Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ādažnieki centīsies reabilitēties par sakāvi viesos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ādažnieki centīsies reabilitēties par sakāvi viesos
Abu komandu pirmā apļa spēlē Kevins Šmits (no labās) tika pie pieciem vārtu guvumiem, foto: FS Masters

Šovakar pulksten 19:30 Ādažu sporta centrā sāksies vienīgā šīvakara Elvi florbola virslīgas spēle, kurā “FBK SĀC/ENFRIHO” uzņems “FS Masters/Ulbroka”. Abām komandām punkti ļoti svarīgi, kaut arī tiek risināti dažādi uzdevumi tabulā.

“FBK SĀC/ENFRIHO” – “FS Masters/Ulbroka” (pulksten 19:30 Ādažos un FBK SĀC Youtube kanālā)

Ādažu komanda joprojām izbraukuma spēlēs pie punktiem tikusi vien pie čempionāta divām vājākajām komandām, taču no Ādažiem ar sarūgtinātām sejām prom devušās teju visas komandas. Vienīgā vienība, kas uz “kocenes” spējusi nopelnīt trīs punktu uzvaru, bijusi “Irlava”, visām pārējām vienībām vismaz kādu punktu atstājot. Pēdējā spēlē 22. decembrī ādažnieki savās mājās vien pēcspēles metienu sērijā piedzīvoja neveiksmi pret “Talsu NSS/Krauzers”. Tabulā komanda ar 20 punktiem 14 spēlēs ieņem astoto vietu, taču tikpat punktu ir gan sestās, gan devītās vietas īpašniekiem, kas liecina par pamatīgu cīņu, pirmkārt, jau lai nepaliktu devītajā vietā tabulā, kas nozīmētu priekšlaicīgu sezonas beigšanos. Ādažu komandas šīs sezonas uzbrukuma līderis ar 34 (23+11) punktiem ir Alvis Dāle, bet būtisks pienesums ir arī Kristera Orlova 26 (16+10) punkti. Trešais rezultatīvākais ar 16 (4+12) punktiem ir Ralfs Celmiņš, bet pēdējās spēlēs savu rezultativitāti atguvis arī komandas kapteinis Dēvids Osītis (5+9).

Rezultativitātē gan Ādažu komanda absolūti nespēj konkurēt ar saviem šodienas pretiniekiem no Ulbrokas, kuri guvuši par 29 vārtiem vairāk nekā tuvākie sekotāji no Lielvārdes. Komanda uzvarējusi pēdējās trīs spēles, tostarp pēdējā mačā viesos ar 7:5 uzvarēti līderi no Kocēniem, kas ļāva noturēto konkurentus tveramā attālumā. Pašlaik Andra Pīlupa trenētā komanda ar 30 punktiem ieņem otro vietu, no līderiem atpaliekot par četriem punktiem. Komandas sastāvs ir gana dziļš, jo “Rubene” tika uzvarēta bez komandas rezultatīvākā spēlētāja Kevina Šmita (22+11) un Matīsa Kristiana Morozova, kurš ar 27 (10+17) punktiem arī būtu rezultatīvākais spēlētājs teju jebkurā citā komandā, bet savā vienībā viņš ir vien piektais rezultatīvākais. Bez Šmita vairāk punktus iekrājis vēl arī Rolands Kovaļevskis (28+4), Toms Bitmanis (10+20) un Kristers Babris (13+16).

Uz abu komandu pirmo savstarpējo spēli šosezon “FBK SĀC/ENFRIHO” ieradās bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem, ciešot likumsakarīgu sagrāvi ar 1:15. Uz pirmajiem Kovaļevska vārtiem viesi prata atbildēt ar savu vārtu guvumu Nika Cekareva izpildījumā, taču turpinājums izpalika. Teicama spēle padevās Šmitam, kuram pieci vārtu guvumi un viena piespēle.

Šodien spēle Ādažu Sporta centrā pulksten 19:30 un mača video tiešraide būs vērojama FBK SĀC Youtube kanālā. Spēlei apkalpos tiesnešu pāris Artis Ancāns un Ilmārs Podnieks.