Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas florbola kausā vairāki pārsteigumi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zviedrijas florbola kausā vairāki pārsteigumi
IBF Falun, foto: Falun

Zviedrijas florbola kausa trešajā spēļu kārtā jeb astotdaļfinālā Pontus Zariņa pārstāvētais "Karlstad" mača lielāko daļu spēja konkurēt ar vareno "Falun", taču piekāpās ar rezultātu 5:8. Par lielāko pārsteigumu parūpējās Allsvenskan līgas klubs "Sundsvall", kas uzvarēja "Thorengruppen". Lai tiktu ceturtdaļfinālā gan nepieciešams sekmīgi nospēlēt arī atbildes mačā.

Zariņa klubs cīnās vareni, taču uzvarēt nespēj

Latvijas izlases kandidāta Pontus Zariņa pārstāvētajam “Karlstad” ar izlozi nepaveicās, jo pretim stājās pērnās sezonas kausa ieguvēji un vieni no valsts spēcīgākajiem “Falun”. Lai gan mājinieku līderis Simons Sjogrēns jau pirmajā minūtē vadībā izvirzīja “Karlstad”, otrā perioda izskaņā laukuma saimnieki jau atradās iedzinējos ar 1:3. Perioda izskaņa gan bija mājiniekiem veiksmīga, kuri prata atspēlēties un izlīdzināt cīņas rezultātu. Trešajā periodā “Falun” ar diviem precīziem metieniem panāca 5:3 savā labā un četras minūtes pirms pamatlaika beigām Pontus Zariņš savu vietu laukumā deva sestajam laukuma spēlētājam. Tādā veidā izdevās pietuvoties līdz 4:5, bet viens no pretinieku līderiem no četru metru attāluma meta tukšos vārtos un trāpīja pa stabiņu. Neskatoties uz to, “Falun” prata gūt vēl trīs vārtus, aizmūkot līdz 8:4 un pēdējā minūtē vieni atspēlētie vārti vairs neko nedeva, jo uzvarētājs netiek noskaidrots divu spēļu summā. Ja “Karlstad” spēs parūpēties par pārsteigumu un uzvarēs atbildes spēlē pretinieku laukumā ar vienalga kādu rezultātu, sekos papildlaiks.

“Linkoping” un “Kalmarsund” neliek vilties

Raugoties no Superlīgas turnīra tabulas viedokļa, spēcīgākais duelis 3. kārtā ir “Linkoping” un “Kalmarsud” divcīņa. Pērn “Kalmarsund” spēlēja kausa finālā, kur gan piedzīvoja zaudējumu, tādēļ šosezon gribēs spert pēdējo soli pretim trofejai. Taču “Linkoping” šo sezonu iesākuši labāk par pretiniekiem, līdz ar to arī viņu mērķi ir ne mazāki. Pirmajā spēlē Linčepingā viesi mača pirmajā nogrieznī divas reizes izvirzījās vadībā, taču laukuma saimnieki allaž prata atspēlēties. Otro trešdaļu ar minimālu vadību pabeidza laukuma saimnieki, pateicoties Oskara Seta vārtu guvuma un Filipa Forsberga nerealizētajam soda metienam. Trešajā periodā vispirms ar diviem vārtu guvumiem vadība atkal atgriezās viesu pusē, bet tad mājinieki atbildēja ar to pašu. Atrisinājums nāca pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, kad Viktors Vetergrēns panāca 5:5, kas nozīmē, ka atbildes spēlē viss būs ļoti vienkārši – kura komanda uzvarēs, sasniegs ceturtdaļfinālu.

“Mullsjo” uzvar principiālos pretiniekus

Viens no potenciāli saistošākajiem pāriem 3. kārtā ir “Jonkopings” un “Mullsjo” komandu duelis. Pavisam nesen abas komandas savā starpā tikās Superlīgas cīņā, kurā Jenčepingas komanda tika pie panākuma pēcspēles metienos. Kausa pirmajai spēlei pretinieku laukumā “Mullsjo” bija ļoti labi nokoncentrējušies, otrā perioda ievadā panākot pārliecinošu 5:0 vadību. Lai gan laukuma saimnieki prata pietuvoties līdz 2:5 un 3:6, šaubas par viesu uzvaru neradās – 7:3 “Mullsjo” labā. Uzvarētājiem lielisku maču aizvadīja Superlīgas rezultatīvākais spēlētājs Pelle Tareniuss, tiekot pie četriem vārtu guvumiem un vienas rezultatīvas piespēles. Tikmēr mājiniekiem Melkeram Hemingsbergam šoreiz viens vārtu guvums un viena rezultatīva piespēle.

AIK nespēj uzvarēt rangā zemāku pretinieku

Par pārsteigumu parūpējās Allsvenskan jeb pēc spēka otrās spēcīgākās līgas klubs “Strangnas”, kas savās mājās cīnījās neizšķirti 4:4 pret AIK. Pirmie vārti tika gūti jau astotajā minūtē, kad izcēlās mājinieku līderis Adams Nilsons, taču tiesneši vārtu guvumu neieskaitīja. Pēc pārtraukuma AIK ātri vien panāca 2:0, vēlāk arī 3:1 vadību, taču pārtraukumā komandas devās pie neizšķirta 3:3. Izšķirošajā periodā mājinieki pamanījās arī izvirzīties vadībā, bet Sams Madani, kurš jau izpelnījies kritiku par vājo sezonas ievadu, tomēr panāca 4:4, kas nozīmē, ka viss izšķirsies atbildes spēlē Solnā.

Allsvenskan līgas klubs tiek galā ar “Thorengruppen”

Tomēr vēl lieāku pārsteigumu spēja sarūpēt “Sudsvall” komanda, kas savās mājās prata atspēlēties no 5:8 un ar 9:8 uzveikt “Team Thorengruppen”. VĒl pērn abas komandas šķira divas līgas, jo “Sundsvall” tikai pērn iekļuva Allsvenskan līgā. Īpaša šī spēle bija Viktoram Hamarstedam, kurš šosezon spēlē abu komandu sastāvos, jo ir nokārtojis dubulto licenci. Uzvarētājiem vieni vārti un divas piespēles Hasanm Hajo, bet “Thorengruppen” rindās Hampus Orēns un Aksels Hjolms katrs guva pa diviem vārtiem un izdarīja pa rezultatīvai piespēlei. Par mača varoni gan kļuva Denis Helihofs, kurš minūti pirms cīņas beigām ar skaistu individuālo manevru guva uzvaru nesošos vārtus.

“Nykvarn” joprojām nesekmīgi pret valsts vadošajiem klubiem

Pērn, kad “Nykvarn” vēl spēlēja otrajā valsts līgā, viņi ar “Storvreta” tikās ceturtdaļfinālā, bet šosezon nūjas krusto vienu kārtu agrāk. Superlīgā “Nykvarn” četras no piecām spēlēm līdz šim aizvadījusi pret TOP-4 komandām, līdz ar to sekmes nav tik labas kā cerēts un arī šoreiz komanda nonākusi sarežģītā situācijā pirms atbildes spēles pretinieku mājvietā, jo savā laukumā neizdevās atrast pretzāles jaunajam Sakari Ulriksonam, kurš pamanījās izcelties ar četriem vārtu guvumiem, tādējādi sekmējot “Storvreta” panākumu ar rezultātu 6:2. Laukuma saimniekiem abos vārtu guvumos asistēja Hampus Orēns.

“Helsingborg” bezspēcīgi arī kausā

“Helsingborg” vienība, kurai vāji sākusies šī sezona Superlīgā, galvenās rūpes, visticamāk būs cīņa par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu pulkā un kausa mačiem netiks pievērsta tik liela vērība. Ar to arī var izskaidrot bezcerīgo 0:10 sakāvi savās mājās spēlē, kuru klātienē vēroja Zviedrijas florbola spēcīgākās līgas klubam neraksturīgi maz 124 skatītāji. Uzvarētājiem divi vārti un viena rezultatīva piespēle Markusam Ekengrēnam.

“Pixbo” tiek galā ar Krūmiņa pāridarītājiem

“Lindas IBK” ir vienīgā komanda, kas trešo kārtu sasniegusi, šajā sezonā spēlējot 1.divīzijā jeb pēc spēka trešajā stiprākajā līgā. Iepriekšējā kārtā viņi no turpmākas cīņas izslēdza Morica Krūmiņa pārstāvēto “Warberg”, bet šajā kārtā jātiekas ar teju perfektu sezonu sākušajiem “Pixbo”. Pirmajā spēlē savās mājās līdzsvaru izdevās saglabāt desmit minūtes (1:1), jo otrā perioda piektajā minūtē viesi bija priekšā jau ar 6:1. Turpinājumā būtiskas pārmaiņas cīņā nenotika un “Pixbo” aizvadīja spēli līdz 9:4 uzvarai.

Zviedrijas kauss, 3.kārta

Komandas1.spēle2.spēle
Kalmarsund – Linkoping5:524.10
Falun – Karlstad5:825.10
Jonkoping – Mullsjo3:724.10
Lindas – Pixbo4:924.10
Nykvarn – Storvreta2:625.10
Sttangnas – AIK4:425.10
Team Thorengruppen – Sundsvall9:825.10
Helsingborg – Vaxjo0:1025.10