Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Wiler" un "Zug" turpina pārliecinoši, "Rychenberg" tuvu izkrišanai

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Wiler" un "Zug" turpina pārliecinoši, "Rychenberg" tuvu izkrišanai
Ramons Zengers sekmēja "Thurgau" komandas vēl vienu panākumu, foto: Markus Aeschimann

Šveices spēcīgākajā florbola līgā turpinās ceturtdaļfinālu sērijas. Ja vienā no pāriem rezultāts pēc četrām spēlēm ir neizšķirts, tad trijos citos kāda no komandām ir soļa attālumā no pusfināla. Tuvu sezonas priekšlaicīgai noslēgšanai ir arī regulārās sezonas uzarētāji "HC Rychenberg".

Pēc divām spēļu kārtām vienīgi “SV Wiler-Ersigen” bija panākuši vadību sērijā, bet trešajā mačā viesos ar 6:8 tika zaudēts “Tigers Langnau”, Ceturtajā spēlē Šveices florbola titulētākā komanda tika pie 7:2 uzvaras, tādējādi nonākot viena panākuma attālumā no iekļūšanas pusfinālā. Panākums gan nemaz ne tik viegli nedevās favorītiem rokās, kuri desmitajā minūtē nonāca iedzinējos ar 0:1, bet vēl desmit minūtes pirms pamatlaika beigām “Wiler” atradās vadībā ar 3:2. Tad īsā laikā ar vārtu guvumiem izcēlās Sigentalers un Dudovics, kuru piemēram sekoja arī čehs Radeks Sikora, kurš īsi pirms mača pagarināja kontraktu ar komandu uz nākamo sezonu. Turpinājumā pārsvars pieauga vēl vairāk un “Wiler” triumfēja ar 7:2 un nākamajā mačā lūkos likt punktu sērijai.

Pie pārliecinošas uzvaras viesos tika arī “Zug United”, kas ar 9:2 sagrāva “UHC Alligator Malans”, tādējādi arī tiekot pie trešā panākuma sērijā. Jau pirmajā periodā Cūgas komanda ieguva divu vārtu pārsvaru, izceļoties viņu leģionāriem Sami Johansonam un Robinam Nilsbertam. Otrajā periodā pārsvru izdevās dubultot, bet pēdējā nogrieznī pārsvars pieauga vēl vairāk. Bez vārtu guvumiem šoreiz palika Albins Sjogrēns, taču viņa rēķinā šajā mačā sešas (!) rezultatīvas piespēles.

Krietni grūtāka cīņa tika aizvadīta Bernē, kur tabulā zemāk esošā “Floorball Koniz Bern” ātri izvirzījās vadībā pēc juniora Noela Grebera vārtu guvuma cīņā ar “Grasshopper Club Zurich”. Trešdaļas turpinājumā Paskāls Mišels pārsvaru vispirms dubultoja, bet tad Žoels RĪgeres vienus vārtus jaudāja atspēlēt. Cīņas 25. minūtē rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet vēl pēc 25 minūtēm situācija nebija diži mainījusies, rezultātam esot 5:5. Līdz pirmajam pagarinājumam šajā izslēgšanas spēļu turnīrā tomēr nenonāca, jo 69 sekundes pirms pamatlaika beigām Jans Ruhs guva uzvaras vārtus laukuma saimniekiem, kuri varēja līksmot par uzvaru spēlē. Pašlaik vienīgi šajā duelī rezultāts sērijā ir neizšķirts 2:2.

Ja Bernē pagarinājums bija ļoti tuvu, tad Turgavā bez ekstra florbola neiztika. Pēc nepārliecinošām pirmajām divām spēlēm, no regulārās sezonas uzvarētāju “HC Rychenberg Winterthur” treneru korpusa prom devies Filips Krebs, kas ļāvis komandai uzlabot sniegumu aizsardzībā. Trešajā mačā pret “Floorball Thurgau” viss ritēja šķietami droši, jo favorīti prata izvirzīties vadībā ar rezultātu 4:2, taču mājinieki prata atspēlēties, kad 56. minūtē Janniks Fici rezultātu izlīdzināja. Sekojošajā papildlaikā bija nospēlētas vien 45 sekudnes, kad Ramons Zengers ar precīzu metienu nodrošināja negaidītu 5:4 uzvaru “Floorball Thurgau”. Tādējādi sērijā rezultāts kļuvis 3:1 “Floorball Thurgau” komandas labā un lai regulārās sezonas uzvarētāji iekļūtu pusfinālā, viņiem nepieciešams tikt pie panākumiem nākamajās trijās sērijas spēlēs.

Šveices Lidl Unihockey Premjerlīga

1/4 finālu spēles:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7. spēleSērijā
HC Rychenberg Winterthur – Floorball Thurgau6:116:46:114:51:3
SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau8:55:26:87:23:1
Zug United – UHC Alligator Malans4:33:56:59:23:1
Grasshopper Club Zurich – Floorball Koniz Bern4:32:510:45:62:2