Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Ķekavas Bulldogs" parāda zobiņus čempionēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekavas Bulldogs" parāda zobiņus čempionēm
Natālija Babjuka (Ķekavas Bulldogs)
Foto: Mārtiņš Šults

Divu dienu laikā otro reizi spēkiem mērojās Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas komandas "Ķekavas Bulldogs" un "RSU/Runway". Lai arī pārliecinošu uzvaru ar 20:3 atkal izcīnīja rīdzinieces, tieši Ķekavas florbolistes bija tās, kuras atklāja mača rezultātu, bet spēles vidū zaudēja tikai ar 2:5.

Mačā, kas notika Ķekavas sporta namā, 4.minūtē rezultātu tablo rādīja gluži vai neticamo - "Ķekavas Buldogs" pēc Ingas Ameteres vārtiem, kas tika gūti, spēlējot skaitliskajā mazākumā, bija izvirzījusies vadībā ar 1:0. Pēc septiņām sekundēm Ameterei bija lieliska izdevība rezultātu dubultot, taču viņa nespēja ar soda metienu pārspēt rīdzinieču vārtsardzi Liānu Aldiņu. Līdz pirmajām pārtraukumam divus vārtus guva "RSU/Runway" – 2:1. Otrā perioda sākumā viešņas panāca jau 4:1, bet savus vārtus guva Līga Vancāne – 2:4. 31.minūtē, kad rezultāts bija 2:5, iespēja izpildīt soda metienu tika dota Vancānei, bet arī viņa to nerealizēja. Mača otrajā pusē iniciatīvu pilnībā pārņēma čempiones, kuras pēc otrā perioda atradās vadībā ar 8:2, bet visā mačā svinēja uzvaru ar 20:3. Trešos vārtus ķekaviešu labā iemeta Ametere, bet par labāko mājinieču rindās tika atzīta Arta Kozlova. "RSU/Runway" sastāvā labākās spēlētājas gods tika Gunitai Kārkliņai, kura izcēlās ar "hat-trick". Trīs vārtus guva arī Santa Torstere, bet rezultatīvākās bija Tatjana Varša (10 punktu), Luīze Biļinska (7) un Diāna Isjomina (6).

"RSU/Runway" kapteine Gunita Kārkliņa, kura šodien nopelnīja labākās spēlētājas titulu, negribēja piekrist, ka pretinieces būtu nospēlējušas labāk kā citām reizēm. Drīzāk vaina bijusi tur, ka rīdziniecēm pietrūkst motivācijas, lai noskaņotos spēlēm, kurās uzvarētājs zināms jau iepriekš. Tieši tā bijis šoreiz, kad "RSU/Runway" florbolistes sākumā gribējušas ķekavietes apspēlēt uz vienas kājas.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīga, 18.februāris

"Ķekavas Bulldogs" – "RSU/Runway" 3:20 (1:2, 1:6, 1:12)

Metienu attiecība:
25:66 (8:13, 11:22, 6:31)
Rezultatīvākās:
"Ķekavas Bulldogs" – Inga Ametere 2 (2+0), Līga Vancāne 1 (1+0), Zane Zeļeņina 1 (0+1), Natālija Babjuka 1 (0+1).
"RSU/Runway" – Tatjana Varša 10 (4+6), Luīze Biļinska 7 (5+2), Diāna Isjomina 6 (4+2), Gunita Kārkliņa 3 (3+0), Santa Torstere 3 (3+0), Ilze Justamente 3 (0+3), Signe Ercena 2 (1+1), Evelīna Garbare 2 (0+2), Līga Garklāva 2 (0+2).

Izmantotie resursi:
floorball.lv