 komandām, kas, protams, rada jautājumu, vai tādā gadījumā LFS tas nebūtu jāpaziņo šobrīd, kad četras, piecas komandas izmisīgi cīnās par palikšanu elitē, taču, no otras puses, var saprast LFS, kurai ir grūti kaut ko solīt šobrīd, jo grūti prognozēt cik komandas nākamsezon būs spējīgas finansiāli atļauties spēlēti Virslīgā.

Lai kā arī būtu, vai nebūtu, no skatītāju un intrigas viedokļa vislabākā ir šī brīža situācija, kad komandas cīnās un raujas pušu, lai paliktu elitē, kas vispārējai interesei par florbolu nāk vienīgi par labu.

Triobet.com prognoze:

FK Kurši - 2,1
neizšķirts - 5,65
Rīgas Lauvas/LU - 2,1

  +5 [+] [-]

, 2009-02-04 14:16, pirms 15 gadiem
Labs raksts!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-04 14:18, pirms 15 gadiem
14 komandas buustu izcili !!

  +3 [+] [-]

, 2009-02-04 14:18, pirms 15 gadiem
par UZVARU! 4-2 uzvar RL/LU

  -4 [+] [-]

, 2009-02-04 17:15, pirms 15 gadiem
iesaku autoram pārlasīt rakstu un palabot galotņu kļūdas.