Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Piespēlē Meldere un Jeige, rezultatīvs arī Malkavs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Piespēlē Meldere un Jeige, rezultatīvs arī Malkavs
Elīna Jeige

Šveices otrajā spēcīgākajā līgā mainīgām sekmēm spēlējuši Elīnas Jeiges un Kates Melderes pārstāvētie klubi, bet abas latvietes atzīmējušās ar rezultatīvām piespēlēm. Somijas junioru līgā rezultatīvs bijis Jorens Malkavs, bet Nensija Šimkūna guvusi kārtējos vārtus, komandai gan piedzīvojot pirmo neveiksmi sezonā.

Meldere asistē komandas vienīgajos gūtajos vārtos

Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā kārtējo punktu par rezultatīvu piespēli nopelnījusi Kate Meldere, kuras pārstāvētais “UH Red Lions Frauenfeld” gan savās mājās ar rezultātu 1:4 (1:1; 0:0; 0:3) piekāpās “UH Appenzell” vienībai. Viešņas pirmās izvirzījās vadībā, bet pirmā perioda izskaņā pēc cēsnieces piespēles izlīdzinājuma vārtus panāca Kristīne Alenpaša. Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet mājiniecēm neveiksmīgs bija trešā perioda sākums, kad nedaudz vairāk nekā minūtes laikā viešņas guva divus vārtus. Mača pēdējā minūtē konkurentes guva arī ceturtos vārtus. Pašlaik turnīra tabulā “sarkanās lauvas” atkāpušās uz devīto vietu desmit komandu konkurencē un būs jācīnās par vietas saglabāšanu šajā līmenī.

Jeige sekmē uzvaru, nopelnot arī piespēli

Citā Šveices NLB līgas spēlē sekmīgi “UH Lejon Zaziwil” vārtus sargāja Elīna Jeige, palīdzot komandai savās mājās ar rezultātu 10:4 (4:0; 4:3; 2:1) pieveikt “UH Zulgtal Eagles” komandu. Turklāt nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Jeige tika arī pie punkta par rezultatīvu piespēli, kad mača beigu rezultātu uzstādīja Sandra Brigena. Turnīra tabulā “UH Lejon Zaziwil” ar 34 punktiem 17 spēlēs ieņem trešo vietu, par punktu atpaliekot no “Unihockey Basel Regio”, bet tālu visām komandām priekšā ir “Waldkirch-St.Gallen”.

Malkavs ar rezultatīvu spēli sekmē komandas uzvaru

Somijas U-22 čempionātā rezultatīvi turpina darboties Jorens Malkavs, kurš kārtējā spēlē atzīmējies ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm cīņā, kurā viņa pārstāvētais “Nokian KrP” izbraukuma spēlē gana pārliecinoši ar rezultātu 7:2 (2:0; 2:2; 3:0) apspēlēja “Happee” komandu. Jau pirmajā periodā Jorens atzīmējās ar piespēli, otrajā periodā guva vārtus, panākot 4:0, bet trešajā trešdaļā asistēja komandas piektajos gūtajos vārtos. Pēc šī panākuma “Nokian KrP” ar 10 punktiem septiņās spēlēs pakāpušies uz sesto vietu, tikpat punktiem esot arī tabulā augstāk esošajiem LaSB. Malkavs šajā sezonā piedalījies deviņās spēlēs, kurās ticis pie 15 (9+6) punktiem.

Šimkūnai pirmā neveiksme sezonā

Norvēģijas florbola čempionāta 2.divīzijā pirmo neveiksmi šajā sezonā piedzīvojis Nensijas Šimkūnas pārstāvētais un Daiņa Ābola trenētais “Klepp IBK”, kas viesos ar rezultātu 2:5 (1:2; 0:2; 1:1) atzina “Staal Jorpeland IL” vienības pārsvaru. Māca desmitajā minūtē ar vārtu guvumu izcēlās latviešu florboliste, tobrīd panākot 1:1 neizšķirtu, taču turpinājumā sekmīgākas bija viešņas. Lai gan piedzīvots zaudējums “Klepp IBK” pārliecinoši saglabā pirmo vietu, astoņās spēlēs iekrājot 21 punktu. Svarīga būs nākamā spēle 25. janvārī mājās pret “Stavanger IBK 2”, kas atpaliek par sešiem punktiem, taču nospēlējusi par divām cīņām mazāk.

Ronim zaudējums, latviešu divcīņa neiznāk

Somijas U-22 florbola čempionātā neveiksmi piedzīvojis Ernesta Roņa pārstāvētais “EraViikingit”, kas mazrezultatīvā spēlē viesos ar 2:3 (1:1; 1:2; 0:0) piekāpās “Indians” komandā, kuras pieteikumā atrodams Markusa Dumpja un Mikus Eduarda Ķikuta vārds. Tomēr Dumpis pašlaik atrodas Latvijā, kamēr Ķikuts turpina atgūties no savainojuma. Ronim šī bija viena no retajām spēlēm, kad viņš darbojās savas komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem gan neizceļoties. “Indians” ar 18 punktiem astoņās spēlēs pašlaik ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, kamēr “EraViikingit” rēķinā ir 12 punkti tikpat mačos, kas dod trešo pozīciju.