Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinskai piespēle, Jeigei otrais zaudējums sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinskai piespēle, Jeigei otrais zaudējums sezonā
Elīna Jeige vārtos, foto: Janine Sahli

Latviešu florboliste Luīze Biļinska atzīmējusies ar rezultatīvu piespēli Zviedrijas Superlīgas mačā pret čempionāta līdervienību. Tikmēr Šveices stiprākajā līgā rets zaudējums līderēm ar Elīnu Jeigi vārtos. Turpat kārtējais zaudējums Jūlijas Rozītes klubam, bet Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā teicami turpina darboties Janas Filipsones vienība.

Biļinskas klubs neapšaubāmajām līderēm izrāda nopietnu pretestību

Visnotaļ prognozējamu zaudējumu Zviedrijas sieviešu florbola Superlīgā piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas viesos ar 4:9 (1:3; 1:1; 2:5) piekāpās neapšaubāmajām līgas līderēm "Thorengruppen IBK", kas šosezon ne vien perfekti spēlē Zviedrijas čempionātā, iekrājot maksimālu punktu skaitu, bet nesen kļūstot arī par Eiropas Čempionu kausa ieguvēju. Pirmajā trešdaļā vispirms Karlstādes komanda izvirzījās vadībā, bet trešdaļu zaudēja ar 1:3. Otrajā periodā komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet trešā perioda ievadā mājinieču pārsvars joprojām bija slidens (5:3). Vienīgi tad ar diviem Vēras Kaupi vārtu guvumiem izdevās panākt 7:3 vadību. Pēc Biļinskas piespēles Linea Valgrēna vēl pietuvināja viešņas līdz trīs vārtu deficītam, bet mača pēdējās minūtēs mājinieces guva vēl divus vārtus, noformējot panākumu mačā.

Filipsone no soliņa noraugās komandas kārtējā uzvarā

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā jau septīto spēli pēc kārtas uzvarējis Janas Filipsones "Jonkopings IK", kas šoreiz viesos tika galā ar "Frojereds IF". Panākums gan nāca smagākā cīņā, nekā cerēts, jo uzvara tika izcīnīta vien papildlaikā, pretinieces apspēlējot ar 5:4 (2:2; 1:2; 1:0; 1:0). Jana Filipsone šoreiz spēli vēroja no rezervistu soliņa, jo vieta vārtos tika uzticēta Tovai Aldehamarai. Mača pirmajā trešdaļā mājinieces izvirzījās vadībā ar 2:0 un līdz pat papildlaikam ne uz mirkli nebija nonākušas iedzinējos. Papildlaikā uzvaras vārtus viešņām guva Klāra Olofsone. Jenčepingas komandai šī bija jau septītā uzvara pēc kārtas un šosezon šis ir trešais mačs, kurš uzvarēts ar minimālu pārsvaru. Tikmēr "Frojereds" jau septīto reizi šosezon zaudēja ar minimālu deficītu, bet pašlaik komanda pārdzīvo četru neveiksmju sēriju.

Latvietēm neveiksmes Šveices spēcīgākajā līgā

Neveiksmīga nedēļas nogale padevusies latviešu pārstāvētajām komandām Šveices L-UPL čempionātā. Tā, Jūlijas Rozītes pārstāvētais "FB Riders DBR" viesos ar rezultātu 2:7 (0:0; 1:3; 1:4) piekāpās "Unihockey Berner Oberland" vienību. Latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Pirmie vārti tika gūti vien 29. minūtē, kad mājinieces atklāja rezultātu. Taču, jau pēc vienas minūtes laukuma saimnieces bija priekšā ar 3:0. No šādas aukstās dušas viešņas tā arī neatguvās, ciešot kārtējo neveiksmi. Divas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma "FB Riders DBR" ar deviņiem punktiem saglabā devīto vietu desmit komandu konkurencē.

Tikmēr vien otro zaudējumu šosezon piedzīvojis Elīnas Jeiges pārstāvētais "Skorpion Zollbruck Emmental", kas savās mājās nerezultatīvā spēlē ar 2:4 (0:1; 2:1; 0:2) piekāpās "Wizards Bern Borgdorf" vienībai. Pēc divām trešdaļām katra no komandām bija guvušas pa diviem vārtiem, bet trešajā periodā labākas tomēr bija viešņas, kuras deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām trešo reizi pārspēja latvieti Jeigi, atjaunojot vadību. Savukārt četras minūtes pirms pamatlaika beigām Jeige tika pārspēta arī piekto reizi. Lai gan atlikušajā laikā latviešu vārtsardze tika mainīta pret sesto laukuma spēlētāju, cīņu glābt neizdevās. Neskatoties uz piedzīvoto neveiksmi, "skorpiones" trīs kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma saglabā gana komfortablu pirmo pozīciju.

Visbeidzot, Evelīnas Garbares pārstāvētā "Red Ants Winterthur" kluba spēle pret "Kloten-Dietlikon Jets" tika pārcelta uz 26. janvāri. "Skudras" pašlaik turnīra tabulā atrodas septītajā pozīcijā.