Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Niedrem pirmie vārti, Frolovs un Kuzņecovs piedzīvo debijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Niedrem pirmie vārti, Frolovs un Kuzņecovs piedzīvo debijas
"Gjelerasen", foto: Kent Henriksen

Norvēģijas florbola virslģiā pirmos vārtus jaunās komandas rindās guvis Toms Niedre, bet citā mačā debiju šajā līmenī piedzīvojis Ņikita Frolovs. Zviedrijas 1.divīzijā tikmēr debitējis Kristers Kuzņecovs, bet Nīderlandes virslīgā trīs vārtu guvumi Mārtiņam Učelniekam.

Niedrem vārtu guvums, komandai pirmais panākums, Frolovs debitē

Pēc vājā sezonas sākuma pie pirmās uzvaras Norvēģijas spēcīgākajā līgā beidzot ticis Toma Niedres pārstāvētais “Gjellerasen”, kas izbraukumā nerezultatīvā spēlē ar 4:3 (2:2; 1:1; 1:0) apspēlēja “Sveiva”. Ar vārtu guvumu izcēlās arī latviešu florbolists, kurš otrā perioda vidū realizēja skaitlisko vairākumu, tobēid panākot 3:2 savas komandas labā. Līdz pārtraukumam mājinieki rezultātu izlīdzināja, taču trešajā periodā vienīgie vārti latvieša pārstāvētajai komandai, kas deva pirmo uzvaru trijās spēlēs. Niedre trijos mačos izcēlies ar 2 (1+1) punktiem, bet komanda pašlaik pakāpusies uz piekto vietu turnīra tabulā.

Vēl vienā Norvēģijas virslīgas spēlē debiju piedzīvojis Ņikita Frolovs, kurš līdz šim epizodiski virslīgā pārstāvējis “RTU/Rockets”. Starpseoznu periodā viņš pārcēlies uz “Ull/Kisa”, pirmajās spēlēs pieteikumā latvietis nebija, bet debiju piedzīvojis komandas izbraukuma mačā pret “Sandnes’, kurā piedzīvots zaudējums ar rezultātu 4:9 (1:2; 2:2; 1:5), pašam pie rezultativitātes punktiem netiekot.

Učelniekam trīs vārtu guvumi uzvarā pār Grīnhofu

Nīderlandes florbola čempionāta spēcīgākajā florbola līgā pie pārliecinošas uzvaras ticis Mārtiņa Učelnieka pārstāvētais “Hot Flames 1”, kas savās mājās ar 10:2 (3:0; 4:1; 3:1) apspēlēja Dāvja Grīnhofa un Reiņa Baltiņa pārstāvēto “UC Face Off 1”. Učelnieka rēķinā šajā spēlē trīs precīzi metieni, kā arī divu minūšu noraidījums. Dāvis Grīnhofs šajā spēlē atzīmējās ar rezultatīvu piespēli un divu minūšu sodu. Savukārt Reinis Baltiņš šajā spēlē nepiedalījās.

Līmeni zemāk savā debijas spēlē leģionāra statusā ar trim piespēlēm atzīmējies Dāvids Bielis, sekmējot sava “HSK Blue Falcons” 14:3 (4:2; 3:0; 7:1) uzvaru pār “UFC Utrecht 3” klubu. Mačs aizritēja ar milzu laukuma saimnieku pārsvaru, par ko liecina arī izdarīto metienu attiecība – 49:12.

Kuzņecovs debitējis Zviedrijas 1.divīzijā

Pēc pāris sezonām Dānijas florbola spēcīgākajā līgā, jaunu izaicinājumu pieņēmis Kristers Kuzņecovs, kurš pārcēlies uz Zviedriju un pievienojies “Malmo FBC” klubam, kas spēlē valsts 1.divīzijā jeb pēc spēka trešajā stiprākajā līgā. Sezonas ievadā latvietis pie rezultativitātes punktiem netika, bet vienība viesos ar 6:8 (3:4; 2:1; 1:3) piekāpās “Hovshaga AIF”, lai gan otrā perioda izskaņā viesi atradās minimālā vadībā, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts vēl bija neizšķirts.