Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ankudinovai divi vārti, Grāpēnai svarīga uzvara

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ankudinovai divi vārti, Grāpēnai svarīga uzvara
"UHC Bremgarten", foto: UHC Bremgarten

Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā ar diviem vārtu guvumiem izcēlusies Anna Ankudinova, sekmējot komandas pārliecinošu uzvaru. Krietni spraigākā cīņā pie panākuma Čehijas Superlīgā tikusi Simonas Grāpēnas vienība, bet Somijas zemākajās līgās ar rezultatīvu spēli atzīmējies Gustavs Rolands Ražinskis.

Ankudinova ar diviem vārtu guvumiem sekmē komandas panākumu

Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā pie pārliecinošas uzvaras viesos ticis Annas Ankudinovas pārstāvētais “UHC Bremgarten”, kas ar rezultātu 7:1 (2:1; 3:0; 2:0) apspēlēja “Zurich Oberland Pumas”. Viena no Latvijas izlases līderēm pirmajā periodā ar precīzu metienu panāca 3:1, bet trešā perioda ievadā pēc Ankudinovas vārtu guvuma rezultāts kļuva 6:1. Pēc trijām spēļu kārtām “UHC Bremgarten” ar septiņiem punktiem ieņem otro vietu, no līderiem atpaliekot par vienu punktu. Latviete trijos mačos iekrājusi 6 (4+2) rezultativitātes punktus, bet nākamo spēli komanda aizvadīs 29. oktobrī.

Grāpēnai dramatiska uzvara pār “Tatran”

Otro spēli pēc kārtas Čehijas flrobola Superlīgā palikusi Simona Grāpēna, taču viņas pārstāvētais “1.SC Tempish Vitkovice” pēc sāpīgā zaudējuma cīņā par līderpozīcijām, nākamajā mačā izbraukumā spraigā cīņā ar 4:3 (0:0; 2:3; 2:0) apspēlēja “PSN Tatran Strešovice”. Pēc bezvārtu neizšķirta pirmajā trešdaļā, otrajā periodā “Vitkovice” panāca divu vārtu pārsvaru, kuru gan izlaida un trešo trešdaļu sāka iedzinēju pozīcijās. Mājinieces vadību noturēja līdz 54. minūtei, kad Barbora Huskova panāca izlīdzinājumu, bet pēc divām minūtēm Sāra Sēvaldova vadībā izvirzīja jau Ostravas komandu. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti un “1.SC Tempish Vitkovice” ar 15 punktiem sešās spēlēs atrodas otrajā vietā, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no “Fat Pipe Florbal Chodov”. Nākamā spēle komandai paredzēta vien pēc izlašu pārtraukuma 28. oktobrī. Grāpēna šosezon sešās spēlēs tikusi pie 5 (1+4) rezultativitātes punktiem.

Ar rezultatīvu piespēli Ražinskis pārtrauc komandas sagrāves

Pēc divām smagām neveiksmēm pie uzvaras Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā atkal ticis Gustava Rolanda Ražinska pārstāvētais “Papas”, kas savās mājās ar rezultātu 5:4 (1:1; 2:1; 2:2) apspēlēja “Popula”. Latviešu florbolists darbojās savas komandas pirmajā maiņā, nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām asistējot partnerim vārtu guvumā, kurš tobrīd panāca 5:3. Ņemot vērā, ka pēdējā minūtē viesi vienus vārtus atspēlēja, Ražinskis ir asistējis uzvaras vārtu guvumā. Pēc izcīnītās uzvaras “Papas” ar 12 punktiem sešās spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā, tiesa, tikpat punktu ir arī trim priekšā esošajām komandām, kuras gan nospēlējušas mazāk spēļu. Razinskis sešos mačos ticis pie 5 (2+3) punktiem, bet nākamā cīņa paredzēta 21. oktobrī.

Kenstavičam neveiksme U-19 čempionātā

Somijas U-19 florbola čempionātā zaudējumu piedzīvojis Arta Kenstaviča pārstāvētais “Nokian KrP”, kas savās mājās ar rezultātu 5:11 (1:3; 1:2; 3:6) piekāpās “EraViikingit” vienībai. Latviešu spēlētājs darbojās savas komandas trešajā virknējumā, šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. “Nokian KrP’ astoņās spēlēs izcīnījuši 11 punktus, kas dod piekto vietu astoņu komandu konkurencē, kamēr “Eraviikingit” uzvarējuši visas astoņas spēles, atrodoties tabulas galvgalī. Jaunais latviešu florbolists astoņās spēlēs iekrājis 3 (2+1) rezultativitātes punktus, bet nākamā spēle komandai ieplānota 19. oktobrī.

Cinītim un Paeglem neveiksme junioros

Zaudējumu piedzīvojuši arī Patriks Cinītis un Rihards Paegle, kuru pārstāvētais Zviedrijas junioru klubs “Nynashamns IBK” junioru čempionāta 2.divīzijā viesos ar rezultātu 2:4 (0:2; 0:0; 2:2) piekāpās “IBF Offensiv Lidingo” junioriem. Cinītis šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet Paegle šoreiz palika savas komandas rezervē. Divās aizvadītajās spēlēs ‘Nynashmans IBK” izcīnījuši vienu punktu, kas dod astoto vietu 11 klubu konkurencē. Nākamā spēle latviešu pārstāvētajai komandai ieplānota 22. oktobrī.