Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Falun” tiek pie otrā panākuma, “Vaxjo” izlīdzina sēriju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Falun” tiek pie otrā panākuma, “Vaxjo” izlīdzina sēriju
"IBF Falun" tuvojas Superlīgas pusfinālam, foto: IBF Falun

Zviedrijas florbola Superlīgā turpinās ceturtdaļfinālu sērijas un otro panākumu izcīnījuši “IBF Falun” florbolisti, kas viesos ar 6:3 pieveica “Mullsjo”. Tikmēr “Vaxjo IBK” pratuši izlīdzināt rezultātu sērijā pret “FBC Kalmarsund”.

Falūnas komanda ceturtdaļfinālu sāka ar pārliecinošu 11:2 uzvaru savās mājās pār “Mullsjo AIS”, bet sērijas otrajā mačā, cīnoties jau viesos, favorīti pirmā perioda vidū nonāca 0:2 iedzinējos. Emīls Kalentuns gan vienus vārtu paspēja atgūt jau līdz pārtraukumam, bet otrajā trešdaļā viesi veica varenu izrāvienu, gūstot trīs bezatbildes vārtus, tādējādi izvirzoties vadībā ar 4:2. Oskars Malmgrēns uzreiz pēc pārtraukuma deficītu vēl prata sadeldēt līdz minimumam, bet cerības uz atspēlēšanos mājiniekiem laupīja Emīla Rūda vārti sešas minūtes pirms mača beigām. Veterāns Aleksandrs Galante Karlstroms minūti par mača beigām iemeta bumbiņu arī tukšos vārtos, tādējādi panākot 6:3 un uzstādot spēles beigu rezultātu – 6:3 otrajā mačā un 2:0 sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām.

Tikmēr interesanti notikumi attīstās pārī starp divām komandām, kas regulāro sezonu noslēdza viena aiz otras. “FBC Kalmarsund” vispirms viesos ar 4:2 pieveica “Vaxjo IBK”, bet otrajā mačā Vēkšjes komanda izbraukumā prata revanšēties daudz rezultatīvākā spēlē – 10:6. Mājinieki ātri panāca 2:0 vadību, bet trešdaļas vidū ar 3:2 vadībā jau atradās “Vaxjo”. Līdz perioda beigām abas komandas guva pa vieniem vārtiem, tādējādi pēc 20 minūtēm 4:3 pārsvars “Vaxjo”. Otrajā trešdaļā komandas nejaudāja iegūt drošu vadību, bet trešajā periodā gan “Vaxjo” veica izšķirošo izrāvienu, vispirms panākot 7:4, pēc tam 10:5, izšķirot mača likteni. Kevins Haglunds gan guva noslēdzošos vārtus mačā mājiniekiem, taču rezultāts šajā mačā jau bija izšķirts un pēc divām spēlēm sērijā tagad līdzsvars 1:1. uzvarētājiem ar trim vārtiem un vienu piespēli izcēlās Jespers Sankels, kamēr mājiniekiem divi vārti Haglundam.

Izslēgšanas turnīrs turpināsies svētdien, kad savas otrās spēles aizvadīs “Jonkopings IK” un “Storvreta”, kā arī “Linkoping IBK” un “Pixbo IBK”.

Zviedrijas florbola Superlīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Storvreta IBK – Jonkopings IK5:31:0
IBF Falun – Mullsjo AIS11:26:32:0
Pixbo IBK – Linkopings IBK6:51:0
Vaxjo IBK – FBC Kalmarsund2:410:61:1