Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Ķekavas Bulldogs" rāda zobiņus "Rubenei", RSU pieveic "Ķekavu"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekavas Bulldogs" rāda zobiņus "Rubenei", RSU pieveic "Ķekavu"
Kocēnu "Rubene"
Foto: Juris Kalniņš

Šodien notika divas Latvijas Florbola čempionātā sieviešu Virslīgas spēles: Kocēnu "Rubene" savā laukumā ar 15:10 pārspēja turnīra pastarīti "Ķekavas Bulldogs", bet RSU ar 6:3 pieveica FK "Ķekava" florbolistes.

Spēli Kocēnu sporta namā veiksmīgāk uzsāka "Ķekavas Bulldogs", kas 17.minūtē izvirzījās vadībā ar 4:2, bet otrā perioda vidū panāca 5:3. Tad gan attapās arī "Rubenes" florbolistes, kuras guva piecus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 8:5. Tomēr ķekavietes nedomāja padoties – 42.minūtē rezultāts kļuva neizšķirts (8:8). Arī pēdējais periods tika aizvadīts ļoti rezultatīvā spēlē, kurā veiksmīgākas bija kocēnietes, gūstot vēl septiņus vārtus, kamēr viešņām iemesls gavilēt bija tikai divas reizes – 15:10. Lauvas tiesu punktu uzvarētāju rindā guva Edīte Bankava – 7 (6+1) un Liene Adamane – 6 (2+4). L.Adamane tika atzīta par savas komandas labāko spēlētāju, bet E.Bankava ar 43 (27+16) punktiem atguva Virslīgas rezultatīvākās florbolistes godu. "Ķekavas Bulldogs" sastāvā labākā un rezultatīvākā ar 4 (3+1) punktiem bija Inga Ametere, bet pa trim punktiem guva māsas Aija un Līga Vancānes. "Rubene" ar šo panākumu nodrošināja sev 2.vietu regulārajā turnīrā.

Rīgas olimpiskajā centrā ne RSU, ne "Ķekavas" florbolistēm pirmajā periodā tā arī neizdevās pārspēt pretinieču vārtsardzi. Toties jau otrās trešdaļas pirmajā minūtē rezultātu atklāja šīsdienas gaviļniece Luīze Biļinska, ar 1:0 izvirzot vadībā RSU. Vadības grožus rīdzinieces no savām rokām vairs neizlaida ne uz mirkli – pēc otrā perioda viņas atradās vadībā ar 4:1, bet visā spēlē uzvarēja ar 6:3. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Evelīna Garbare, bet rezultatīvākās ar trim punktiem katrai bija Luīze Biļinska un Signe Ose. FK "Ķekava" labā pa 2 (1+1) punktiem guva Ieva Jurkāne un Elīza Elizabete Bērziņa, kurai arī tika labākās spēlētājas gods.

RSU - FK "Ķekava" 6:3 (0:0, 4:1, 2:2)

Metienu attiecība:
25:21 (10:5, 7:5, 8:11)
Rezultatīvākās:
RSU – Luīze Biļinska 3 (2+1), Signe Ose 3 (1+2), Santa Muceniece 1 (1+0), Līga Garklāva 1 (1+0), Santa Torstere 1 (1+0), Aija Kuncīte 1 (0+1).
FK "Ķekava" – Ieva Jurkāne 2 (1+1), Elīza Elizabete Bērziņa 2 (1+1), Paula Brunovska 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
floorball.lv