Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinska uzvar, Stukāns un Kuzņecovs tiek pie punktiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinska uzvar, Stukāns un Kuzņecovs tiek pie punktiem
"Skoghalls IBK", foto: Skoghalls IBK

Zviedrijas florbola čempionātā dažādos līmeņos pie panākumiem tikuši Luīze Biļinska, Gustavs Zariņš, Kristers Kuzņecovs, Kristaps Petrovskis un Markuss Sanders, bet Somijā rezultatīva piespēle Kārlim Stukānam.

Biļinskas vienība uzvar un ielaužas labāko kvartetā

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie panākuma viesos ticis Luīzes Biļinskas pārstāvētais “Skoghalls IBK”, kas izbraukuma mačā ar rezultātu 5:3 (2:1; 2:0; 1:2) apspēlēja “IBK Lockerud Mariestad” florbolistes. Latviete spēlēja savas komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem gan neizceļoties. TIkmēr kapteine Frīda Svana, ar kuru Biļinska pirms tam spēlēja arī Superlīgā “Karlstad” komandas rindās, izcēlās ar trim vārtu guvumiem un vienu piespēli. Viešņas mača gaitā soli pa solim palielināja savu pārsvaru, kā rezultātā praktiski ne uz mirkli netika apšaubīts jautājums par komandu, kura tiks pie trim punktiem tabulā. Pēc četrām spēļu kārtām “Skoghalls IBK” ar deviņiem punktiem ieņem trešo vietu 12 komandu konkurencē, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no līderēm.

Stukāns piespēlē 18 vārtu mačā

Somijas U22 florbola čempionātā graujošu uzvaru viesos izcīnījis Kārļa Stukāna pārstāvētais “Nokian KrP”, kas izbraukumā ar rezultātu 18:5 (4:3; 8:1; 8:1) saplosīja “Steelers” komandu. Latviešu florbolists darbojās trešajā virknējumā un pārliecinošajā panākumā atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli. Stukāns piedalījies astoņās komandas spēlēs, atzīmējoties ar 6 (2+4) punktiem. Tikmēr turnīra tabulā “Nokian KrP” deviņos mačos izcīnījuši 16 punktus, kas ļāvis pakāpties uz otro vietu, par punktu atpaliekot no “Happee”, kuriem gan viena spēle rezervē. Tieši pret šo komandu 19. oktobrī gaidāma nākamā spēle savās mājās.

Kuzņecovam piespēle kārtējā panākumā

Trešo uzvaru trijās šīs sezonas spēlēs Zviedrijas florbola čempionāta 2.divīzijā izcīnījis Kristera Marsela Kuzņecova pārstāvētais “Malmo FBC A”, kas izbraukuma cīņā pārliecinoši ar 13:4 (6:2; 2:1; 5:1) sagrāva “IBK Lund A” vienību. Latviešu florbolists asistēja komandas pirmajā vārtu guvumā, tādējādi divos aizvadītajos mačos, kuros latvietis bijis pieteikumā, viņam izdevies atzīmēties ar 2 (1+1) rezultativitātes punktiem. Komanda ar deviņiem punktiem trijos mačos atrodas tabulas galvgalī, tādējādi sekmīgi uzsākot cīņu par atgriešanos 1.divīzijā, no kuras izkrita pērn.

Zariņa vienībai pārliecinoša uzvara

Zviedrijas junioru Allsvenskan līgā pie pārliecinošas uzvaras izdevies tikt Gustava Zariņa pārstāvētajam “Hasselby SK IBK”, kas savās mājās ar rezultātu 11:3 (3:0; 4:2; 4:1) apspēlēja “Jarfalla Bele IBK”. 15 gadus jaunais latviešu florbolists pašlaik vēl ar rezultativitātes punktiem šajā līmenī vēl nav izcēlies. Turnīra tabula pašlaik ir grūti analizējama, jo viena no deviņām apakšgrupas komandām aizvadījusi jau četras cīņas, kamēr viena vēl nav iesaistījusies spēlēs. “Hasselby” aizvadījusi divas spēles, vienā izcīnot uzvaru un otrā zaudējot, tādējādi pašlaik ieņemot piekto vietu. Tikmēr “Jarfalla” zaudējusi visus trīs mačus, ieņemot noslēdzošo pozīciju.

Uzvar arī Petrovskis un Sanders

Līmeni zemāk pie panākuma Zviedrijas junioru 2.divīzijā izdevies tikt Markusa Sandersa un Kārļa Petrovska pārstāvētajam “Storvreta Ungdom IBK”, kas savās mājās ar rezultātu 6:4 (2:0; 2:2; 2:2) apspēlēja “Hasselby SK IBK (B)” vienību. Latviešu florbolisti šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Ar septiņiem punktiem trijās spēlēs “Storvreta Ungdom IBK” savā apakšgrupā ieņem trešo vietu 11 komandu konkurencē.