Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Čempionātu ar uzvarām uzsāk FK "Rīga" un "Ulbroka"

Čempionātu ar uzvarām uzsāk FK "Rīga" un "Ulbroka"
Pērnās sezonas Virslīgas debitanti "Ulbroka" jauno čempionātu sākuši ar uzvaru
Foto: Ritvars Raits

Šovakar ar vīriešu Virslīgas spēlēm Rīgā un Lielvārdē startēja Latvijas 18. Atklātais florbola čempionāts. Pirmās uzvaras izcīnīja FK "Rīga", kas savā laukumā tikai papildlaikā ar 7:6 pārspēja Irlavas "Telms/Energokomlekss", kā arī "Ulbroka", kas viesos ar 5:4 sarūgtināja "Lielvārdes" florbolistus.

Rīgas Olimpiskajā centrā, lai noskatītos spēli starp FK "Rīga" un "Telms/Energokomplekss", bija pulcējušies 157 skatītāji. Jau mača 3. minūtē viņi bija liecinieki tam, kā tika gūti jaunā čempionāta pirmie vārti – viesu skaitlisko pārsvaru realizēja Normunds Jansons – 1:0. Rīdzinieki izlīdzinājumu panāca tikai pašās perioda beigās, kad Gints Fricbergs arī izmantoja skaitlisko vairākumu – 1:1.

Otrā puslaika vidū "atvērās" laukuma saimnieki – 28. minūtē Alvis Dāle guva vārtus skaitliskajā mazākumā (2:1), 32. minūtē Kārlis Vitkovskis panāca 3:1, bet 34. minūtē pēc Kaspara Šķēla precīza raidījuma rezultāts kļuva jau 4:1. Jāpiemin, ka šiem notikumiem pa starpu irlavniekam Edijam Hammeram neizdevās realizēt soda metienu.

Īpaši aizraujošas bija otrā perioda pēdējās divas minūtes. Vispirms Aivis Hammers panāca 2:4, tad Toms Dāle atjaunoja triju vārtu pārsvaru – 5:2, bet pēdējās 18 sekundēs pirms pārtraukuma komandas apmainījās vēl diviem vārtu guvumiem – irlavnieks Klāvs Fogelis realizēja skaitlisko vairākumu (3:5), bet mājinieks Gints Fricbergs vēlreiz iepriecināja FK "Rīga" spēlētājus – 6:3.

Pēdējais periods uzskatāmi parādīja, ka trīs vārtu pārsvars florbolā nav nekas vērā ņemams – jau 41. minūtē Aivis Hammers panāca 4:6, bet pamatlaika pēdējo septiņu minūšu laikā pat divreiz savas snaipera dotības apliecināja Normunds Jansons – 6:6. Papildlaikā ievērojami aktīvāki bija laukuma saimnieki, kuri 51 sekundes laikā paspēja izdarīt trīs metienus pa pretinieku vārtiem, pie tam pēdējais no tiem, kuri izpildīja Valērijs Brīveris, bija precīzs un ļāva rīdziniekiem ierakstīt turnīra tabulā pirmos divus punktus – 7:6.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 3. septembris

FK "Rīga" - "Telms/Energokomplekss" - 7:6 (1:1, 5:2, 0:3, 1:0)

Metienu attiecība:
33:24 (9:6, 10:9, 11:9, 3:0)
Rezultatīvākie:
FK "Rīga" – Gints Fricbergs 3 (2+1), Alvis Dāle 3 (1+2), Briedis 2 (0+2).
"Telms/Energokomplekss" – Normunds Jansons 3 (3+0), Aivis Hammers 3 (2+1).

"Lielvārde" - "Ulbroka" - 4:5 (1:2, 3:2, 0:1)

Metienu attiecība:
27:24 (6:7, 9:9, 12:8)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Juris Gribusts 3 (2+1), Toms Akmeņlauks 2 (1+1).
"Ulbroka" – Kārlis Bulāns 4 (2+2), Mārtiņš Zvidra 2 (2+0).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums


, 2010-09-03 23:09, pirms 14 gadiem
Kad sākas 1. līgas sezona? Kad būs tās spēļu kalendārs?
, 2010-09-03 23:24, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Un vēl - kā atrast "EuroFloorball Cup 2010" mājaslapu, kura it kā esot izveidota? Finālturnīrs jau pēc mēneša!
sportacentrs.com
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.