Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Cinītis rezultatīvs zaudējumā, Šimkūna turpina lieliski

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cinītis rezultatīvs zaudējumā, Šimkūna turpina lieliski
Nensija Šimkūna un Dainis Ābols

Zviedirjas junioru spēcīgākajā florbola līgā rezultatīvi turpina spēlēt Patriks Cinītis, savukārt Norvēģijas 2.divīzijā lielisks sniegums joprojām Nensijai Šimkūnai, kā arī viņas pārstāvētā kluba trenerim Dainim Ābolam. Tikmēr Šveices spēcīgākajā līgā pēdējā mačā pirms pasaules čempionāta zaudējusi Jūlija Rozīte.

Rozītei zaudējums pēdējā mačā pirms čempionāta

Šveices spēcīgākajā florbola līgā zaudējumu pēdējā mačā pirms pasaules čempionāta piedzīvojis Jūlijas Rozītes pārstāvētais “FB Riders DBR”, kas savās mājās nespēja konkurēt ar vienu no čempionāta vadošajām komandām “Kloten-Dietlikon Jets”, ciešot zaudējumu ar rezultātu 3:8 (1:1; 0:4; 2:2). Neveiksmīga izrādījās otrā perioda izskaņa, kad laukuma saimnieces nedaudz vairāk kā trīs minūšu laikā pamanījās ielaist trīs vārtus, nonākot iedzinējos ar 1:5. Rozīte šajā spēlē ar rezultativitāti neizcēlās. Turnīra tabulā “FB Riders DBR” ar pieciem punktiem astoņās spēlēs ieņem devīto vietu, no kārotā astotnieka atpaliekot par pieciem punktiem. Jāpiezīmē gan, ka “FB Riders DBR” komandai ir viena spēle rezervē.

Cinītis rezultatīvs komandas zaudējumā

Ar rezultatīvu sniegumu Zviedrijas junioru spēcīgākajā florbola līgā atzīmējies Patriks Cinītis, kurš tika pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles spēlē, kurā viņa un Riharda Paegles pārstāvētais “Nynashamns IBK” savās mājās gan nespēja konkurēt par panākumu, savās mājās ar 3:11 (1:2; 1:3; 1:6) piekāpās “Varmdo IF” komandai. Ja mājinieki katrā periodā guva pa vieniem vārtiem, tad pašu cietoksnī, kuru sargāja Paegle, katrā trešdaļā bumbiņas bira arvien vairāk un vairāk. Cinītim bez diviem rezultativitātes punktiem šajā spēlē arī četras soda minūtes. Septiņās aizvadītajās spēlēs Cinītis iekrājis 11 (10+1) rezultativitātes punktus, kas ir otrs labākais rādītājs komandā un 15. Labākais viņa grupā. Komandai gan sekmes ir krietni bēdīgākas, jo ar trim punktiem tā atrodas astotajā vietā deviņu komandu konkurencē.

Šimkūnai un Ābolam 5 no 5

Piekto uzvaru piecās šīs sezonas cīņās Norvēģijas sieviešu flrobola čempionāta 2.divōizijas turnīrā izcīnījis “Klepp IBK”, kuru rindās rezultatīvākā florboliste ir Nensija Šimkūna, bet galvenā trenera pienākumus veic Danis Ābols. Kārtējā mačā reģiona līdervienība savās mājās ar rezultātu 6:4 (1:1; 1:3; 4:0) spēja nolauzt un uzvarēt pašlaik turnīra vājāko komandu “Staal Jørpeland IL”. Vien mača 52. minūtē “Klepp IBK” spēja panākt izlīdzinājumu, bet nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām, gūstot savus otros vārtus cīņā, Šimkūna beidzot vadībā izvirzīja favorītes. Drošas par uzvaru mājinieces gan varēja būt vien pašās spēles beigās, kad sešas sekundes pirms finālsvilpes tika gūti sestie vārti. Šimkūna piecos aizvadītajos mačos atzīmējusies jau ar 16 (10+6) rezultativitātes punktiem, bet nākamo cīņu komanda aizvadīs 5. decembrī.

Kenstavičam bezcerīgs zaudējums

Somijas florbola čempionāta 3.divīzijā graujošu neveiksmi piedzīvojis Arta Kenstaviča pārstāvētais “KrP Akatemia”, kas izbraukumā ar rezultātu 3:15 (1:2; 0:8; 2:5) kapitulēja “Pelicans SB”. Jaunais latviešu florbolists darbojās komandas trešajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem šoreiz neizceļoties. Ja “pelikāni” ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ar 27 punktiem atrodas tabulas galvgalī, tad Kenstaviča komanda, kas zaudējusi pēdējās trīs spēles, desmit mačos iekrājusi 12 punktus, kas dod septīto vietu 11 komandu konkurencē.

Zariņa nespēlē, komandai zaudējums līderu duelī

Pēc sešāmm izcīnītām uzvarām pēc kārtas, Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā sāpīgu zaudēkjumu divu līderkomandu divcīņā cietis Aurēlijas Zariņas pārstāvētais “SBS Wirmo”, kas savās mājās ar 2:3 (0:1; 0:1; 2:0; 0:0; 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās “Jokerit”, kas tādējādi nosargājušas līderpozīcijas turnīra tabulā. Tiesa, ari viens izcīnītais punkts ir gana vērtīgs, ņemot vērā, ka mājinieces pirmos vārtus guva 55. minūtē, bet izlīdzinājumu panāca divas minūtes pirms pamatlaika beigām. Aurēlija Zariņa, kura atstāta ārpus Latvijas izlases sastāva startam pasaules čempionātā, šajā spēlē komandai nepalīdzēja, jo turpināja atlabt no neliela savainojuma. Tabulā “SBS Wirmo” rēķinā ir 25 punkti desmit spēlēs, kas ir par punktu mazāk nekā “Jokerit”, kurām gan viena cīņa rezervē. Nākamo spēli “SBS Wirmo” aizvadīs pēc gandrīz diviem (!) mēnešiem - 13. Janvārī sacenšoties ar “Helsinki United”.