Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

“Rubene” uz Ķekavu pēc velna duča

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Rubene” uz Ķekavu pēc velna duča
"Rubene"
Foto: Floorball.lv

Elvi sieviešu florbola čempionātā šodien Ķekavā tiks dalītas medaļas. Pilnīgi noteikti noskaidrosim valsts trešo labāko vienību, bet, iespējams, kļūs zināmas arī jaunās čempiones. Abas spēles tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV.

“FK Ķekava” - “Rubene-1” pulksten 13:00 Ķekavā

Diena Ķekavā sāksies ar bronzas spēli. Tajā sacentīsies laukuma saimnieces FK “Ķekava’ un “Rubene-1” - komanda, kas pirmo sezonu spēlē valsts stiprāko komandu pulkā, taču jau pirmajā sezonā var sasniegt zīmīgus panākumus. Cīņā par bronzas medaļām nav atsevišķas sērijas, visu izšķirot vienā vienīgā mačā šīsdienas pēcpusdienā. Regulārajā sezonā abu komandu spēku samērs bija gana līdzīgs, jo FK “Ķekava” ar 25 punktiem ierindojās trešajā vietā, kamēr Kocēnu komanda nopelnīja tikai par vienu punktu mazāk, noslēdzot labāko vienību kvartetu.

Arī abu vienību savstarpējās spēles liek ar pamatotām cerībām raudzīties uz līdzīgu un spraigu cīņu par bronzas medaļām. Sezo as ievadā oktobra vidū FK “Ķekava” savās mājās tika pie 8:7 panākuma, bet savās mājās aprīļa ievadā Kocēnu komanda savā laukumā revanšējās ar rezultātu 6:2. “Rubene-1” komandā visas sezonas garumā izcēlās Madlēna Rozīte, kura šosezon iekrājusi 39 (23+16) rezultativitātes punktus. Noteikti izceļama arī Elīnas Sirmās statistika, kura pie punktiem tika visās 14 regulārās sezonas spēlēs, kā arī abās ceturtdaļfinālu cīņās. Kopumā viņai 18 spēlēs 28 (15+13) punkti. Tiesa, abās ceturtdaļfināla spēlēs viņai punktu bagāžu papildināt neizdevās. Tikmēr Ķekavas komandā rezultatīvākā sezonas griezumā bija Paula Metāla, kura 18 spēlēs iekrāja 36 (22+14) punktus, esot arī pārliecinoši labākā vārtu guvēja vienībā. Paula punktus iekrāja 11 spēlēs pēc kārtas, bet sausā palika pēdējā aizvadītajā spēlē. Sešās no septiņām aizvadītajām spēlēm šajā sezonā pie punktiem izdevās tikt Ievai Bušmanei, kura ar 18 (14+4) punktiem bija komandas trešā rezultatīvākā spēlētāja. Par punktu vairāk iekrāja Katrīna Kate Fībiga, kurai gan par desmit aizvadītajām spēlēm vairāk nekā Ievai.

“Ķekavas Bulldogs/NND” - “Rubene” pulksten 18:00 Ķekavā

Ja bronzas medaļu liktenis tiks izšķirts vienā spēlē, finālā titula izcīnīšanai nepieciešami divi panākumi. Pie pirmā “Rubene” jau ir tikusi, vakar savās mājās triumfējot ar rezultātu 5:3. Pašlaik komandai kopumā ir 12 zelta medaļas un vienība sekmīgi uzsākusi ceļu pēc velna duča. Komanda triumfējusi visās 14 spēlēs regulārajā sezonā un trijos mačos izslēgšanas turnīrā. Šāda statistika neliek apšaubīt komandas favorītu statusu arī šajā spēlē, taču šis pārākums būs jāpierāda arī laukumā. Pirmajā spēlē ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējās abas Kocēnu komandas līderes Laura Gaugere (26+41) un Simona Grāpēna (21+26), bet viešņām identiska statistika viņu līderei Annai Ankudinovai (24+12). Jāpiezīmē, ka Ankudinova savā karjerā virslīgas čempionātā tikusi pie 99 vārtu guvumiem, līdz ar to šovakar var tikt pie zīmīga ieraksta savā karjerā. Tāpat noteikti jāizceļ, ka uz pirmo finālspēli Kocēnos nedevās otra “Ķekavas Bulldogs/NND” komandas uzbrukuma līdere Līga Vancāne, līdz ar to komandai vēl ir vieta progresam.

Pirmajā spēlē otrās trešdaļas ievadā rezultāts bija neizšķirts 2:2, taču tad “Rubene” izcēlās ar trim vārtu guvumiem pēc kārtas uz ko Oskara Repkes vadītā komanda spēja atbildēt ar vienu vārtu atspēlēšanu. Gadījumā ja “Ķekavas Bulldogs/NND” parūpēsies par nelielu pārsteigumu un spēs sagādāt Kocēnu komandai pirmo zaudējumu sezonā, tad izšķirošā trešā spēle ieplānota otrdienas vakarā Kocēnos.