Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbarei piespēle komandas triumfā, uzvara arī Daršai Somijā un "Harstad" Norvēģijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbarei piespēle komandas triumfā, uzvara arī Daršai Somijā un "Harstad" Norvēģijā
"Red Ants Winterthur", foto: Dieter Meierhans

Otro rezultativitātes punktu sezonas trijās spēlēs Šveices stiprākajā līgā nopelnījusi Evelīna Garbare, sekmējot vienības triumfu. Somijā vēl viena uzvara Zanei Daršai, bet Norvēģijas virslīgā nebijušos augstumos ticis "Harstad" ar četriem latviešiem ierindā.

Garbare piespēlē uzvarā pār Bernes vienību

Šveices spēcīgākajā florbola līgā savu otro rezultativitātes punktu šajā sezonā nopelnījusi Evelīna Garbare, kura tādējādi sekmēja "Red Ants Winterthur" komandas 4:2 (1:0; 1:1; 2:1) uzvaru mājās pār "Unihockey Berner Oberland". Latviešu florboliste rezultatīvu piespēli izdarīja mača pēdējā minūtē, kad viešņas centās glābt spēli, bet pēc Garbares tālas piespēles Nikole Matle guva ceturtos vārtus, liedzot viešņām parūpēties par papildus intrigu.

Darša negatīva komandas vēl vienā panākumā

Somijas spēcīgākajā florbola līgā otro panākumu pēc kārtas izcīnījis "Koovee" klubs, kas izbraukumā ar rezultātu 8:4 (4:2; 0:1; 4:1) apspēlēja "Welhot" komandu, kas ieņem pēdējo vietu turnīra tabulā. Darša, kura lielāko daļu šīs sezonas spēles iesākusi no rezervistu soliņa, šoreiz spēlēja komandas trešajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, bet spēli beidzot ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu. Ja savā debijas sezonā pērn Darša 20 mačos tika pie 10 (2+8) punktiem, tad pašlaik piecās spēlēs izcelties vēl nav sanācis. Tikmēr komandai sekmes ir krietni labākas, jo piecos mačos ir jau deviņi punkti, kas dod augsto piekto vietu turnīra tabulā.

"Harstad" uzvar arī Frolova vienību

Iepriekšējā kārtā Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā latviešu kvarteta pārstāvētais "Harstad" tika galā ar Toma Niedres vienību "Gjellaresen", bet kārtējā spēlē komanda viesos ar 5:3 (2:1; 1:0; 2:2) svinēja uzvaru arī pār Ņikitas Florbola "Ull/Kisa". Frolovs zaudētāju rindās ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet uzvarētājiem pa vienai piespēlei Arnijam Kuratņikam un Tomam Kirmužam. Tikmēr Ivo Balodis un Roberts Līviņš šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās. Tabulā pēc šīm divām uzvarām "Harstad" ar astoņiem punktiem pakāpušies uz ceturto vietu, tikai par punktu atpaliekot no otrās labākās komandas. "Ull/Kisa" rēķinā tikmēr ir trīs punkti, kas dod desmito vietu 12 klubu konkurencē.

Eglītim vienatnē neizdodas veikt atspēlēšanos

Vācijas florbola čempionāta 2.Bundeslīgā pagalam neveiksmīgs mača sākums padevās latviešu pārstāvētajam "BSV Roxel", kas savās mājās ātri nonāca 0:6 iedzinējos pret "Hannover Mustangs". Sākot ar otro periodu, mājinieki sāka vērienīgu pakaļdzīšanos, divus vārtus gūstot Jānim Eglītim, kuram arī viena piespēle. Tiesa, latvieša noraidījums uz mirkli ofensīvu aprāva. Trešajā periodā Eglītim vēl divi vārtu guvumi, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki nonāca viena precīza metiena attālumā. Tomēr tik vajadzīgos vēl vienus vārtus gūt neizdevās un nācās piedzīvot jau trešo zaudējumu četrās spēlēs – 7:8 (0:6; 4:2; 3:0). Eglītim šajā spēlē četri vārti, viena piespēle un divas soda minūtes. Mača piedalījās arī Kristaps Novikovs un Uvis Eglītis, protokolā ar darbībām neizceļoties.

Cirihes "lauvas" uzvar bez Melderes sastāvā

Šveices sieviešu florbola 1.līgas turnīra kārtējā mačā pieteikumā nav bijusi Kate Meldere, taču latvietes pārstāvētais "Floorball Zurich Lioness" izbraukumā nerezultatīvā mačā ar rezultātu 3:2 (0:0; 1:1; 2:1) spēja tikt galā ar "Red Ants Winterthur" fārmklubu. Tas nozīmē, ka divās spēļu kārtās "lauvas" nopelnījušas piecus punktus, kas dod otro vietu astoņu komandu konkurencē.