Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekšem un Mallonam sezonas ievadā "hat-trick"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekšem un Mallonam sezonas ievadā "hat-trick"
Rolands Kovaļevskis un Pēteris Trekše
Foto: Esa Takalo

Individuāli rezultatīvi jauno florbola sezonu uzsākuši vairāki latviešu florbolisti. Somijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā līgā rezultatīvas spēles aizvadījuši Pēteris Trekše un Rolands Kovaļevskis, kamēr Vācijas reģionālajā līgā Rihardam Mallonam trīs vārtu guvumi un viena piespēle. Bez punktiem latvieši Dānijas un Vācijas vadošajās līgās.

Trekšem trīs vārtu guvumi, Kovaļevsis debitē ar 0+3

Gana pārliecinoši jauno sezonu Somijas Diivari jeb pēc spēka otrajā stiprākajā līgā aizvadījis "Koovee" klubs, kuru rindās šajā sezonā pieteikumā ir četri latviešu florbolisti. Pirmajā spēlē gan pieteikti bija vien trīs no viņiem. Ralfs Orste pie punktiem netika, spēli beidzot ar negatīvu -2 lietderības koeficientu, kamēr Pēteris Trekše un Rolands Kovaļevskis bija starp vadošajiem spēlētājiem, sekmējot komandas 10:6 (1:0, 2:4, 7:2) uzvaru pār šīs līgas jaunpienācējiem "Soittorasia". Treše šajā mačā atzīmējās ar trim vārtu guvumiem, kamēr Kovaļevskim trīs rezultatīvas piespēles. Jāpiezīmē, ka abiem ar fantastisks lietderības koeficients – plus seši. Vienlaikus komandai droši vien priekšā pārdomas, jo pret līgas jaunpienācējiem pēc diviem periodiem vieni no čempionāta favorītiem atradās iedzinēju pozīcijās. Nākamo spēli latviešu pārstāvētā vienība aizvadīs 18. septembrī, kad izbraukumā jāspēkojas ar vēl vieniem favorītiem "FBC Turku".

Ar Mallona "hat-trick" izrādās par maz

Vācijas florbola reģionālajā līgā individuāli lielisku spēli aizvadījis Rihards Mallons, kurš atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Tomēr viņa pārstāvētajam "SG TSV Tetenbull/SV Hemmingstedt" vienībai pietrūka divas minūtes, lai sezonu sāktu ar panākumu – zaudējums ar 6:7 (1:3, 2:1, 3:3). Uzvaras vārtus pretinieku komanda guva 39 sekundes pirms pamatlaika beigām. Līdz ar to pēc pirmās nedēļas latvieša pārstāvētā komanda atrodas septītajā vietā desmit komandu konkurencē. Nākamā spēle valsts čempionātā Mallona komandai paredzēta vien 10. oktobrī.

Vaičis sāk ar zaudējumu, Staķim – veiksmīga atspēlēšanās un uzvara

Vācijas florbola čempionāta spēcīgākajā līgā šosezon spēlēs divi latviešu florbolisti. Pieredzējušais Kristaps Vaičis uzsācis kārtējo sezonu "Berlin Rockets" komandā, kas turnīra ievadā savās mājās ar rezultātu 5:8 (2:2, 2:3, 1:3) piekāpās "Red Devils Wernigerode" vienībai, latvietim paliekot bez rezultativitātes punktiem. Otrajā kārtā "raķetes" savās mājās uzņems "TV Schriesheim", kas arī sacensību ievadā piedzīvojuši zaudējumu.

Labākas sekmes jaunajam Edvardam Staķim un viņa vienībai "DJK Holzbuttgen", kas viesos ar rezultātu 6:4 (2:1, 0:2, 4:1) apspēlēja "Floor Fighters Chemnitz", kaut gan vēl deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieku komanda atradās vadībā ar gana komfortablo 4:2. Staķis pie saviem pirmajiem punktiem leģionāra gaitās vēl netika. Nākamajā kārtā Staķis debitēs sava kluba mājas arēnā, kad komandai gaidāma spēle ar "ETV Piranhhas Hamburg", kuriem arī tabulā jau trīs punkti kabatā.

Latviešu "dāņiem" vēl viena neveiksme

Dānijas spēcīgākajā florbola līgā jau otro spēli aizvadījis Kristiāna Jāņa Rinkeviča un Kristera Marsela Kuzņecova pārstāvētais "Rungsted" klubs, kuram gan pašlaik sekmes nav tās labākās, jo piedzīvota otrā pārliecinošā neveiksme. Šoreiz latviešu pārstāvētais klubs savās mājās ar rezultātu 2:9 (0:1, 1:3, 1:5) piekāpās "Vanlose" vienībai. Kuzņecovs, kurš pirmajā kārtā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, šoreiz protokolā bija ierakstīts pie vienības pārstāvjiem, laukumā nedodoties. Tikmēr Rinkevičs pie pirmajiem punktiem vēl nav ticis. Latviešu vienība palikusi vienīgā, kas nav tikusi pie punktiem turnīra tabulā, bet nākamo maču aizvadīs 18. septembrī viesos pret pašreizējiem līderiem "Benlose".