Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekšes pārstāvētais TPS pārliecinoši sasniedz pusfinālu, tajā vēl viens nezināmais

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekšes pārstāvētais TPS pārliecinoši sasniedz pusfinālu, tajā vēl viens nezināmais
TPS fani var līksmot - komanda sasniegusi pusfinālu, foto: Anssi Koskinen

Par trešo komandu, kas iekļuvusi Somijas spēcīgākās līgas labāko komandu kvartetā sevi var dēvēt Pētera Trekšes pārstāvētais Turku TPS, kas kārtējā spēlē ar 10:2 sagrāva "Indians". Tikmēr sērija vēl turpinās starp "Happee" un SPV.

SPV vienība bija zaudējusi pirmajās trijās ceturtdaļfināla spēlēs un pēc ceturtās spēles varēja nonākt situācijā, kad sezona ir noslēgusies. Tomēr, spēlējot savās mājās, vienība prata rast spēkus, lai atspēlētos no 0:2 un 2:3 deficīta. Spēles ievadā Markus Salmi un Ilmari Arela vadībā izvirzīja viesus, bet pēc pārtraukuma Jūso Keskinens vienus vārtus atspēlēja. Mača turpinājumā mājinieki neizmantoja iespēju rezultātu līdzsvarot, kad pieredzējušais Sami Koski nerealizēja soda metienu. Ko neizdarīja Koski, to paveica Peters Kotilainens, panākot 2:2. Trešajā periodā viesi vēlreiz rezultātu padarīja sev labvēlīgu, taču noslēdzošais vārds bija mājiniekiem – 52. minūtē Miko Santanens panāca 3:3, bet uzvaras vārtus vēl pēc trim minūtēm guva Kotilainens – 4:3 spēlē un 1:3 sērijā.

Trekšes klubs pierāda, ka neveiksme bija pārpratums

Lai gan sērijas trešajā spēlē Pētera Trekšes pārstāvētais Turku TPS cieta 2:4 neveiksmi pret "Indians", kopumā Turku komanda pierādīja savu neapšaubāmo pārsvaru pār konkurentiem, piektajā spēlē uzvarot ar 10:2, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:1. Trīs no četrām uzvarām triumfs bija ar vismaz septiņu vārtu pārsvaru, pašiem tiekot pie desmit rezultatīviem metieniem. Pēdējā spēlē jau pēc 18 nospēlētām minūtēm TPS bija vadībā ar 3:0, turpinājumā tikai kāpinot savu pārākumu. Miko Kailiala, kurš aizvadīja savu 100. play-off spēli Somijas stiprākajā līgā, atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem, kamēr Miko Hautaniemi rēķinā četras piespēles. Latvijas izlases uzbrucējs mača gaitā izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, atzīmējās ar rezultatīvu piespēli un nopelnījis pozitīvu (+3) lietderības koeficientu.

Somijas F-liiga, ceturtdaļfinālu sērijas

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Nokian KrP – OLS7:6.6:47:513:5---4:0
TPS – Indians10:35:42:410:110:2--4:1
Happee – SPV3:2 (OT)8:510:73:426.03.28.03.30.03.3:1
Classic – Oilers6:7 (OT)4:64:77:8 (OT)---0:4

Turpinās cīņas arī par vietu līgā nākamajā sezonā, tā "FBC Turku" savās mājās pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 6:5 apspēlēja "Karhut", sērijā izvirzoties vadībā ar 2:1. Dienu vēlāk "FBC Turku" tika pie vēl vienas uzvaras, apspēlējot Pori komandu ar rezultātu 9:3, tādējādi triumfējot arī sērijā.