Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Jeige vēl nekļūst par čempioni, Polis tuvojas izkrišanai

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jeige vēl nekļūst par čempioni, Polis tuvojas izkrišanai
Ralfs Polis

Par Šveices otrās spēcīgākās līgas čempioni vēl nav izdevies tikt Elīnas Jeiges pārstāvētajam klubam, savukārt Norvēģijas 2.divīzijā pie titula tā arī netika Nensijas Šimkūnas pārstāvētā vienība. Somijas junioros no titula nācies atvadīties Markusa Dumpja vienībai, bet Čehijā neveiksmīgi cīņu par vietas saglabāšanu vadošo pulkā turpina Ralfs Polis.

Polis ar komandu nokļūst sarežģītā situācijā

Cīņu par izdzīvošanu jeb vietas saglabāšanu Čehijas spēcīgākajā florbola līgā turpina Ralfa Poļa pārstāvētais “Sokoli Pardubice”. Sērijā līdz četrām uzvarām pēc trim mačiem latvieša pārstāvētais klubs atradās 2:1 vadībā pret “Black Angels”, bet ceturto spēli savās mājās zaudēja. Piektā cīņa tika aizvadīta Prāgā, kur laukuma saimnieki izvirzījās minimālā vadībā pirmajā periodā un arī turpinājumā prata saglabāt sev pozitīvu rezultātu līdz trešā perioda otrajai pusei, kad Premeks Pakošta ar diviem vārtu guvumiem panāca 3:2 vadību viesu komandai cīņas 53. minūtē. Spēles izskaņa gan veiksmīgāka padevās laukuma saimniekiem, kuri trīs minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 3:3, bet mazāk nekā divas minūtes pirms pamatlaika beigām Vilems Doležals guva uzvaru nesošos vārtus “Black Angels” labā. Tādējādi “Black Angels’ spēli uzvarēja ar 4:3 un sērijā izvirzījās vadībā ar 3:2. Sērijas sestā spēle tiks aizvadīta piektdienas vakarā Pardubicē. Šoreiz Ralfs Polis laukumā pavadīja nedaudz vairāk par 16 minūtēm, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.

Jeigei vēl neizdodas kļūt par čempioni

Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā finālsērijā līdz kādas komandas trim uzvarām Elīnas Jeiges pārstāvētais “UH Lejon Zaziwil” atradās 2:0 vadībā pret “Waldkirch-St.Gallen” un trešdien devās uz izbraukuma maču, lai censtos likt sērijai punktu. Cīņa gan viešņām sākām neveiksmīgi, jo jau 11. sekundē mājinieces izvirzījās vadībā, bet vēl pēc minūtes pārsvars tika jau dubultots. Perioda pēdējā minūtē laukuma saimnieces izmantoja arī skaitlisko vairākumu, tādējādi panākot 3:0 vadību. Otro trešdaļu labāk sāka viešņas, ātri gūstot pirmos vārtus mačā, taču turpinājumā atkal sekmīgākas bija Saintgallenas florbolistes, pārsvaru attīstot līdz 5:1. Vienīgi spēles izskaņā “Lejon” komanda veica sekmīgu pakaļdzīšanos, divas minūtes pirms beigām pietuvojoties līdz 3:6, bet 27 sekundes vēlāk tika iemesti arī ceturtie vārti. Kad bija palikušas 18 sekundes, no mājinieču pārsvara palika vairs tikai vieni vārti, taču tos atspēlēt “UH Lejon Zaziwil” neizdevās un nācās piedzīvot zaudējumu ar 5:6 (0:3; 1:2; 4:1). Tādējādi sēriju vēl nav izdevies noslēgt un to Jeiges komanda varēs paveikt jau sērijas ceturtajā mačā savās mājās.

Ronim saglabājas cerība un tikšanu nākamajā kārtā

Somijas U22 florbola čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Ernesta Roņa pārstāvētais “EraViikingit”, kas savās mājās ar rezultātu 3:6 (0:1; 0:3; 3:2) piekāpās “Oilers NG” komandai, tādējādi sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām nonākot iedzinējos ar 0:2. Latviešu florbolists spēlēja savas komandas otrajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Pāris dienas vēlāk komandas aizvadīja sērijas trešo spēli, šoreiz tiekoties jau “Oilers NG” komandas mājvietā. Zaudējot šo cīņu, “EraViikingit” sezona būtu noslēgusies, tādēļ sākums viesu izpildījumā bija varens, kas ļāva pirmo trešdaļu uzvarēt ar 5:1, bet visā spēlē triumfēt ar 9:5 (5:1; 1:1; 3:3), tādējādi sērijā pietuvojoties līdz 1:2. Ronis gan šajā spēlē nebija komandas pieteikumā. Sērijas ceturtais mačs tiks aizvadīts 22. martā “EraViikingit” komandas mājvietā.

Dumpis dodas palīgā, bet komandai tas nepalīdz

Citā Somijas U22 čempionāta sērijā 0:2 iedzinējos nonākuši arī pērnās sezonas uzvarētāji “Indians”, kuru rindās sezonas ievadā spēlēja Markuss Dumpis līdz tika paaugstināts uz kluba galveno komandu. Ņemot vērā, ka kalendārs ļāva apvienot spēlēšanu, otrajā pusfināla spēlē pret “Nokian KrP” savas komandas pirmajā aizsargu pārī laukumā devās arī latvietis, pie punktiem gan netiekot, bet “Indians” ciešot neveiksmi ar rezultātu 5:7 (2:5; 0:1; 3:1), jau pirmajā spēles periodā pamanoties ielaist piecus vārtus. Dienu vēlāk komandas aizvadīja arī trešo sērijas spēli. Ņemot vērā, ka Dumpim bija jāgatavojas F-liiga mačam, viņš cīņā laukuma nedevās, taču mačs bez latviešiem nepalika, jo “Nokian KrP” komandas trešajā virknējumā darbojās Jorens Malkavs. Cēsnieks pie punktiem gan netika, atzīmējoties ar divu minūšu noraidījumu. Arī šajā spēlē pie panākuma tika “Nokian KrP”, izbraukumā uzvarot ar rezultātu 5:2 (2:2; 1:0; 2:0), tādējādi arī sērijā triumfējot ar 3:0 un iekļūstot nākamajā kārtā. Tikmēr “Indians” vairs neturpina ceļu pretim pērn iegūtā titula nosargāšanai.

Ar Šimkūnas četriem vārtiem izrādās par maz

Noslēgusies Norvēģijas sieviešu florbola čempionāta 2.divīzijā un turnīru ar izcīnītu otro vietu noslēgusi “Klepp IBK” komanda ar Nensiju Šimkūnu kā komandas neapšaubāmo līderi un Daini Ābolu kā galveno treneri. Sezonas lielāko daļu komanda atradās turnīra tabulas galvgalī, bet neliels neveiksmju posms lika atkāpties uz otro vietu. Pirmo pozīciju gan varēja atgūt, pēdējā mačā viesos uzvarot galvenās konkurentes “Stavanger IBK 2”. Aizvadot spēli pēc teju mēnesi ilga pārtraukuma, “Klepp IBK’ piektajā minūtē izvirzījās vadībā, bet turpinājumā visu laiku bija spiestas dzīties pakaļ. Tas padevās sekmīgi, taču vairāk par 4:4 (1:1; 1:2; 2:1) panākt neizdevās. Tādējādi Stavangeras komanda sezonu noslēdza ar 29 punktiem, kamēr “Klepp IBK” atpalika par vienu punktu. Arī pēdējā mačā līderes lomu apliecināja Šimkūna, kura guva visus četrus komandas vārtus, bet sezonā kopumā viņai 12 spēlēs iespaidīgie 46 (32+14) rezultativitātes punkti.