Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Jeigei piespēle pret Rozīti, Filipsone atgriežas vārtos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jeigei piespēle pret Rozīti, Filipsone atgriežas vārtos
Elīna Jeige
Foto: skorpion-emmental.ch

Šveices spēcīgākajā līgā ar rezultatīvu piespēli atzīmējusies latviešu vārtsardze Elīna Jeige. Līgu zemāk lieliski izslēgšanas turnīrā turpina spēlēt Lauras Gaugeres vienība. Tikmēr patīkami, ka Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā vārtos atgriezusies latviešu vārtsardze Jana Filipsone.

Jeigei piespēle mačā pret Rozīti

Šveices sieviešu spēcīgākajā florbola līgā ar rezultatīvu piespēli atzīmējusies vārtsardze Elīna Jeige, kuras pārstāvētā komanda jau pirms noslēdzošās spēles bija nodrošinājusi uzvaru regulārajā sezonā. Tomēr arī pēdējā mačā Jeiges pārstāvētā "Skorpion Emmental Zollbruck" tika pie panākuma, izbraukumā ar 13:6 (5:3; 3:1; 5:2) apspēlēja Jūlijas Rozītes pārstāvēto "FB Riders DBR". Rozīte, kura atgriezās laukumā pēc vienas spēles izlaišanas, arī nopelnīja vienu rezultatīvu piespēli. Sezonas turpinājumā Jeiges komandai gaidāma ceturtdaļfinālu sērija pret "UHC Laupen ZH" sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām. Turpretim Rozītes komandai gaidāmas cīņas tā sauktajā play-out, sērijā līdz četrām uzvarām spēkojoties ar "Waldkirch-St.Gallen".

Garbare regulāro sezonu noslēdz ar neveiksmi

Vēl vienā spēlē Šveices NLA līgā zaudējumu piedzīvojis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Red Ants Rychenberg", kas viesos ar 3:7 (1:1; 0:3; 2:3) piekāpās vieniem no līgas favorītiem "Zug United". Latviešu spēlētāja šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Neveiksmīgais regulārās sezonas noslēgums licis "skudrām" ar 23 punktiem atkāpties uz septīto vietu regulārās sezonas noslēguma turnīra tabulā. Tas nozīmē, ka ceturtdaļfinālā gaidāma spēkošanās ar pašreizējām titula īpašniecēm "Kloten-Dietlikon Jets'.

Gaugerei panākums arī otrajā ceturtdaļfinālā

Lieliski Šveices NLB florbola čempionāta ceturtdaļfināla sēriju turpina Lauras Gaugeres pārstāvētais "Chilis Rumlang-Regensdrof", kas arī otrajā spēlē ar rezultātu 5:1 (2:1; 1:0: 2:0) apspēlēja rangā augstāk esošo "Unihockey Basel Regio", tādējādi sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām panākot 2:0 vadību un nonākot viena panākuma attālumā no pusfināla. Atgādinām, ka arī pirmajā spēlē izbraukumā Gaugeres komanda uzvarēja ar identisku rezultātu. Sērijas otrajā mačā Gaugerei rezultatīva piespēle komandas otrajos gūtajos vārtos, kas līdz ar to arī bija uzvaru nesošie vārti, lai gan gūti jau mača 13. minūtē. Sērijas trešais un, iespējams, pēdējais mačs, paredzēts 19. februārī Bāzelē.

Filipsone tiek galā ar 16 metieniem, sekmējot komandas uzvaru

Pēc savainojuma izārstēšanas, kas tika gūts pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīra laikā, vārtos atgriezusies Jana Filipsone, sekmējot sava "Jonkopings IK" kārtējo uzvaru Zviedrijas pēc spēka otrajā stiprākajā florbola līgā. Kārtējā mačā Jenčepingas komanda teju 600 skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 8:2 (3:1; 3:0; 2:1) apspēlēja "FBC Partille", kas vēl nesen bija tuvākās sekotājas turnīra tabulā. Četras kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma "Jonkopings IK" atrodas gana komfortablā pirmajā pozīcijā turnīra tabulā. Nākamā cīņa paredzēta 18. februārī pret dienvidu zonas piekto labāko komandu "Lindome".

Ar Lužinska vārtu guvumu pret līderiem izrādās par maz

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā zaudējumu piedzīvojis Kriša Lužinska, Artūra Bračkas un Laura Alvja Stiprā pārstāvētais "VfL Red Hocks Kaufering", kas izbraukumā ar rezultātu 2:8 (0:3; 2:2; 0:3) piekāpās šīs sezonas neapšaubāmajiem turnīra līderiem "MFBC Leipzig". No latviešiem šajā mačā ar vārtu guvumu mača 38. minūtē izcēlās Lužinskis, tobrīd panākot 2:5. Atlikušajā laikā Leipcigas komanda guva trīs bezatbildes vārtus, tādējādi tiekot pie drošas uzvaras. Bračka ar rezultativitāti neizcēlās, bet Stiprais šajā spēlē nebija komandas pieteikumā. Turnīra tabulā Kauferingas komanda saglabā septīto pozīciju.