Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinskai divas piespēles, Mārtiņjēkaba un Zariņa debitē rezultatīvi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinskai divas piespēles, Mārtiņjēkaba un Zariņa debitē rezultatīvi
Toms Kiružs (#10)
Foto: Mikael Karlholm

Zviedrijas sieviešu florbola Superlīgā ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējusies Luīze Biļinska, kamēr Klinta Mārtiņjēkaba un Aurēlija Zariņa rezultatīvi debitējušas Somijas 1.divīzijā. Augstākā līmenī pie uzvaras savai komandai palīdzēja tikt Elizabete Pavlovska, bet latviešu kvartets Norvēģijā sekmējis vēl vienu komandas panākumu.

"Harstad" nenotur trīs vārtu pārsvaru, uzvarot "bullīšos"

Norvēģijas vīriešu florbola virslīgas čempionātā vēl vienu uzvaru izcīnījis latviešu kvarteta pārstāvētais "Harstad", kas savā laukumā ar rezultātu 7:6 (1:0, 4:3, 1:3, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica "Gjellerasen". Cīņas gaitā "harstad" bija iekrājuši trīs vārtu pārsvaru, taču mača izskaņā to neprata nosargāt, 23 sekundes pirms cīņas beigām ielaižot vārtus, kas viesus ieveda pēcspēles metienu sērijā. Tajā gan pārāki bija "Harstad" spēlētāji. Uzvarētāju rindās pa vieniem vārtiem iemeta Toms Kirmužs un Toms Niedre, bet Roberta Līviņa kontā rezultatīva piespēle. Pēdējiem diviem arī pa divām soda minūtēm. Savukārt Roberts Trepšs tika galā ar 28 sāncenšu metieniem. Tabulā "Harstad" ar pieciem punktiem pašlaik atrodas septītajā vietā, bet nākamo maču aizvadīs 24. oktobrī viesos pret pēdējā vietā esošo "Sarpsborg".

Biļinskai divas piespēles pret Višņevskas bijušo klubu

Zviedrijas Superlīgā sezonas otro maču aizvadījis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas savās mājās uzņēma Superlīgas jaunpienācējas "IBF Falun", kuru vārtus pērn līgu zemāk pārliecinoši sargāja Lauma Višņevska. Mača desmitajā minūtē pēc Biļinskas rezultatīvas piespēles "Karlstad" izvirzījās vadībā, taču mača turpinājums nebija tik sekmīgs un cīņu nācās zaudēt ar rezultātu 4:9 (1:0, 1:5, 2:4). Jāpiezīmē, ka uzvarētājas spēlē izpildīja tikai 19 metienus, taču deviņi no tiem bija rezultatīvi. Jāpiezīmē, ka latviete ar piespēli asistēja arī trešajā trešdaļā, tobrīd partnerei ļaujot panākt 4:7.

Pavlovska pozitīva izcīnītajā uzvarā

Somijas florbola čempionāta spēcīgākajā līgā pie uzvaras papildlaikā ticis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA klubs, kas viesos ar rezultātu 6:5 (3:1, 2:2, 0:2, 1:0) apspēlēja "Classic" vienību, mača pēdējās desmit minūtēs nenosargājot iekrāto divu vārtu pārsvaru. Latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Trijās sezonas spēlēs latviete gan joprojām ir ar negatīvu (-4) koeficientu un bez iekrātajiem punktiem. Pozitīvais ir tas, ka pēdējā mačā viņa spēlēja komandas pirmajā aizsargu pārī.

Mārtiņjēkaba un Zariņa rezultatīvi debitē Somijā

Pirmās divas spēles Somijas florbola čempionāta 1.divīzijā aizvadījušas bijušās FK "Ķekava" spēlētājas Klinta Mārtiņjēkaba un Aurēlija Zariņa. Cēsu florbola audzēkne Mārtiņjēkaba pirmajā spēlē atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli, kamēr Rēzeknes florbolistes kontā divi precīzi metieni. Latviešu rezultativitāte sekmēja viņu "Kapa-65" komandas 7:2 (1:2, 3:0 3:0) uzvaru pār "AFC Campus", kaut gan cīņas gaitā nācās nonākt iedzinējos ar 0:2.

Pēc nelielas atpūtas "Kapa-65" devās laukumā vēlreiz, lai sacenstos ar TPS-3 vienību. Arī šajā mačā tika svinēta uzvara, pretinieces apspēlējot ar rezultātu 6:3 (1:1, 1:2, 4:0), atkal lieliski aizvadot mača pēdējo periodu. Mārtiņjēkaba guva komandas otros vārtus, bet Zariņa pielika spēlei punktu ar diviem precīziem metieniem. Pēc pirmajām divām čempionāta spēlēm "Kapa-65" ar četriem punktiem atrodas tabulas galvgalī, bet nākamās divas spēles paredzētas 25. oktobrī pret otrajā vietā esošo "Blue Fox" un "SC Kokkola", kas uzvaras dalīja uz pusēm, pašlaik ieņemot piekto vietu astoņu vienību konkurencē.