Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar arī otrajos mačos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar arī otrajos mačos
Epizode no "Linkoping IBK" un "Pixbo IBK" komandu cīņas, foto: Ted Malm

Zviedrijas florbola Superlīgā turpinās ceturtdaļfinālu sērijas un otrās uzvaras šodien izdevās izcīnīt regulārās sezonas uzvarētājiem "Storvreta IBK" un "Pixbo IBK", kas regulāro turnīru noslēdza trešajā pozīcijā. Tādējādi abas komandas veikušas pusi distances, lai sasniegtu pusfinālu.

Otro uzvaru grūtā spēlē izdevies izcīnīt “Pixbo IBK” komandai, kas izbraukumā ar rezultātu 5:3 pieveica “Linkoping IBK”. Spēles sākums gan par uzvaru viesiem neliecināja, jo pēc 20 nospēlētām minūtēm rezultāts bija 3:0 par labu Linčepingas komandai, ar vārtu guvumiem izceļoties trim dažādiem spēlētājiem. Otrajā periodā gan vēl nebija sasniegts viducis, kad viesi prata rezultātu izlīdzināt, trīs vārtus iemetot nepilnu sešu minūšu laikā. Perioda izskaņā Arvīds Ase guva arī ceturtos vārtus, vadībā izvirzot jau Gēteborgas “lapsas”. Tie beigās izrādījās arī uzvaru nesošie vārti, jo mājinieki vairs pie precīziem metieniem netika, kamēr “Pixbo” trešā perioda ievadā skaitlisko vairākumu realizēja Gustavs Fricels, panākot 5:3.

Pie “sausās” 5:0 uzvaras viesos izdevies tikt regulārās sezonas uzvarētājiem “Storvreta IBK”, kas apspēlēja “Jonkopings IK”, tādējādi sērijā panākot 2:0 vadību. Pirmajā periodā komandas pie vārtu guvumiem nespēja tikt, bet otrajā spēles nogrieznī bija nepieciešamas vien 23 sekundes, lai Simons Gocs vadībā izvirzītu mača favorītus. Pagāja vien 36 sekundes, kad Ondrejs Nemečeks guva otros vārtus, bet laukuma saimniekus pilnībā pazudināja Sakarias Ulriksona vārtu guvums brīdī, kad vēl nebija nospēlētas pat četras minūtes. Lai gan izdevās turpinājumā apslāpēt viesu rezultativitāti, Jenčepingas komanda maču jau bija zaudējusi. Četras minūtes pirms spēles beigām Oto Veidmans iemeta tukšos vārtos, tādējādi panākot 4:0, bet pēc minūtes Veidmana piemēram sekoja arī pieredzējušais Tobiass Gustafsons, uzstādot spēles beigu rezultātu.

Tādējādi abos šajos pāros rezultāts sērijā kļuvis 2:0 favorītu labā. Šīs četras komandas savas trešās spēles aizvadīs otrdien, bet jau rītvakar trešie mači ieplānoti dueļos starp “IBF Falun” un “Mullsjo AIS’, kā arī vienīgajā pārī, kurā pie uzvarām izdevies tikt abām komandām – “Vaxjo IBK” un “FBC Kalmarsund”.

Zviedrijas florbola Superlīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Storvreta IBK – Jonkopings IK5:35:02:0
IBF Falun – Mullsjo AIS11:26:32:0
Pixbo IBK – Linkopings IBK6:55:32:0
Vaxjo IBK – FBC Kalmarsund2:410:61:1