Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rajeckis atgriežas florbola laukumos, Meldere debitē Šveices NLA

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rajeckis atgriežas florbola laukumos, Meldere debitē Šveices NLA
Andris Rajeckis atgriežas florbola laukumos, foto: UHC Sarganserland

Arvien lielakus apgriezienus uzņem florbola sezona dažādās Eiropas valstīs. Šveices vadošajā sieviešu florbola līgā debitējusi Kate Meldere, bet viņas novadnieks Andris Rajeckis pēc vienas sezonas izlaišanas atkal ņems nūju rokās, lai spēlētu Šveices 1.divīzijā. No šīs valsts kausa izstājusies Anna Ankudinova, bet Zviedrijā līdzīgs liktenis piemeklējis Janu Filipsoni.

Meldere debitē Šveices NLA ar zaudējumu

Straujo karjeras kāpumu pāris sezonu laikā no Šveices pēc spēka trešās stiprākās līgas uz šīs valsts vadošo čempionātu turpina cēsniece Kate Meldere, kura šajā sezonā kļuvusi par Jūlijas Rozītes komandas biedreni “FB Riders DBR” komandā. Šī vienība ne bez grūtībām nosargāja vietu vadošo komandu pulkā un līdzīgs raksturs, visticamāk, būs arī šai sezonai. Turnīra pirmajā cīņā latviešu pārstāvētā komanda savās mājās ar 3:9 (1:2; 0:5; 2:2) piekāpās “Kloten-Dietlikon Jets”, vāji nospēlējot cīņas vidējo nogriezni. Rozīte, darbojoties otrās maiņas centra pozīcijā pie punktiem netika, tāpat kā Meldere, kura darbojās trešās maiņas uzbrukumā.

Griezītis čempionātu sāk ar neveiksmi

Pārcēlies no Somijas spēcīgākās līgas uz Šveices pēc spēka otro stiprāko čempionātu, neveiksmi šī turnīra pirmajā cīņā piedzīvojis Gustavs Griezītis un viņa pārstāvētais “Kloten-Dietlikon Jets”, kas izbraukumā ar rezultātu 2:6 (1:1; 0:0; 1:4) piekāpās “Floorball Fribourg”, latvietim pie punktiem netiekot. Līdz pat cīņas 47. minūtei rezultāts bija neizšķirts 1:1, kad mājinieki guva otros vārtus, bet pārsvars tika nostiprināts vien pēdējās sešās minūtēs. Tādējādi pēc pirmās kārtas Klotenas komanda atrodas desmitajā vietā 12 komandu konkurencē.

Filipsones klubs izstājas no Zviedrijas kausa

Arī šo sezonu Zviedrijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā aizvadīs Latvijas izlases vārtsardze Jana Filipsone, pārstāvot “Jonkopings IK”. Čempionāts komandai sāksies 21. septembrī, taču vienība aizvadījusi jau trīs Zviedrijas kausa izcīņas cīņas. Vispirms komanda augusta pašā izskaņā ieņēma pirmo vietu trīs komandu konkurencē, apspēlējot “FBC Katrineholm” ar rezultātu 2:1 un ar 13:2 sagraujot “Olofstroms IBK” komandas. Tas deva vietu trešajā spēļu kārtā, kur bija jātiekas ar spēcīgo “FBC Kalmarsund” un viss izšķīrās vienā cīņā. Pret SSL līgas komandu Filipsone spēli sāka no rezervistu soliņa, bet pēc diviem periodiem treneri lēma dot vietu vārtos arī latvietei, jo tobrīd Jenčepingas komanda atradās iedzinējos jau ar 0:7. Vārtsargu maiņa gan neļāva mājiniecēm mainīt cīņas gaitu un spēle tika zaudēta ar 2:11. Filipsone tika galā ar sešiem no desmit metieniem pa saviem vārtiem. Tādējādi komandai ceļš pretim Zviedrijas kausam ir noslēdzies.

No kausa izstājas arī Ankudinova

No cīņas par sava čempionāta kausu izstājusies arī Anna Ankudinova un viņas pārstāvētais “UHC Bremgarten”. Komanda, kas šosezon pirmo reizi spēkosies valsts otrajā spēcīgākajā līgā, sacentās ar vadošās līgas komanu “UHC Laupen ZH”, piedzīvojot zaudējumu ar visnotaļ cienījamo 0:6 (0:0; 0:2; 0:4). Līdz spēles vidum laukuma saimnieces spēja saglabāt bezvārtu neizšķirtu, bet neveiksmīgs izrādījās otrā perioda vidus un trešā perioda ievads, kad īsā laikā tika zaudēti vairāki vārti. Nākamo cīņu komanda aizvadīs 22. septembrī, kad turpinās sekmīgi iesākot cīņu Šveices NLB čempionātā.

Andris Rajeckis atgriežas laukumā

Pēc vienas sezonas izlaišanas, kuras laikā bija kļuvis par vienu no treneriem Šveices NLA komandā “UHC Alligator Malans”, florbola laukumā kā spēlētājs atgriezies Andris Rajeckis, pievienojoties Šveices 1.divīzijas (pēc spēka trešās spēcīgākās līgas) klubam “UHC Sarganserland”. Pērn komanda aizvadīja neveiksmīgu sezonu, izkrītot no Šveices NLB un šosezon lūkos atgriezties iepriekšējā līmenī. Sezonu sākuši ar cīņu Šveices kausā, no tā gan izstājoties otrajā kārtā, jaunās sezonas pirmajā spēlē “UHC Sarganserland” savās mājās ar 10;4 (4:1; 4:1; 2:2) apspēlēja “UHC Laupen ZH’ komandu. Lieliska spēle arī pirmās maiņas centram Andrim Rajeckim, kuram šajā spēlē trīs rezultatīvas piespēles, tostarp viena latviešu izcelsmies uzbrucējam Jakobam Karlsonam, kurš savulaik tika saukts arī uz Latvijas izlases treniņnometnēm.