Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Filipsone pievienojas Allsvenskan klubam “Jönköpings IK”

Ernests Voļskis
Ernests Voļskis

Filipsone pievienojas Allsvenskan klubam “Jönköpings IK”
Jana Filipsone Pasaules čempionātā. Foto: floorball.com

Latvijas florbola izlases vārtsardze Jana Filipsone karjeru turpinās Zviedrijas 1.līgā (Allsvenskan) komandā Jenčēpingas “IK”. Filipsone šosezon pārstāvēja komandu "Ķekavas Bulldogs/NND”, kā arī sargāja Latvijas izlases vārtus pērnā gada Pasaules čempionātā.

“Izvēlējos pārcelties uz Zviedriju, jo gribu uzspēlēt ātrāku un precīzāku florbolu”, sacīja Filipsone. “Šoreiz Zviedrija izrādījās piemērotāka, jo esmu gan mācījusies zviedru valodu, gan arī pēdējos četrus gadus strādājusi skandināvu uzņēmumā. Tieši šo komandu izvēlējos tāpēc, ka viņi uzreiz izrādīja interesi, jo tieši šobrīd viņi bija vārtsargu meklējumos un jāpiebilst, ka arī savstarpējās komunikācijas ziņā, viss noritēja veiksmīgi.” Par savu pievienošanos Jenčēpingas komandai komentēja Filipsone.

Filipsone līdz šim spēlējusi Latvijā, kur karjeras lielāko daļu pavadījusi “NND” komandas sistēmā. Kopumā Filipsone sieviešu virslīgā spēlējusi astoņas sezonas. Šosezon ar komandu "Ķekavas Bulldogs/NND” tika izcīnīta 2.vieta.

Jenčēpingas klubs pagājušajā sezonā spēlēja Zviedrijas Superlīgā sievietēm, kur ar sešiem izcīnītiem punktiem ieņēma pēdējo, 14.vietu tabulā, tādējādi izkrītot uz Allsvenskan līgu.

Pērnā gada Pasaules čempionātā florbolā sievietēm Latvijas izlase ieņēma 9.vietu kopvērtējumā. Filipsone Latvijas izlases vārtos aizvadīja sešas spēles, un viņas atvairītais metienu procents bija 83%, kas bija devītais labākais rādītājs starp vārtsardzēm.

Izmantotā informācija: https://www.jik.se

     [+] [-]

, 2022-06-08 19:14, pirms 2 gadiem
Labi, ka dāmas atrod iespējas spēlēt augstākā līmenī (arī Grāpēna Somijā - vakardienas ziņa). Filipsonei arī labs variants no valodas viedokļa.