Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latviešu florbolistiem kapitulācija Somijas laukumos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latviešu florbolistiem kapitulācija Somijas laukumos
Jānis Ragovskis (#17)

Ļoti vāja trešdiena izvērtusies latviešu pārstāvētajām florbola komandām Somijas spēcīgākajās florbola līgās. Stiprākajā līgā ceturtdaļfināla trešajās spēlēs likumsakarīga neveiksme Jānim Ragovskim un Ralfam Orstem, kamēr Morica Krūmiņa vienība piedzīvoja sauso sagrāvi. Līmeni zemāk sezona priekšlaikus noslēgusies Pēterim Trekšem.

Krūmiņa klubs savās mājās zaudē ar 0:9...

Starp turnīra tabulā blakus finišējušajām “Nokian KrP” un “Happee” pirmajās divās spēlēs komandas uzvaras dalīja uz pusēm, turklāt abas reizes pie uzvaras tika izbraukumā spēlējusī komanda. Trešais mačs tika aizvadīts Morica Krūmiņa pārstāvētās komandas laukumā un diemžēl sērija turpinājās. 60 minūšu laikā laukuma saimniekiem tā arī neatradās argumenti kā pārspēt Markusu Lākso “Happee” komandas vārtos. Tikmēr paši pirmajā trešdaļā ielaida divus vārtus, otrajā - trīs, bet trešajā - vēl četrus vārtus, ciešot smagu kapituālciju ar 0:9 (0:2, 0:3, 0:4). Vāja spēle arī pirmajā maiņā spēlējušajam cēsniekam, kurš maču noslēdza ar negatīvu (-4) lietderības koeficientu.

LaSB sāk vareni, taču turpinājums izpaliek

Pēc vājas pirmās spēles, otrajā cīņā Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētais Lahti LaSB, kas regulāro sezonu noslēdza astotajā vietā, prata šokēt Tamperes “Classic”, savās mājās uzvarot ar 7:3. Pozitīvo emociju spārnoti, Lahti spēlētāji sekmīgi iesāka trešo cīņu, pirmā perioda vidū panākot 2:0 vadību. Priekšā izdevās noturēties līdz 18. minūtei, kad Ville Lastika panāca izlīdzinājumu. Vēl līdz pārtraukumam regulārās sezonas uzvarētāji prata izvirzīties arī vadībā, bet pēc 65 spēlētām sekundēm otrajā periodā rezultāts bija jau 6:2 “Classic” labā. Turpinājumā mājinieki mazināja savus apriezienus, taču divas reizes pamanījās dabūt bumbiņu vārtos, tiekot pie komfortablas 8:2 (3:2, 4:0, 1:0) uzvaras, tādējādi atjaunojot vadību sērijā.

Vēl vienā mačā Espo “Oilers” savās mājās ar 5:4 papildlaikā pieveica “Indians”, tādējādi sērijā panākot 3:0 savā labā. Savukārtu Turku TPS pēc 10:2 uzvaras pār SPV spējuši izvirzīties vadībā sērijā ar 2:1.

Trekšem divas piespēles, komanda šokējoši noslēdz sezonu

Pagalam neveiksmīgs sezonas noslēgumsSomijas 1.divīzijas komandai “Koovee” ar Pēteri Trekši sastāvā. Pirms sezonas viņi bija pieskaitāmi galvenajiem favorītiem uz iekļūšanu F-liiga turnīrā un sezonas lielāko daļu arī apliecināja savu statusu. Tomēr regulārās sezonas beigām komanda sāka atdot pozīcijas, noslīdot līdz trešajai vietai. Ceturtdaļfināla sērijā komandai jāspēkojas ar LNM, kas finišēja astotajā vietā. Pirmajās divās spēlēs komandas dalīja uzvaras uz pusēm, bet trešajā mačā “Koovee” savās mājās piekāpās papildlaikā ar rezultātu 4:5 (1:1, 1:0, 2:3, 0:1), tādējādi sērijā zaudējot ar 1:2 un noslēdzot sezonu. Cīņas gaitā “Koovee” četras reizes izvirzījās vadībā, taču viesi allaž prata atspēlēties, pēdējo reizi to paveicot sešas minūtes pirms pamatlaika beigām. Papildlaikā bija nospēlēta pusotra minūte, kad LNM izrāva uzvaru. Trekše spēlēja komandas pirmajā maiņā, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Noteikti komandas sekmes iespaidoja viena no līderu Jeres Oksanena 5+20 minūšu noraidījums. Mazākumu komanda izturēja, bet Oksanens svarīgākajos brīžos nevarēja palīdzēt vienībai. Tas nozīmē, ka “Koovee” arī šajā sezonā vienība nav izpildījusi uzdevumu atgriezties spēcīgāko sabiedrībā.

Pusfinālā iekļuva arī “Saipa” ar ar 7:3 apspēlēja “O2-Jyvaksvila”, sērijā uzvarot ar 2:1. Savukaŗt regulārās sezonas uzvarētāji “FBC Turku” pēc nepārliecinošām pirmajām divām spēlēm, trešajā savās mājās zaudēja ar 4:5, arī priekšlaikus noslēdzot sezonu. Vēl vienā pārī “Karhut” jau pēc divām cīņām bija tikuši galā ar “M-Team”.