Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Šimkūna izrauj komandai panākumu, Zariņai sāpīgs zaudējums

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šimkūna izrauj komandai panākumu, Zariņai sāpīgs zaudējums
Nensija Šimkūna

Norvēģijas florbola čempionāta 2.divīzijā ar vārtu guvumu pamatlaika pēdējā minūtē hat-trick sev noformēja Nensija Šimkūna, tādējādi izraujot komandai panākumu. Tikmēr Somijas otrajā spēcīgākajā līgā sāpīgu zaudējumu spēles izskaņā piedzīvojusi Aurēlija Zariņa ar komandas biedrenēm.

Ražinskis realizē vairākumu, komanda izcīna uzvaru
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā, ar vārtu guvumu izcēlies Gustavs Rolands Ražinskis, ta'dējādi sekmējot sava “Papas” komandas uzvaru mājas spēlē pār “KoskRi” komandu ar rezultātu 9:8 (3:3; 4:5; 2:0). Viesi jau otrajā minūtē atklāja spēles rezultātu, bet piektajā minūtē, skaitliskajā vairākumā laukuma saimnieku labā vārtus guva Ražinskis. Mača turpinājumā praktiski visu laiku vadībā atradās “Papas”, taču otrā perioda pēdējā minūtē tika zaudēti divi vārti, kas lika nonākt iedzinējos ar 7:8. Trešā perioda otrajā pusē arī mājinieki atbildēja ar diviem ātriem vārtiem, turpinājumā nosargājot uzvaru un tiekot pie trim punktiem tabulā. Jāpiezīmē, ka “KoskRi” komandai, kas tabulā ieņem otro vietu, šī bija trešā neveiksme pēc kārtas.

Šimkūna izrauj komandai dramatisku panākumu

Kārtējā Norvēģijas florbola čempionāta 2.divīzijā sievietēm ar trim vārtu guvumiem izcēlās latviešu florboliste Nensija Šimkūna, tādējādi sekmējot “Klepp IBK” 5:4 (3:1; 0:3; 2:0) uzvaru pār “Sunde IBK”. Spēle izvērtās gaužām dramatiska, jo mača 16. minūtē pēc Šimkūnas vārtu guvuma rezultāts kļuva 3:0 par labu mājiniecēm. Tomēr viešņas prata atgūties un otrajā periodā jau pārņēma vadību, 4:3 pārsvaru nosargājot līdz pat spēles 55. minūtei. Tad Šimkūna guva otros vārtus, bet pamatlaika pēdējā minūtē latvietei arī trešais rezultatīvais metiens, kas ļāva izcīnīt uzvaru un izvairīties no trešās neveiksmes pēc kārtas. Tabulā tādējādi izdevies saglabāt pirmo pozīciju, par sešiem punktiem apsteidzot tuvākās konkurentes, kuras gan nospēlējušas par trim mačiem mazāk.

Zariņai sāpīgs zaudējums un pozīciju zaudēšana

Pagājušajā nedēļā tikušas pie Somijas mazā kausa, kārtējā Diivari līgas spēlē neveiksmi piedzīvojis Aurēlijas Zariņas pārstāvētais “SBS Wirmo”, kas izbraukuma mačā ar 4:5 (2:1; 2:2; 0:2) piekāpās “Pirkat” komandai. Vēl trešā perioda vidū viešņas atradās minimālā 4:3 vadībā, taču tad nepilnu divu minūšu laikā mājinieces guva divus vārtus, pārņemot vadību un nosargājot uzvaru. Zariņa šoreiz spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Pēc šī zaudējuma piecas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “SBS Wirmo” ar 31 punktu atkāpās uz otro vietu, par punktu palaižot priekšā tieši “Pirkat”. Līderēm “Jokerit” tikmēr ir jau 38 punkti.

Cinītim 1+1 spēlē pret pastarīšiem

Zviedrijas junioru spēcīgākajā florbola līgā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējies Patriks Cinītis, taču viņa un vārtsarga Riharda Paegles pārstāvētais “Nynashamns IBK” savās mājās ar rezultātu 5:12 (1:3; 2:6; 2:3) nācās atzīt tabulas līderu “IFK Haninge” vienības pārākumu. Mača rezultātu desmitajā minūtē atklāja tieši Cinītis, kurš trešā perioda pašā ievadā atzīmējās arī ar rezultatīvu piespēli, taču tajā brīdī mājinieki panāca vien 4:9. Paegle šo spēli pavadīja uz rezervistu soliņa. 12 aizvadītajās spēlēs latviešu komanda izcīnījusi tikai vienu uzvaru, ar trim punktiem esot pārliecinoši pēdējā pozīcijā. Tikmēr “Haninge” 13 spēlēs sakrājuši 34 punktus.

Dienu vēlāk Cinītis devās laukumā atkal un šoreiz viņam pievienojās arī Paegle. Abi latvieši pārstāvēja savu klubu junioru trešajā divīzijā, kad “Nynashamns IBK” savās mājās ar rezultātu 8:4 (2:1; 2:2; 4:1) apspēlēja “Skogas/Trangsunds IBK”. Paegle sargāja komandas vārtus visu maču, bet Cinītim šajā spēlē vieni vārti, trīs rezultatīvas piespēle un nerealizēts soda metiens. Šajā līmenī latviešu pārstāvētā komanda 11 spēlēs tikusi pie 23 punktiem atrodoties otrajā pozīcijā.