Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš piespēlē pret līderiem, Birstiņam 1+1

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš piespēlē pret līderiem, Birstiņam 1+1
Morics Krūmiņš

Somijas spēcīgākajā florbola līgā ar rezultatīvu sniegumu priecēt turpina Morics Krūmiņš, kuram piespēle cīņā ar "Classic". Tikmēr Zviedrijas zemākajās līgās Tomass Kristofers Birstiņš guvis gan vārtus, gan piespēli.

Krūmiņš rezultatīvs arī pret florbola flagmani

Pēc vairāku uzvarēto spēļu sērijas neveiksmi Somijas F-liiga turnīrā piedzīvojis Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, kas savās mājās ar 6:8 (1:3, 1:2, 4:3) piekāpās pēdējo gadu nemainīgajiem šīs valsts čempioniem “Classic”. Latviešu florbolists atkal spēlēja komandas pirmajā maiņā, otrajā periodā atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli Henri Johansona vārtu guvumā. Līdz ar to cēsnieks šosezon iekrājis jau 8 (4+4) rezultativitātes punktus. Tāpat viņam šajā spēlē negatīvs (-1) lietderības koeficients. Reāli paspēkoties par uzvaru šajā spēlē mājiniekiem nebija, jo desmit minūtes pirms cīņas beigām viņi atradās iedzinējos ar 2:7. Praktiski visu atlikušo laiku komanda spēlēja bez vārtsarga, kā rezultātā izdevās rezultātu padarīt nedaudz pieklājīgāku. Vienlaikus jāpiezīmē, ka pēdējos divus vārtus komanda iemeta pēdējo cīņas septiņu sekunžu laikā… “Classic” tā bija astotā uzvara deviņās spēlēs, kas ļauj atrasties komfortablā pirmajā pozīcijā. Tikmēr “Nokian KrP” deviņās spēlēs iekrājuši 19 punktus, atkāpjoties uz piekto vietu. Jau nākamajā cīņā komanda var atgriezties uz panākumu takas, jo izbraukumā jātiekas ar pēdējā vietā esošo “Tiikerit’, kas vēl nav tikuši pie punktiem.

Birstiņam 1+1, komandai pirmā neveiksme

Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijā pirmo zaudējumu piedzīvojis Gustava Tolmaņa un Tomasa Kristofera Birstiņa pārstāvētais “Storvreta IBK U”, kas savās mājās neprata nosargāt 5:3 pārsvaru un ar rezultātu 5:6 (1:0, 4:3, 0:3) piekāpās “IBK Uppsala Teknologer U” vienībai. Tolmanis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet Birstiņš guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli. Līdz ar to Birstiņam šosezon sešās čempionāta spēlēs jau izdevies iekrāt 13 (9+4) punktus. Tikmēr komanda piedzīvojusi pirmo zaudējumu, turnīra tabulā ar 15 punktiem atkāpjoties uz trešo vietu, garām palaižot savus pēdējos pretiniekus, kas uzvarējuši visās piecās cīņās.

Šenberga klubam pirmā uzvara sezonā

Ja Zviedrijas 3.divīzijā latviešu pārstāvētais klubs piedzīvojis pirmo zaudējumu, tad 1.divīzijā pie pirmās uzvaras beidzot izdevies tikt Edija Šenberga pārstāvētajam “Vimmerby IBK”, kas savā laukumā divu pastarīšu divcīņā ar rezultātu 11:7 (1:3, 5:3, 5:1) apspēlēja “Craftstadens IBK Oskarshamn” vienību. Latviešu florbolistam arī šajā spēlē neizdevās tikt pie pirmajiem individuālajiem punktiem. Izcīnītā uzvara neļāva komandai tikt augstāk par 11.vietu 12 komandu konkurencē ar iekrātajiem četriem punktiem. Ļoti svarīga būs arī nākamā spēle, kad jātiekas ar desmitajā vietā esošo “CL98IC”, kuriem ir tikai par trim punktiem vairāk. Savukārt “drošā zona”, kas ļautu saglabāt pierakstu 1.divīzijā arī nākamajai sezonai, ir četru punktu attālumā.