Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Niedre iemet, Biļinska piespēlē, komandām sarežģīta situācija

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Niedre iemet, Biļinska piespēlē, komandām sarežģīta situācija
Toms Niedre (#50), foto: Gjellerasen IF

Norvēģijas florbola virslīgā ar vārtu guvumu izcēlies Toms Niedre, kamēr Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā piespēle Luīzei Biļinskai. Tomēr abu komandas piedzīvoja sāpīgus zaudējumus, sarežģījot savu galveno uzdevumu izpildi. Somijas junioru līgā tikmēr vēl viens vārtu guvums Ernestam Ronim.

Niedre iemet, komanda riskē palikt bez play-off

Pēc līdzīgas pirmās trešdaļas pirmās puses Norvēģijas florbola virslīgas cīņas trešdaļas otrajā pusē pamatīgu neveiksmes posmu piedzīvoja Toma Niedres pārstāvētais “Gjellerasen”, kas nepilnu piecu minūšu laikā ielaida trīs vārtus mājas mačā pret “NOR 92”, kas lielā mērā izšķīra šīs spēles iznākumu. Lai gan visā spēlē viesi tika pie panākuma ar rezultātu 9:4 (3:0; 1:2; 5:2), cīnoties piecatā pret pieci katra no komandām guva pa četriem vārtiem. Pārējos vārtus viesi vai nu guva, realizējot skaitlisko vairākumu vai iemetot bumbiņu mājinieku tukšajos vārtos, to paveicot divreiz. Ar vieniem gūtiem vārtiem šajā spēlē izcēlās arī otrās maiņas uzbrucējs Toms Niedre. Vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma “Gjellereasen” atrodas devītajā pozīcijā un, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā, latvieša pārstāvētajai komandai pēdējā kārtā nepieciešama uzvara pār “Sarpsborg”.

Biļinskas klubs nepaspēj atspēlēties

Vēl vienu zaudējumu Zviedrijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais “FS 86 AIF”, kas savās mājās uzņēma “Lillan IBK”. Katrā no periodiem ielaižot pa vieniem vārtiem, mājinieces trešā perioda pirmajā minūtē nonāca 0:3 iedzinējos. Drīz vien izdevās atspēlēt vienus vārtus, bet pamatlaika pēdējā minūtē pēc Biļinskas piespēles laukuma saimnieces pietuvojās viena precīza metiena attālumā. Tik vajadzīgos trešos vārtus gan gūt neizdevās un bija jāpiedzīvo sāpīga neveiksme ar 2:3 (0:1; 0:1; 2:1). Turnīra tabulā ar 17 punktiem 19 spēlēs “GS 86 AIF” atrodas septītajā vietā astoņu komandu konkurencē par trim punktiem atpaliekot no kārotās piektās vietas, kas ļautu saglabāt pierakstu līgā arī uz nākamo sezonu. Biļinska ar 36 (18+18) punktiem ir turnīra ceturtā rezultatīvākā spēlētāja.

Ronis rezultatīvs otro maču pēc kārtas

Pēc visnotaļ samocītas sezonas, veiksmīgs nogrieznis Somijas U22 čempionātā padevies Ernestam Ronim, kurš otro maču pēc kārtas atzīmējies ar precīzu metienu. Šoreiz tas sekmēja viņa pārstāvētā “EraViikingit” komandas 8:3 (2:1; 3:1; 3:1) pārliecinošu uzvaru pār “Classic". Otrā perioda sākumā pēc latvieša vārtu guvuma rezultāts kļuva 3:1 “EraViikingit” komandas labā. Spēles pašā izskaņā mājinieku trešās maiņas florbolists tika pie divu minūšu noraidījuma, kas gan vairs nekā nemainīja cīņas beigu rezultātu. “EraViikingit” komandai šī bija otrā uzvara pēc kārtas un ceturtā pēdējās piecās spēlēs, kas turnīra tabulā vienība ar 21 punktu 12 mačos ļāvis pakāpties uz trešo pozīciju, par četriem punktiem atpaliekot no tikko pieveiktajiem “Classic”. Ronis 16 mačos ticis pie 5 (2+3) rezultativitātes punktiem.

Daršai smags zaudējums čempionēm

Somijas spēcīgākajā florbola līgā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis Zanes Daršas pārstāvētais “Koovee”, kas savās mājās ar rezultātu 3:10 (0:3; 1:3; 2:4) piekāpās pērnās sezonas līderēm Turku TPS, kuras pašlaik turnīra tabulā atrodas otrajā pozīcijā, tālu atpaliekot no “Classic”. Darša jau ierasti spēlēja savas komandas pirmajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un pabeidzot maču ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu. Vienu kārtu pirms regulārās sezonas beigām “Koovee” joprojām atrodas desmitajā vietā, pirms pēdējās kārtas par trim punktiem atpaliekot no AIF, ar kurām paredzēta tieši pēdējā cīņa. Jāpiezīmē, ka AIF šajā kārtā pamanījās papildlaikā zaudēt turnīra izteikti vājākajai komandai “Welhot”, tādējādi ļaujot Darša komandai turpināt cerēt uz devīto vietu tabulas noslēgumā.

Paeglem lieliska spēle, komandai droša uzvara

Zviedrijas florbola čempionāta 2.divīzijā pie pārliecinošas uzvaras izdevies tikt Patrika Cinīša un Riharda Paegles pārstāvētais “Nynashamns IBK”, kas izbraukuma cīņā ar rezultātu 11:1 (3:0; 3:1; 5:0) sagrāva “Alvsjo AIK IBF”. Paegle sargāja vārtus visu spēli, vienīgo reizi bumbiņu savos vārtos ielaižot otrā perioda pēdējās sekundēs. Tikmēr Cinītis šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, spēles izskaņā tiekot pie divu minūšu soda. Divas spēļu kārtas pirms sacīkšu noslēguma latviešu pārstāvētā komanda ar 27 punktiem 18 spēlēs ieņem ceturto vietu, no līderiem atpaliekot par septiņiem punktiem, taču līderiem ir par četriem nospēlētiem mačiem mazāk.