Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ankudinova un Bergmanis spēlēs Šveices NLA

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ankudinova un Bergmanis spēlēs Šveices NLA
Oskars Bergmanis

Vēl divi latviešu florbolisti šajā sezonā varēs izmēģināt savus spēkus Šveices spēcīgākajā florbola līgā.

Rozītes un Ankudinovas klubam sezona apturēta, Anna pievienojas NLA vienībai

Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijas turnīrs, kur vienas no apakšgrupas pārliecinošām līderēm bija Annas Ankudinovas un Jūlijas Rozītes pārstāvētais “Floorball Zurich Lioness”, pašlaik uz nenoteiktu laiku ir apturēts. Līdz ar to Jūlija Rozīte vairāk varēs koncentrēties izmantot savu dubultlicenci, lai nostiprinātos “Zug United” sistēmā. Tikmēr Latvijas izlases līdere nesenajā pasaules čempionātā Anna Ankudinova arī nokārtojusi dubultlicenci, lai pievienotos NLA komandai “UHC Laupen”.

Jau savā debijas mačā Ankudinova pierādīja, ka var spēlēt arī šajā līmenī, atzīmējoties ar vārtu guvumu komanda tik ļoti vērtīgajā 7:2 (2:0, 2:1, 3:1) uzvarā pār "FB Riders DBR". Latviešu florboliste izcēlās trešā perioda ievadā, tobrīd panākot 5:1 savas komandas labā. Pēc šī panākuma "UHC Laupen' nostiprinājās astotajā pozīcijā, vēl vairāk atraujoties no savām galvenajām konkurentēm "FB Riders DBR".

Šveices NLA spēlēs arī Bergmanis

Līdzīga situācija kā Annai Ankudinovai ir Oskaram Bergmanim, kurš sezonu aizvadīja Šveices 1.divīzijā vīru konkurencē, pārstāvot "SV Waldenburg Eagles". Līdzīgi kā dāmām, arī kungiem šis turnīrs pašlaik ir apturēts, bet latviešu florbolists bez spēlēm nepaliks, jo izdevies noslēgt dubultlicenci par spēlēšanu Šveices NLA klubā "Tigers Langnau", kas turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā. Sarunā ar Sportacentrs.com Bergmanis atzina, ka gadījumā ja atsāksies 1.divīzijas čempionāts, tad tas viņam būs kā prioritārais un "tīģerus" varēšot pārstāvēt vien tādā gadījumā ja spēles nepārklāsies.

Jeige noraugās komandas zaudējumā, Rozīte sekmē uzvaru

Šveices sieviešu spēcīgākajā florbola līgā zaudējumu piedzīvojis Elīnas Jeiges pārstāvētais "Skorpion Emmental Zollbruck", kas divu līdervienību spēlē izbraukumā ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) piekāpās "piranha chur". Latvijas izlases vārtsardze šajā spēlē palika rezervē.

Tikmēr Šveices U-21 čempionāta spēlē Jūlija Rozīte devās laukumā "Zug United" vienības sastāvā, savās mājās sekmējot 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 1:0) uzvaru papildlaikā pret to pašu "piranha chur". Latvijas izlases uzbrucēja šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Komanda pēc panākuma ar 24 puntiem 15 spēlēs pakāpās uz piekto vietu, apsteidzot savas pēdējās pretinieces.