Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Zariņa klubam sausais zaudējums, “Jonkoping” uzvar dērbijā pēc 1455 dienu gaidīšanas

Zariņa klubam sausais zaudējums, “Jonkoping” uzvar dērbijā pēc 1455 dienu gaidīšanas
"Jonkoping IK" ilgās ciešanas ir beigušās, foto: Andreas Joakimson

Zviedrijas florbola Superlīgā sauso zaudējumu piedzīvojis Pontus Zariņa pārstāvētais “Karlstad”, kas ar 0:5 piekāpās ‘Pixbo”. Tikmēr pilsētas derbijā “Jonkopings” ar 5:4 papildlaikā uzvarēja “Mullsjo”, kurus pēdējo reizi bija uzvarējuši pirms 1455 dienām!

Pirmajās divās spēlēs tikuši pie četriem punktiem, Pontus Zariņa pārstāvētais “Karlstad IBF” ieguva ļoti vērtīgu bagāžu, kas noderēs sezonas turpinājumā. Tikmēr 30 gadus vecajam kluba uzbrukuma līderim Simonam Sjogrēnam, kurš Superlīgā atgriezies pēc septiņu gadu pārtraukuma, Norvēģijā jau atrasti radu raksti, jo spēlētāja tēvs esot dzimis tieši Norvēģijā, tādēļ sākušās runas par uzbrucēja pievienošanos šīs izlases sastāvam. Trešajā kārtā gan Sjogrēns, līdzīgi kā visi viņa komandas biedri tā arī palika bez vārtu guvumiem, jo “Karlstad” savās mājās ar 0:5 piekāpās “Pixbo”, kas pēc šī panākuma pakāpās uz trešo vietu tabulā. “Lapsām” jau pirmajā trešdaļā izdevās tikt pie trim vārtu guvumiem, bet katrā no nākamajiem periodiem tika pievienots vēl pa precīzam metienam. Rezultatīvākais bija Viljams Linds, kuram vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Zariņš spēlēja visu maču, tiesa, jau no 53. minūtes viņš regulāri tika mainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Tukšos vārtos “Pixbo” neiemeta, bet arī mājiniekiem pie goda vārtiem tikt neļāva. Zariņš tika galā ar 23 no 28 pretinieku metieniem, bet pēc neveiksmes komanda atkāpusies uz devīto vietu turnīra tabulā.

“Storvreta” grauj pastarīšus, Kohonens atkal rezultatīvs

Arvien vairāk sāk apstiprināties pesimistiskākās prognozes, ka ilggadējie play-off dalībnieki FC “Helsingborg” šajā sezonā varētu būt spiesti atstāt Superlīgu. Un šādi tiek runāts jau pēc trim aizvadītajām spēļu kārtām – 3:8 pret “Karlstad” un 4:9 pret “Vaxjo” tagad pievienojies arī 1:8 zaudējums mājās pret “Storvreta”. Turklāt viens no komandas līderiem Linus Bergstrēms zviedru medijiem izteicies, ka komanda nevis vienkārši zaudē, bet arī necīnās, kas ir pats trakākais. Starpsezonu periodā vienību atstāja vairāki līderi, kas tika aizstāti ar florbolistiem no zemākajām līgām un ir vajadzīgs laiks, lai tie aprastu ar šādu spēļu vajadzīgajām kvalitātēm. Pret “Storvreta” vienīgos vārtus mājinieki guva septiņas minūtes pirms cīņas beigām, izceļoties Akselam Rasmusonam. Tikmēr viesi jau bija guvuši astoņus vārtus. Ar trim piespēlēm izcēlās Oto Veidmans, bet viens no čempionāta pirmo kārtu atklājumiem Gabriels Kohonens guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli.

“Falun” atkal trešajā periodā nospiež pretiniekus

Finansiālu problēmu nomocītie “IBF Falun” savās mājās prata ar 7:4 apspēlēt “Linkoping IBK”, lai gan spēle izvērtās ļoti grūta ar daudziem noraidījumiem. Pēc divām trešdālām viesi no Linčepingas atradās vadībā ar rezultātu 4:2. Tomēr jau ne pirmo reizi šajā sezonā Falūnas komanda nodemonstrēja savu varēšanu tieši izšķirošajos brīžos, šoreiz pēdējā periodā gūstot piecus vārtus, divreiz izceļoties Maltem Lundmarkam un Aleksandram Galantem Karlstromam, abiem maču noslēdzot ar hat-trick. Komandas galvenais treneris Tomass Holmstrēms pēc mača atzina, ka ir patīkams par to, ka vienība spēj lauzt nelabvēlīgu cīņu gaitas, taču ir satraukts, ka spēlētāji nespēj nospēlēt stabili visu cīņu. Viesu komandā divus vārtus guva Oskars Sets.

“Nykvarn” tiek pie vēsturiskās pirmās uzvaras

Trešajā spēļu kārtā savu vēsturiski pirmo uzvaru Superlīgā izcīnījuši līgas jaunpienācēji “Nykvarn”, kas ar rezultātu 5:4 apspēlēja “Vaxjo”. Pirmajās divās čempionāta spēlēs “Nykvarn” gan sacentās ar līgas milžiem “Falun” un “Storvreta”, līdz ar to zaudējumi pēdējo 14 sezonu līgas uzvarētājiem neiedvesa nolemtības sajūtu. Vēl jo vairāk tagad, kad izdevies uzvarēt pērnās sezonas bronzas medaļniekus “Vaxjo”. Laukuma saimnieki atradās vadībā spēles lielāko laiku, trešajā periodā panākot 4:2 un vēlāk 5:3. Tomēr pēdējās piecas minūtes izvērtās gana nervozas, jo “Vaxjo” spēja pietuvoties viena rezultatīva metiena attālumā. “Šī nebija pasaules labākā florbola spēle, taču mēs izcīnījām savus pirmos trīs punktus Superlīgā, pēc mača atzina uzvarētāju labākais spēlētājs Sebastjens Torbergs, kuram divi vārtu guvumi. Zaudētājiem ar identisku statistiku izcēlās Aleksandrs Helens.

Spēlējot bez līderiem, “Kalmarsund” zaudē otro cīņu pēc kārtas

Otro neveiksmi pēc kārtas piedzīvojuši vieni no čempionāta favorītiem “FBC Kalmarsund”, kas izbraukumā ar rezultātu 6:10 atzina “Team Thorengruppen” komandas pārākumu. Viesi uz maču devās bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem, tostarp savainotā Kima Nilsona. Neskatoties uz to, pēc pirmā perioda atradās komfortablā vadībā ar 3:0. Tomēr mača turpinājumā mājinieki prata atspēlēties, panākot 3:3, 4:4 un 5:5, tomēr tieši viesi kā pirmie tika pie sestajiem vārtiem, pēc divām trešdaļām esot minimālā vadībā. Tomēr mača noslēdzošajā trešdaļā potenciālo favorītu spēle sabruka kā kāršu namiņš, šo nogriezni zaudējot ar 0:5, kas noveda pie 6:10 neveiksmes arī spēlē kopumā. Vadībā gan laukuma saimnieki izvirzījās vien nepilnas piecas minūtes pirms cīņas beigām. Spēles izskaņā laukuma saimniekiem vēl trīs vārtu guvumi, no kuriem divi tika iemesti tukšos vārtos. Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu piespēli izcēlās Elias Niklasons, bet viesiem rezultatīvākais bija čehu leģionārs Filips Formans ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm.

“Jonkopings IK” 1455 dienu ciešanas ir galā

Tikmēr ne mazāk saistoša izvērtās dērbija divcīņa starp “Jonkopings” un “Mullsjo”. Sezonas pirmajās divās spēlēs “Jonkopings” izlaida vairāku vārtu pārsvaru, piedzīvojot neveiksmes, bet šoreiz viss bija savādāk, jo tieši viesi praktiski visu spēli bija vadībā ar vienu vai divu vārtu pārsvaru. Otrajā periodā ar minūtes intervālu “Jonkopings” no 1:3 spēja panākt izlīdzinājumu, lai atkal nonāktu iedzinējos. Simons Hults gan spēja rezultātu līdzsvarot perioda beigās. Trešajā trešdaļā vārti netika gūti, bet papildlaikā uzvaru mājiniekiem nodrošināje Melkers Hemingbergs, gūstot savus trešos vārtus šajā spēlē. Cīņu klātienē vēroja 1256 skatītāji. Jāpiezīmē, ka “Jonkopings” ik pēdējo uzvaru pār saviem principiālajiem pretiniekiem bija izcīnījuši pirms 1455 dienām!

Pirmā uzvara sezonā arī AIK

Pie pirmās uzvaras sezonā beidzot tikuši AIK florbolisti, kas izbraukumā ar rezultātu 4:3 pieveica “Hagunda IF”. Trešās trešdaļas izskaņā viesi atradās vadībā ar komfortablo 4:1, bet tad mājinieki 14 sekunžu laikā deficītu strauji sadeldēja līdz minimumam, nodrošinot dramatiskas spēles beigas. Uzvarētājiem lielisku maču aizvadīja vārtsargs Jonatans Hjelms, bet uzbrukumā ar diviem vārtu guvumiem pierakstījās Liams Estroms. “Ļoti patīkam, protams,” pēc mača atzina Estroms. “Pirmā trīs punktu uzvara šajā sezonā. Spēle nebija lieliska, bet pēc viena punkta divos mačos ir patīkami, ka beidzot uzvarējām.”

Zviedrijas florbola Superlīga

3.spēļu kārtas rezultāti:

DatumsSpēleRezultāts
29.09.Jonkopings IK – Mullsjo AIS5:4 (1:2; 3:2; 0:0; 1:0)
29.09.Hagunda IF – AIK IBF3:4 (1:2; 0:0; 2:2)
30.09.Team Thorengruppen SK – FBC Kalmarsund10:6 (0:3; 5:3; 5:0)
01.10.IBF Falun – Linkoping IBK7:4 (1:2; 1:2; 4:0)
01.10.Karlstad IBF – Pixbo IBK0:5 (0:3; 0:1; 0:1)
01.10.Nykvarns IBF – Vaxjo IBK5:4 (1:1; 2:0; 2:3)
02.10.FC Helsingborg – Storvreta IBK1:8 (0:3; 0:4; 1:1)

Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Storvreta IBK320:79
2.IBF Falun319:138
3.Pixbo IBK317:107
4.Vaxjo IBK319:145
5.Team Thorengruppen SK326:225
6.Linkoping IBK315:135
7.Mullsjo AIS317:175
8.Karlstad IBF315:164
9.AIK IBF316:204
10.FBC Kalmarsund324:233
11.Jonkopings IK314:173
12.Nykvarns IBF311:173
13.Hagunda IF317:232
14.FC Helsingborg38:250

4.spēļu kārtas rezultāti:

DatumsSpēleRezultāts
04.10.FBC Kalmarsudn – FC Helsingborg
06.10.Storvreta IBK – IBF Falun
07.10.AIK IBF – Jonkopings IK
07.10.Mullsjo AIS – Team Thorengruppen SK
07.10.Pixbo IBK – Nykvarns IBF
08.10.Linkoping IBK – Hagunda IF
08.10.Vaxjo IBK – Karlstad IBF

Rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKlubsSpēlesPunkti
1.Simons SjogrēnsKarlstad IBF39 (4+5)
2.Kevins HaglundsFBC Kalmarsund38 (7+1)
3.Gabriels KohonensStorvreta IBK38 (6+2)
3.Žoels IngesonsMullsjo AIS38 (6+2)
5.Palle TareniussMullsjo AIS38 (5+3)
6.Gabriels ErolsTeam Thorengruppen SK38 (4+4)
7.Malte LundmarksIBF Falun37 (6+1)
7.Aleksandrs Galante KarlstromsIBF Falun37 (6+1)
9.Filips FormansFBC Kalmarsund37 (5+2)
10.Hampus OgrēnsTeam Thorengruppen SK37 (4+3)

Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.