Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Grāpēnai pirmie vārti, Zariņa izceļas ar hat-trick

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grāpēnai pirmie vārti, Zariņa izceļas ar hat-trick
"1.SC Tempish Vitkovice", foto: Vitkovice

Čehijas spēcīgākajā florbola līgā pirmos vārtus guvusi Simona Grāpēna, bet Somijas otrajā spēcīgākajā līgā Aurēlija Zariņa aizvadījusi savu labāko maču tiekot pie trim vārtu guvumiem. Somijas junioru līgā tikmēr ar uzvaras vārtiem atgriezies Jorens Malkavs.

Grāpēna tiek arī pie pirmā vārtu guvuma

Lielisks sezonas sākums Čehijas florbola Superlīgā padevies Simona Grāpēnai, kura pirmajās trijās “1.SC Tempish Vitkovice” kluba spēlēs bija izcēlusies ar četrām rezultatīvām piespēlēm, bet ceturtajā mačā viesos pret “K1 Floorball Židenice” beidzot tika arī pie pirmā vārtu guvuma. Spēlē, kurā vienas no čempionāta galvenajām favorītēm triumfēja ar rezultātu 8:1 (2:0; 2:0; 4:1), latviete ar precīzu metienu izcēlās mača 47. minūtē, tobrīd panākot 6:1 savas komandas labā. Ar iekrātajiem maksimālajiem 12 punktiem “1.SC Tempish Vitkovice” beidzot pakāpušās uz pirmo vietu turnīra tabulā. Tikmēr grāpēna ar 5 (1+4) punktiem ir čempionāta 31. rezultatīvākā florboliste.

Zariņas hat-trick sekmē komandas strauju pozīciju uzlabošanu

Somijas otrajā spēcīgākajā līgā savu labāko maču aizvadījusi Aurēlija Zariņa, kura atzīmējusies ar trim vārtu guvumiem, tādējādi sekmējot “SBS Wirmo” komandas 8:1 (2:0; 3:0; 3:1) uzvaru savās mājās pār “Helsinki United”. Pirmos vārtus latviete guva mača septītajā minūtē, tobrīd panākot 1:0, bet uzreiz pēc pārtraukuma latviete guva savas komandas trešos vārtus. Īsi pirms otrās atpūtas pēc rēzeknietes rezultatīvā metiena pārsvars tika palielināts jau līdz 5:0. Pēc izcīnītās uzvaras “SBS Wirmo” ar septiņiem punktiem trijās spēlēs ieņem otro vietu, atpaliekot tikai no “Jokerit”, kurām divi punkti vairāk. Zariņa trijās spēlēs tikusi pie 6 (5+1) rezultativitātes punktiem.

Mārtiņjēkabai triumfs viesos

Somijas spēcīgākajā florbola līgā pie panākuma ticis Klintas Mārtiņjēkabas pārstāvētais “FBC Loisto”, kas izbraukumā ar rezultātu 6:3 (1:0; 3:1; 2:2) apspēlēja “SB-Pro”, kas vēl pērn cīnījās par tabulas vadošajām pozīcijām, bet šo sezonu iesākušas gaužām vāji. Cēsu florboliste darbojās savas komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un spēli noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Pēc izcīnītā panākuma “FBC Loisto” spējušas pārtraukt divu zaudējumu sēriju un ar sešiem punktiem piecās spēlēs pakāpusies uz astoto vietu, apsteidzot tieši “FBC Loisto”, kurām tikai viena uzvara piecās spēlēs un devītā vieta kopvērtējumā.

Roņa un Silanpā komandai panākums viesos

Somijas U-22 florbola čempionātā pie panākuma ticis Ernesta Roņa un Miko Silanpā pārstāvētais “EraViikingit”, kas izbraukumā ar rezultātu 5:4 (2:1; 2:1; 1:2) apspēlēja Turku TPS. Trešajā periodā viesi spēja iekrāt trīs vārtu pārsvaru, ko mača izskaņā ar diviem vārtu guvumiem īsā laikā izdevās sadeldēt līdz minimumam. Taču uzvaru “EraViikingit” spēja nosargāt. Silanpā spēlēja komandas pirmajā maiņā, kamēr Ronis spēli iesāka no rezervistu soliņa. Pie punktiem netika neviens no viņiem. Ar septiņiem punktiem piecās spēlēs “Eraviikingit” ieņem piekto vietu septiņu komandu konkurencē, kamēr TPS ar trim punktiem noslēdz turnīra tabulu.

Malkavs pie junioriem atgriežas ar uzvaras vārtiem

Tikai otro spēli šajā sezonā Somijas U-22 čempionātā aizvadījis Jorens Malkavs, kurš ikdienā spēlē F-liiga turnīrā. Šoreiz Malkavs palīdzēja “Nokian KrP” savās mājās ar rezultātu 8:6 (1:1; 2:2; 5:3) uzveikt “Jappee” komandu, turklāt cēsnieks deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām guva vārtus, panākot 7:6. Vēlāk izrādījās, ka tas ir uzvaru nesošais raidījums šajā spēlē. Tabulā “Nokian KrP” ar 12 punktiem sešās spēlēs ir B-divīzijas trešajā pozīcijā.