Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

I.Balodis: "Kārtīgi nokaplējām aizsardzībā"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

I.Balodis: "Kārtīgi nokaplējām aizsardzībā"
"Pārgaujas" treneris Ilvars Balodis
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šodien Hipolīzings Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā izšķirošo spēli par iekļūšanu ceturtdaļfinālā aizvadīja komandas "Ķekava" un Stalbes "Pārgauja". Mačā, kas notika Ķekavas sporta namā, ar 5:3 uzvarēja stalbēnieši, kuri sērijā svinēja panākumu ar 3:2. Uzreiz pēc spēles portāls Sportacentrs.com sazinājās ar abu komandu treneriem.

Kad "Pārgaujas" treneris Ilvars Balodis pieņēma mūsu apsveikumu, viņa balsī bija jūtams prieks un pacilātība. Par spēli treneris pastāstīja, ka viņa puiši šoreiz kārtīgi nokaplēja aizsardzībā. Sevišķi tas bija raksturīgi pēdējam periodam, kas beidzās ar 0:1. Arī "Pārgaujai" bija pāris iespēju iemest vēl kādu golu, tomēr šoreiz tas nebija galvenais, svarīgāk bija nosargāt jau iegūto pārsvaru.

Treneris Balodis atklāja, ka šajā spēlē viņa audzēkņiem nebija dots uzdevums īpaši segt pretinieku līderus, jo labu spēlētāju, kuri var iemest, "Ķekavai" netrūkst. Divus no pretinieku uzbrucējiem gan pieskatījuši centīgāk – Oskaru Repki un Henriju Uzraugu.

Jau šīs nedēļas nogalē sāksies ceturtdaļfināla spēles, kurās "Pārgaujai" būs jātiekas ar čempionāta regulārā turnīra vicelīderiem – "RTU/Inspecta". Ilvars Balodis atzina, ka pēc tik garas astotdaļfināla sērijas viņa komandas spēlētāji esot tā kā "izspiesti citroniņi", jo spēka atdots daudz. Tomēr tas nekas – cīnīšoties pret rīdziniekiem no visas sirds.

Rīt paredzēta Latvijas Florbola savienības (LFS) Valdes sēde, kurā tiks lemts, vai nākamsezon atļaut "Pārgaujai" savas mājas spēles aizvadīt Stalbes pagasta sporta zālē, kura gan neatbilst florbola standarta laukumam. Stalbes komandas galvenie atbalstītāji ir Pārgaujas novada dome, kuras priekšsēdētājs Hardijs Vents pirms divām nedēļām telefonsarunā portālam Sportacentrs.com pauda, ka, ja LFS Valde neatļaus "Pārgaujai" spēlēt savā zālē, klubs būs spiests florbola komandu atsaukt jau no izslēgšanas spēlēm, kā arī no dalības nākamajos čempionātos.

Treneris Balodis apgalvoja, ka viņš tādu paziņojumu nav dzirdējis. Protams, kluba valde lems, kā rīkoties negatīvas atbildes gadījumā, tomēr viņš cerot, ka tiks ņemts vērā arī tas, ka "Pārgaujas" florbolisti pašlaik ir "uz viļņa" un noskaņoti turpināt cīņu.

"Ķekavas" treneris Raivo Rosts pēc garākas pauzes un nopūtas izteicās, ka ir ļoti skumji, ka ķekaviešiem sezona beidzās tik ātri, tas neesot bijis paredzēts. Runājot par pašu spēli, treneris pastāstīja, ka atsevišķi viņa komandas spēlētāji maču neuzsāka tā, kā to būtu jādara turnīra izšķirošajā spēlē. Tas ļāvis pretiniekiem ātri izvirzīties vadībā. Spēles gaitā tikuši mainīti virknējumi, tomēr ko saglābt vairs neizdevās, pie tam – ķekaviešu mestās bumbiņas spītīgi lidojušas garām pat tukšiem vārtiem. Toties "Pārgaujai" bijusi īsta veiksmes dienas, sevišķi esot jāuzteic viņu vārtsargs Dmitrijs Škļarovs.

Jautāts par trenera karjeru, Raivo Rosts atklāja, ka vadīt komandu šoreiz vairāk uzņēmies situācijas ietekmēts, jo pašam kā vārtsargam darba dēļ šī sezona izvērtusies diezgan saraustīta. Pie tam – komandai ir viens stabils vārtsargs – Jānis Bramanis, kurš ir Latvijas izlases kandidāts, tādēļ Rosts varējis ķerties pie trenera pienākumu pildīšanas. Tajā pašā laikā Raivo Rosts, kuram ir tikai 29 gadi, paziņoja, ka nebūt nav nolēmis beigt spēlētāja karjeru. Rosts gan nenoliedza, ka kādreiz tālākā nākotnē varētu nopietnāk pievērsties trenera darbam.

     [+] [-]

, 2010-03-03 00:00, pirms 14 gadiem
Rezūltāts atbilst teiktajam .. Cienīgs rezūltāts priekš 5 spēles

     [+] [-]

, 2010-03-03 00:53, pirms 14 gadiem
Uzraugs tak ir tikei paaris speles nospelejis un jau pret sevi cienju ir ieguvis. cepuri nost chalim.

UZ IZLASI !

  +1 [+] [-]

, 2010-03-03 09:55, pirms 14 gadiem
uzspēlējiet ar viņu kopā, tad redzēsiet cik viņam tālu līdz izlasei. Triobet līgā pie Vancānu viņam īstā vieta