Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts FK "Ķekava" izcīna bronzu, "RSU/Runway" uzvaras attālumā no zelta

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FK "Ķekava" izcīna bronzu, "RSU/Runway" uzvaras attālumā no zelta
FK "Ķekava/BFF"
Foto: kekavasdamas.wordpress.com

Par Latvijas Florbola čempionāta bronzas medaļniecēm jau otro gadu pēc kārtas kļuva FK "Ķekava" florbolistes, kuras šodien Vidzemes olimpiskajā centrā ar 11:4 pieveica savas novadnieces - "Ķekavas Bulldogs" spēlētājas. Svarīgu soli pretī zelta medaļām spēra "RSU/Runway", kas ceturtajā finālspēlē ar 6:5 pārspēja "Rubeni", sērijā izvirzoties vadībā ar 3:1.

Jāatzīst, ka FK "Ķekava" spēlētājām šis panākums nenāca nemaz tik viegli, kā varēja prognozēt pirms spēles – rezultātu atklāja "Ķekavas Bulldogs" (1:0), kas vadībā atradās arī pēc pirmā perioda – 2:1. Otrās trešdaļas pašā izskaņā "Ķekavai" ceturto reizi izdevās panākt neizšķirtu – 4:4, bet pēdējais periods dzēsa cerības uz sensāciju, jo favorītes guva vēl septiņus vārtus, kamēr "Ķekavas Bulldogs" palika tukšā – 11:4. Uzvarētāju rindās ar trim gūtiem vārtiem izcēlās Paula Brunovska, kurai arī labākās spēlētājas gods, pa trim rezultativitātes punktiem arī Ievai Jurkānei un Ivetai Kreišmane. Par labāko spēlētāju "Ķekavas Bulldogs" sastāvā tika atzīta divu vārtu autore Līga Vancāne.

Finālspēles pirmās divas trešdaļas krietni veiksmīgāk aizvadīja "RSU/Runway", kas pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 2:0, bet otrā vidū savu pārsvaru bija nostiprinājušās vēl vairāk – 5:1. Tomēr pārliecinošu uzvaru patreizējām čempionēm neizdevās svinēt, jo spēles otrajā daļā gluži vai pamodās "Rubene" – ejot otrajā pārtraukumā rezultāts bija 3:6, bet pēdējā perioda pirmajās minūtēs kocēnietes savu pretinieču pārsvaru samazināja līdz minimumam – 5:6. Tomēr atlikušajās minūtēs "RSU/Runway" aizsardzība nekļūdījās, rīdzinieces uzvarēja ar 6:5, sērijā panākot rezultātu 3:1. Par labāko spēlētāju "RSU/Runway" rindās tika atzīta Tatjana Varša, kura spēles laikā izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm. "Rubenes" sastāvā tādu pašu titulu ieguva Linda Līce.

Izmantotie resursi:
floorball.lv