Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Mūsu "somiem" turpinās neveksmju posms

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Mūsu "somiem" turpinās neveksmju posms
Morics Krūmiņš
Foto: Esa Takalo

Somijas florbola Elites līgā trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvojis Morica Krūmiņa klubs, kamēr Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētā vienība zaudējusi jau astoto cīņu no pēdējiem deviņiem mačiem. Arī latvieši ar individuālām sekmēm nav izcēlušies.

Krūmiņam trešā neveiksme pēc kārtas

Somijas spēcīgākajā florbola līgā neveiksmīgs sezonas noslēgums padodas Morica Krūmiņa pārstāvētajam “Nokian KrP”, kas piedzīvojuši jau trešo neveiksmi pēc kārtas. Kārtējā cīņā latvieša pārstāvētā vienība viesos ar rezultātu 6:8 (4:1, 0:5, 2:2) piekāpās “SPV Seinajoki” vienībai, lai gan sākumā nekādas šaubas par vienības panākumu neradās, jo viesi mača ievadā panāca pat 4:0 pārsvaru. Tomēr katastrofāli tika aizvadīta otrās trešdaļas vidusdaļa, kad nepilnu 11 minūšu laikā tika zaudēti pieci vārti, kas lika jau nonākt iedzinējos ar 4:6. Trešajā periodā tika ielaisti vēl divi vārti un mača izskaņā, spēlējot bez vārtsarga, spēli glābt vairs nebija iespējams, lai gan divus vārtus izdevās atspēlēt. Krūmiņš spēlēja pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, bet cīņu noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Interesanti, ka pēc trim dienām abām komandām jātiekas vēlreiz – šoreiz jau Somijas kausa finālspēlē.

LASB turpina ļoti neveiksmīgi

Vēl vājākas sekmes Somijas F-liiga turnīrā ir Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētajam LASB, kas piedzīvojuši astoto neveiksmi pēdējās deviņās spēlēs, šoreiz viesos ar rezultātu 2:10 (1:1, 0:3, 1:6) kapitulēja trešajā vietā esošajiem Turku TPS. Jānis Ragovskis aizvadīja neveiksmīgu maču, spēlējot nomināli pirmajā maiņā. Pirmajā trešdaļā pie rezultāta 1:1 talsinieks nerealizēja soda metienu, bet maču noslēdza ar sliktāko lietderības koeficientu komandā – mīnus pieci. Orste, kurš spēlēja trešajā maiņā, pie punktiem netika, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Lahti vienība, kura sezonas pirmo pusi aizvadīja lieliski, atrodoties vadošo komandu kvartetā, vienu kārtu pirms regulārās sezonas beigām atkāpusies jau uz astoto pozīciju. Vieta izslēgšanas turnīrā gan nav apdraudēta.