Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ikviena no četrinieka var pārņemt līderpozīcijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ikviena no četrinieka var pārņemt līderpozīcijas
Lauris Zaicevs joprojām ir rezultatīvākais ulbrokiešu sezonas spēlētājs
Foto: Māris Greidāns (FS Masters)

Elvi vīriešu florbola čempionāta turnīrā šodien tiks aizvadītas tikai divas spēles, taču ikvienai no šodien laukumā ejošajām komandām ir lielākas vai mazākas iespējas vakara beigās atrasties turnīra tabulas galvgalī. Spēli no Ulbrokas translēs arī Sportacentrs.com TV.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Lekrings" pulksten 18:00 Talsos

Sezonas pašā ievadā Talsu komandai uzvaras mijās ar zaudējumiem, bet pēdējās trijās spēlēs kurzemnieki izcīnījuši astoņus no iespējamajiem deviņiem punktiem, kas turnīra tabulā ar 14 punktiem septiņās spēlēs ļāvis pakāpties līdz pat sestajai pozīcijai, ar labām iespējām kāpt vēl augstāk pa turnīra tabulas pakāpieniem. Vakar komanda pirmajā trešdaļā sastapās ar "Bauskas" pretestību, bet trešā perioda ievadā trīs minūšu laikā gūtie trīs vārti ļāva tikt pie gana komfortablas uzvaras. Vairāki komandas uzbrukuma līderi atzīmējās ar diviem punktiem, bet Andrejs Šķerbergs, kurš guva vienus vārtus, ar 11 (6+5) punktiem joprojām ir kurzemnieku rezultatīvākais spēlētājs šosezon. Aiz viņa seko Matīss Fogelis (5+4), Toms Bitmanis (5+4) un Artis Raitums (3+6). Talsu komanda ir ar otru labāko skaitlisko mazākumu un otru labāko aizsardzību kopumā, jo ielaisti ir tikai 29 vārti.

Abos iepriekš pieminētajos rādītājos viņi atpaliek tikai no saviem šodienas pretiniekiem no Cēsīm, kas sezonā kopumā kapitulējuši tikai 23 reizes. Arī uzbrukumā "Lekrings" bijis ražīgāks (44:34), taču šis rādītājs nav ļoti objektīvs, jo gandrīz pusi no saviem vārtiem cēsnieki sabēra "Bauskas" vārtos, ko apspēlēja ar 17:2. Vakar cēsnieki pirmajā no diviem mačiem Kurzemes tūrē vien pēcspēles metienu sērijā tika galā ar "Kurši/EKovalis" kas turnīra tabulā ar 14 punktiem septiņās spēlēs dod ceturto pozīciju. Interesanti, ka Liepājā par labāko vidzemnieku rindās tika atzīts Talsu florbola audzēknis Krišs Treimanis, kurš atzīmējās ar diviem rezultatīviem metieniem, bet šodien varēs spēlēt pret savu dzimto komandu. Sezonā kopumā rezultatīvākais "lēcējpeļu" rindās ar 13 (5+8) punktiem ir Jorens Malkavs, kamēr Emīls Dzalbs (6+5) un Jānis Rajeckis (4+7) iekrājuši pa 11 punktiem.

"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" – "Pārgauja" pulksten 19:00 Ulbrokā

Abām komandām šī būs vienīgā spēle nedēļas nogalē. Ulbrokas vienība uzvarējusi pēdējās piecās spēlēs, atrodoties turnīra tabulas vadošo komandu pulkā. Pēc tam, kad "FBK Valmiera" vakar tika galā ar ogrēniešiem, Latvijas vicečempioni tika atbīdīti uz otro pozīciju, taču pēc šodienas mača Andra Pīlupa vadītā komanda var atgriezties turnīra tabulas vienvadībā. Pagājušajā nedēļas nogalē ulbrokieši izcīnīja maksimālo punktu skaitu, taču sniegums nebija pats pārliecinošākais. Vispirms vien trešajā trešdaļā izdevās sagaidīt "Rubenes" kļūdas, lai tās pārvērstu vārtu guvumos un svinētu 8:6 panākumu. Dienu vēlāk viesos pret "Ogres vilkiem" šaubas par uzvaru īsti neradās ne mirkli, taču spēle nebija tā labākā (pēdējie divi periodi noslēdzās ar kopējo rezultātu 7:7). Komandas rezultatīvākais florbolists ar 15 (7+8) punktiem šajā sezonā ir Lauris Zaicevs, bet Daniels Anis (11+3) un Kristers Eglītis (3+11) iekrājuši 14 punktus. Pēc tam, kad uz Irlavu devies viens no komandas vārtsargiem Māris Ronis, virslīgas čempionātam pieteikts 1997. gadā dzimušais Kristaps Bukbārdis, kurš līdz šim pārstāvējis "LU/FS Masters" komandu Latvijas čempionāta 1.līgā.

Arī Stalbes vienība pašlaik demonstrē pārliecinošu sniegumu, uzvarot pēdējās divās spēlēs, bet pie punktiem tikuši visās aizvadītajās cīņās. Tas "Pārgaujai" ar 15 punktiem sešās spēlēs ļauj atrasties turnīra tabulas trešajā pozīcijā, bet pēc pazaudētajiem punktiem Ingus Laiviņa vadītā komanda ir labākā čempionātā. Pagājušajā spēļu kārtā "Pārgauja" pārliecinoši ar 10:4 viesos tika galā ar "Irlava/Avant" , pa pieciem punktiem iekrājot Laurim Ābolam un Artūram Jurševskim, kamēr Edgars Puriņš izcēlās ar četriem rezultatīviem metieniem. Dienu vēlāk "Pārgaujai" Kocēnos bija jāuzņem "Ķekava", taču spēle tika pārcelta uz decembri, jo spēle nevarēja notikt elektrības traucējumu dēļ. "Pārgaujas" šīs sezonas rezultatīvākais florbolists ar 18 (11+7) punktiem ir Lauris Ābols, kamēr Olafam Zvīnim ir 14 (9+5), bet Artūram Jurševskim – 12 (8+4) punkti. Pēdējā laikā "Pārgauja" esot sevišķu uzmanību pievērsusi spēlei nevienādos sastāvos, jo tas ir liels klupšanas akmens. Vairākumā komanda ir otra sliktākā turnīrā, bet mazākumā vājāk par Stalbes komandu nespēlē neviena no vienībām.