Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kirmužs MVP, Dumpis un Ķikuts no kuģa uz spēli

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kirmužs MVP, Dumpis un Ķikuts no kuģa uz spēli
Toms Kirmužs

Norvēģijas florbola virslīgā šī gada pirmajā spēlē labākā spēlētāja balvu nopelnījis Toms Kirmužs, tikmēr jaunie Mikus Eduards Ķikuts un Markuss Dumpis pa taisno no kuģa devās uz savas komandas spēli, sekmējot tās uzvaru Somijā. Zviedrijā kārtējais panākums tikmēr Morica Krūmiņa pārstāvētajam klubam.

Kirmužs labākais spēlētājs uzvarā pār Niedri

Norvēģijas florbola spēcīgākajā flrobola līgā pie panākuma izdevies tikt latviešu pārstāvētajam “Harstad”, kas savās mājās ar rezultātu 10:8 (4:3; 5:3; 1:2) tika galā ar “Gjellerasen”, kuru rindās spēlēja bijušais “Harstad” komandas uzbrucējs Toms Niedre. Jau spēles ievadā “Harstad” komanda ātri panāca 3:0 vadību un turpinājumā viesie vairākas reizes prata sadeldēt deficītu, taču ne panākt līdzsvaru. Viens no viesu rezultatīvākajiem spēlētājiem bija Toms Niedrere, kuram divi vārtu guvumi, viena rezultatīva piespēle un arī divu minūšu sods. Tikmēr mājiniekiem teica spēle Ivo Balodim, kuram divi vārti, divas piespēles un divas soda minūtes. Roberts Līviņš pie punktiem netika, bet Toms Kirmužs, gūstot divus vārtus, saņēma mača labākā spēlētāja balvu savā komandā. Pēc izcīnītā panākuma “Harstad” ar 22 punktiem 15 spēlēs ieņem sesto pozīciju, kamēr “Gjellerasen” tikpat spēlēs ir 12 punkti, kas dod desmito vietu, vienu punktu atpaliekot no kārotā astotnieka.

No kuģa uz balli – Ķikuts un Dumpis sekmē uzvaru

No rīta izbraucot no mājām, vakarā Somijas U-22 čempionāta spēlē laukumā devās Markuss Dumpis un Mikus Eduards Ķikuts, kurš atguvies no savainojuma. Abiem latviešiem spēlējot komandas pirmajā maiņā, tika sekmēta “Indians” 8:5 (2:1; 3:2; 3:2) uzvara pār “Oilers NG”. Ķikuts jau pirmajā periodā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, bet otrajā trešdaļā tika arī pie vārtu guvuma. Dumpis šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Ar četrām uzvarām piecās spēlēs “Indians” pašlaik atrodas turnīra tabulas galvgalī, iekrājot 12 punktus. Dumpis 14 aizvadītajās spēlēs iekrājis 20 (2+18) punktus, esot kluba otrajam rezultatīvākajam florbolistam. Tikmēr Ķikutam šī bija vien septītā spēle sezonā, kurās izdevies tikt pie 10 (6+4) punktiem.

Nākamajā dienā Dumpis jau devās laukumā Somijas Diivari florbola līgas čempionātā “Rangers” sastāvā, palīdzot komandai izbraukuma spēlē ar 7:3 (3:2; 3:1; 1:0) pieveikt “O2-Jyvaskyla” vienību. Latvietis pie rezultativitātes punktiem netika, esot laukumā pie komandas pirmajiem diviem zaudētajiem vārtiem, kā arī otrajiem gūtajiem vārtiem. Tādējādi cīņa tika noslēgta ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Mikus Eduards Ķikuts spēlei šoreiz vēl nebija pieteikts. Turnīra tabulā ”Rangers” komanda pēc šī panākuma ar 29 punktiem 18 spēlēs pakāpušies uz sesto pozīciju.

Krūmiņš noraidās komandas panākumā

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā flrobola līgā vēl vienu panākumu izcīnījis Morica Krūmiņa pārstāvētais “Warberg IC”, kas izbraukumā ar rezultātu 7:3 (2:0; 0:1; 5:2) gana pārliecinoši tika galā ar “Fagerhult Habo IBK”, kas vēl pērn spēlēja Zviedrijas Superlīgā. Latviešu aizsargs šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, pirmā perioda vidū tiekot pie divu minūšu noraidījumu, kuru gan mājinieki nespēja pārvērt rezultatīvā uzbrukumā. Turnīra tabulā “Warberg IC” joprojām saglabā otro vietu, 12 spēlēs tiekot pie 30 punktiem, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no “Hovlatts IK”, kas arī tika pie uzvaras viesos.

Darša pozitīva, komandai nepatīkams zaudējums

Somijas spēcīgākajā florbola līgā neveiksmi piedzīvojis Zanes Daršas pārstāvētais “Koovee”, kas pēc pirmā perioda atradās 2:1 vadībā pret “O2-Jyvaskyla” komandu, taču trešā perioda ievadā mājinieces zaudēja jau ar 2:6. Spēles beigās deficītu izdevās nedaudz sadeldēt, taču ne tik ļoti, lai tiktu pie punktiem tabulā. Tādējādi “O2-Jyvaskyla” komandai izdevies pārtraukt piecu zaudēto spēļu sēriju. Zane Darša spēlēja “Koovee” komandas otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, taču esot vienai no nedaudzajām, kura spēli noslēdza ar pozitīvu (+1) lietderības koeficientu. Tabulā “Koovee”, kas pirms kāda laika vēl cīnījās par vietu labāko sešniekā, pašlaik ar 13 punktiem 15 spēlēs atkāpusies uz desmito vietu, līdz ar to čempionāta noslēgumā gaidāma sīva cīņa par vietas saglabāšanu čempionātā.