Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Lieliskas spēles virknei latviešu florbolistu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Lieliskas spēles virknei latviešu florbolistu
Jūlija Rozīte (#16) aizvadījusi savu šīs sezonas rezultatīvāko maču, foto: FB Riders DBR

Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā par labāko savā komandā atzīts Gustavs Griezītis, kamēr Zviedrijas otrajā līgā pie pirmajiem punktiem ticis Krišjānis Tiltiņš. Labākās spēlētājas balvu Šveicē nopelnīja arī Jūlija Rozīte, kamēr Anna Ankudinova līmeni zemāk realizēja soda metienu. Tikmēr Andris Rajeckis ir sava turnīra rezultatīvākais florbolists.

Griezīša tālmetiens atnes komandai uzvaru

Šveices NLB čempionātā sekmīgi turpina spēlēt Gustava Griezīša pārstāvētais “Kloten-Dietlikon Jets”, kas kārtējā spēlē viesos gan nenosargāja uzvaru pamatlaikā, taču papildlaikā ar 5:4 (1:0; 0:2; 3:2; 1:0) izdevās pieveikt “Pgannenstiel Egg”. Uzvarētājiem par labāko spēlētāju tika atzīts Latvijas izlases aizsargs, kurš trešā perioda ievadā asistēja komandas otrajos gūtajos vārtos, bet mača 46.minūtē ar precīzu velkošo metienu no sev ierastās kreisās malas panāca 3:3 līdzsvaru. Spēlējot vairākumā, viesi piecas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca arī vadību, bet 14 sekundes vēlāk mājinieki rezultātu līdzsvaroja. Tādējādi spēle tika ievirzīta papildlaikā, kura sestajā minūtē ar ļoti tālu metienu Gustavs Griezītis atnesa savai komandai papildus punktu turnīra tabulā, vienlaikus nopelnot savas komandas labākā spēlētāja balvu. Ar 14 izcīnītajiem punktiem sešās spēlēs “Kloten-Dietlikon Jets” ieņem trešo vietu, par četriem punktiem atpaliekot no līderiem “UHC Thun”, bet par trim no “UHC Grunenmatt”. Pārējās vienības atpaliek jau ievērojami.

Tiltiņš savā otrajā mačā Allsvenskan atzīmējas ar 1+1

Latviešu florbolists Krišjānis Tiltiņš starpsezonu periodā no Somijas vadošās līgas pārcēlās uz Zviedrijas otro stiprāko līgu pievienojoties “Karlstad IBF”. Izlaidis sezonas sākumu, latvietis devies laukumā savā otrajā spēlē un ticis pie pirmajiem punktiem, gūstot vārtus un atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli mačā, kurā viņa pārstāvētā komanda savās mājās ar rezultātu 7:8 (2:6; 1:0; 4:1; 0:1) papildlaikā piekāpās “Hovslatts IK” vienībai. Ļoti neveiksmīgi mājinieki, kuri vēl pērn spēlēja Superlīgā, aizvadīja pirmo trešdaļu, tajā pamanoties ielaist sešus vārtus. Otrajā periodā cēsnieks nopelnīja pirmo punktu par rezultatīvu piespēli, bet trešā perioda ievadā pēc Latvijas izlases uzbrucēja vārtu guvuma mājinieki pietuvojās līdz 5:6. Ielaižot septītos vārtus, laukuma saimnieki prata panākt līdzsvaru, taču pagarinājumā nācās samierināties ar neveiksmi. Turnīra tabulā “Karlstad IBF” tādējādi ar sešiem punktiem pēc četrām kārtām ieņem piekto vietu, par trim punktiem atpaliekot no kārotās otrās vietas. TIkmēr “Hovslatts IK” ar astoņiem punktiem ir trešajā pozīcijā.

Rozītei divas piespēles, komandai pirmais panākums

Pie pirmās uzvaras šajā sezonā Šveices vadošajā florbola līgā izdevies tikt Jūlijas Rozītes un Kates Melderes pārstāvētajam “FB Riders DBR”, kas savās mājās ar rezultātu 5:3 (3:0; 2:1; 0:2) apspēlēja “WaSa St.Gallen”. Lieliska spēle arī Latvijas izlases uzbrucējai Jūlijai Rozītei, kura bija laukumā pie komandas četriem no pieciem vārtu guvumiem. Mača 12. Minūtē, spēlējot skaitliskajā vairākumā, latviete izdarīja lielisku piespēli gar vārtiem, ko ar vārtu guvumu noslēdza Anna Zurbuhena. Savukārt piecas minūtes vēlāk Rozīte piesaistīja divu pretespēlētāju uzmanību, mirkli vēlāk izdodot piespēli uz brīvo vārtu stabu savai kapteinei Mišelai Šārai, kura panāca 3:0. Otrajā periodā mājinieces pārsvaru palielināja līdz 5:1, bet trešajā periodā viešņas divus vārtus atspēlēja. Vienus vārtus konkurentes guva brīdī, kad Rozīte izcieta 2+2 minūšu sodu. Neskatoties uz to, tieši “Rubenes’ florbola audzēkne tika atzīta par savas komandas labāko spēlētāju. Kate Meldere ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās. Izcīnītie trīs punkti ļāvuši “FB Riders DBR” pakāpties uz devīto vietu tabulā, apsteidzot tieši “WaSa” komandu, kas joprojām cīnās bez punktiem.

Ankudinova realizē soda metienu, komanda atkal uzvar

Pēc diviem piedzīvotiem zaudējumiem pie panākuma Šveices NLB čempionātā atkal izdevies tikt Annas Ankudinovas pārstāvētajam “UHC Bremgarten”, kas savās mājās ar rezultātu 5:4 (1:2; 3:2; 1:0) pieveica “Unihockey Basel Regio”. Mača ievadā nonākot iedzinējos ar 0:2, cīņas 14. Minūtē viena no Latvijas izlases līderēm ralizēja nozīmēto soda metienu. Lai gan otrā perioda ievadā viešņas guva arī trešos vārtus, mājinieces bija sakārtojušas savu spēli, līdz otrā perioda izskaņai panākot 4:4 līdzsvaru, bet uzvaras vārtus izdevās gūt pamatlaika pēdējā minūtē. Pēc izcīnītā panākuma “UHC Bremgarten” ar 11 punktiem sešos mačos atrodas ceturtajā pozīcijā, tiesa, tikpat punktu ir arī otrās vietas īpašniecēm. LĪderes “Floorball Uri” gan iekrājušas 16 punktus, atrodoties pārliecinošās līderpozīcijās. Ankudinova sešās spēlēs tikusi pie 11 (9+2) punktiem.

Rajeckim kārtējā teicamā spēle

Šveices florbola čempionāta 1.divīzijā piekto uzvaru piecos mačos izcīnījis Andra Rajecka pārstāvētais “UHC Sarganserland”, kas šoreiz savās mājās ar rezultātu 6:1 (1:0; 3:1; 2:0) apspēlēja “Glattal Falcons” komandu. Jau mača piektajā minūtē latvietis izmantoja partnera diagonālo piespēli, lai izdarītu rezultatīvu metienu praktiski tukšos konkurentu vārtos. Otrā perioda izskaņā, komandai spēlējot skaitliskajā vairākumā, Rajeckis pie kreisā vārtu staba piesaistīja divu konkurentu uzmanību, lai pēc tam izdarītu lielisku piespēli gar vārtiem, komandai atjaunojot 2:1 vadību. Savukārt trīs minūtes pirms mača beigām cēsnieks laukuma centrā pārtvēra bumbiņu un meta to jau tukšajos konkurentu vārtos. Tobrīd tas deva 5:1 vadību, bet pēc brīža latviešu izcelsmes florbolists Jakobs Karlsons guva arī sestos vārtus. Ar 15 punktiem piecos mačos “UHC Sarganserland” ieņem otro vietu, sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ atpaliekot no “Bulach Floorball”. Rajeckis tikmēr ar 13 (6+7) punktiem ir turnīra rezultatīvākais florbolists.