Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Malans”, “Tigers” un “WaSa” izlīdzina rezultātus sērijās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Malans”, “Tigers” un “WaSa” izlīdzina rezultātus sērijās
"UHC Alligator Malans" komanda parūpējusies par pašlaik lielāko pārsteiguu, foto: Erwin Keller

Šveices UPL florbola čempionātā vīriešu komandām aizvadītas otrās ceturtdaļfinālu spēles un trijos no četriem pāriem pēc divām spēlēm rezultāts kļuvis neizšķirts. Neveiksmi piedzīvojuši arī pašreizējie titula īpašnieki “Grasshopper”.

Otrā izslēgšanas spēļu kārta Šveices florbolā tiešām nelika vilties, jo trijās no četrām spēlēm atkal komandas izmantoja sava laukuma priekšrocības, tādējādi spējot līdzsvarot rezultātu sērijā. Pašlaik vienīgā komanda, kas spējusi tikt pie uzvaras pretinieku laukuma pusē ir “HC Rychenberg Winterthur”, kas šoreiz ar 6:5 apspēlēja “Zug United”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2:0 vadību. Šoreiz komanda pārliecinoši iesāka spēli, mača vidū esot priekšā konkurentiem ar rezultātu 5:1. Mājinieki gan nepadevās, trešā perioda pirmajā minūtē panākot 4:5. Levins Konrāds guva sestos un, kā vēlāk izrādījās, uzvaru nesošos vārtus, uz ko mājinieki spēja atbildēt ar vārtu guvumu trīs minūtes pirms mača beigām, kas vien ļāva sadeldēt deficītu.

“UHC Alligator Malans” jau pirmajā spēlē nebija tālu no liela pārsteiguma, viesos tikai papildlaikā ar 4:5 piekāpjoties regulārās sezonas uzvarētājiem “Grasshopper”. Savās mājās “aligatori” titulētākos pretiniekus vairāk nekā 50 minūtes noturēja bez vārtu guvuma, pašiem tikmēr panākot 4:0 vadību. Trešajā periodā mājinieki guva arī piektos vārtus un viesu pakaļdzīšanās tika uzsākta vien astoņas minūtes līdz mača beigām. Tas gan izdevās vien daļēji, jo mājinieki nospēlēja pārliecinoši, uzvarot maču ar 7:3, tādējādi līdzsvarojot rezultātu sērijā.

Arī regulārās sezonas otrā labākā komanda “SV Wiler-Ersigen” mājup bija spiesti doties ar nokārtām galvām, jo viesos neprata nosargāt trešā perioda ievadā iekrāto 3:1 pārsvaru pār “Waldkirch St-Gallen”. Mājinieki izlīdzinājumu panāca piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Atlikušajā laikā komandas nopelnīja abpusējo noraidījumu, taču vārti vairs netika gūti un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija, kurā labāki bija laukuma saimnieki, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem, ar ko izrādījās pietiekami, lai tiktu pie 4:3 triumfa, kas ļāvis izlīdzināt rezultātu sērijā.

Papildlaiks bija vajadzīgs arī mačā starp “Tigers Langnau” un “Floorball Koniz” komandām. Pirmie vadībā izvirzījās viesi, taču mača lielāko daļu notikumus laukumā kontrolēja “tīģeri”. Vadību gan viņiem nosargāt neizdevās un viesiem piecas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām izdevās panākt 5:5. Šajā cīņā gan līdz pēcspēles metieniem komandas nenonāca, jo papildlaika ceturtajā minūtē Mateo Šteiners guva uzvaras vārtus “Tigers Langnau” komandas labā – 6:5.

Sēriju trešie mači tiks aizvadīti 4. martā, komandām spēlējot potenciālo favorītu mājvietās.