Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Harstad" nepārvar ceturtdaļfinālu, "Nystars" iekļūst play-off

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Harstad" nepārvar ceturtdaļfinālu, "Nystars" iekļūst play-off
Aurēlija Zariņa (#77), foto: Nystars

Norvēģijas florbola virslīgas čempionāta pusfināla barjeru neizdevās sasniegt latviešu pārstāvētajam "Harstad", kas apstājies ceturtdaļfinālam. Tikmēr izslēgšanas turnīram gatavojas mūsu "vācieši" "Red Hocks" komandā un dāmas Somijas 1.divīzijas vienībā "Nystars".

No latviešiem spēlē tikai Bračka, “Red Hocks” regulāro sezonu beidz ar zaudējumu

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā zaudējumu priekšsacīkšu pēdējā spēļu kārtā piedzīvojis Artūra Bračkas, Laura Alvja Stiprā un Kriša Lužinska pārstāvētais “VfL Red Hocks Kaufering”, kas viesos ar rezultātu 2:6 (0:2; 0:3; 2:1) piekāpās “DJK Holzbuttgen”. Mača gaitā mājinieki panāca arī 6:0 vadību un vien pēdējās astoņās minūtēs viesi spēja gūt divus vārtus, rezultātu padarot kaut nedaudz pieklājīgāku. No latviešiem šajā spēlē laukumā devās vien Artūrs Bračka, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Jau pirms pēdējās spēļu kārtas bija skaidrs, ka “Red Hocks” regulāro sezonu noslēgs septītajā vietā. Tas nozīmē, ka ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar regulārās sezonas otro spēcīgāko komandu un tā būs tieši “DJK Holzbuttgen”. Sērijas pirmā spēle ieplānota 19. martā.

Zariņas un Mārtiņjēkabas klubs izrauj biļeti uz play-off

Somijas sieviešu otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie divām uzvarām regulārās sezonas noslēgumā ticis Klintas Mārtiņjēkabas un Aurēlijas Zariņas pārstāvētais “Nystars”, kas tādējādi nodrošinājis līdzdalību izslēgšanas spēļu turnīrā. Vispirms komanda ar 3:2 (0:0; 2:2; 1:0) apspēlēja “FBC Turku” un liela nozīme bija tieši Latvijas izlases dalībniecēm, jo Mārtiņjēkaba no Zariņas piespēles guva pirmos vārtus, otrajā vārtu guvumā cēsniecei rezultatīva piespēle, bet uzvaras vārti Rēzeknes florbola audzēknei. Pēc neilgas atpūtas “Nystars” ar rezultātu 8:1 (4:1; 1:0; 3:0) pārliecinoši tika galā arī ar “Northern Stars”. Mārtiņjēkabai šajā spēlē trīs vārti un viena piespēle, kamēr Zariņas rēķinā vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Līdz ar to 1.divīzijas B grupas turnīra tabulā “Northern Stars”, neskatoties uz sagrāvi, ar 27 punktiem ieņēma pirmo vietu, bet “Nystars” rēķinā 25 punkti, kas nodrošināja trešo vietu. Zariņa regulārajā sezonā 18 spēlēs 17 (13+4) punkti, kas bija devītais labākais rādītājs čempionātā. Tikmēr Mārtiņjēkaba 18 spēlēs iekrāja 16 (12+4) punktus.

Rozītes klubs pārņem vadību cīņā par izdzīvošanu

Cīņu par vietas saglabāšanu Šveices spēcīgākajā florbola līgā turpina Jūlijas Rozītes pārstāvētais “FB Riders DBR”, kas pēc zaudējumiem pirmajās divās pārspēlēs pret “Waldkirch-St.Gallen” uzvarējis jau trijās nākamajās spēlēs. Sērijas piektajā spēlē “FB Riders DBR” savās mājās tika pie pārliecinošas 10:2 (0:1; 3:0; 7:1) uzvaras, latviešu florbolistei asistējot komandas trešajā vārtu guvumā, kad tika panākts 3:1 pārsvars. Lai būtu drošas par savu pierakstu līgā arī uz nākamo sezonu, nepieciešams uzvarēt vēl vienā spēlē. Sērijas sestā spēle ieplānota 18. martā pretinieču laukumā.

“Harstad” pusfināla latiņa šosezon par augstu

Norvēģijas virslīgā “Harstad” klubam neizdevās atkārtot pērn iespēto, kad komanda pirmo reizi vēsturē sasniedza virslīgas pusfinālu. Šosezon nācies apstāties ceturtdaļfinālā, kur sērijā ar 1:3 nācās atzīt “NOR 92” pārākumu. Sērijas ceturtajā spēlē “Harstad” savās mājās piekāpās ar rezultātu 2:8 (1:0; 1:4; 0:4), kaut gan pēc pirmās trešdaļas atradās minimālā vadībā. Roberts Līviņš šajā spēlē guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, bet otrus vārtus iemeta Ivo Balodis, kuram arī četras soda minūtes un pēc spēles saņemta labākā spēlētāja balva. Toms Kirmužs, Kaspars Grundšteins, Toms Niedre un Arnijs Kuratņiks komandas pēdējā spēlē palika bez punktu guvumiem.

Dumpja pārstāvētā komanda dramatiskā veidā pārvar play-in barjeru

Somijas U-22 florbola čempionātā dramatiska nedēļas nogale padevusies Markusa Dumpja pārstāvētajam “Indians”, kas uzvarēja pirmajā spēlē “LaSB” komandu. Atbildes mačā viesos tika piedzīvota pamatīga sagrāve ar rezultātu 3:10 (1:2; 1:3; 1:5), latviešu florbolistam paliekot bez rezultativitātes punktiem. Turnīra nolikums paredzēja, ka, gadījumā ja komandas uzvaras dala uz pusēm, neatkarīgi no vārtu attiecības spēlēs, tiek aizvadīta papildus 20 minūšu cīņa uzvarētāja noskaidrošanai. Šajā ekstra periodā “Indians’ bija tuvu zaudējumam, taču 38 sekundes pirms pamatlaika beigām izdevās panākt neizšķirtu, bet cīņas pēdējā sekundē arī tika nodrošināts 3:2 panākums, kas nodrošināja iekļūšanu play-off turnīra. Latviešu florbolistam šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem spēles protokolā neizdevās izcelties, taču pēc cīņas tieši Dumpis tika atzīts kā labākais spēlētājs komandā,