Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Anim vēl viens vārtu guvums, ierasti rezultatīvs arī Trekše

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Anim vēl viens vārtu guvums, ierasti rezultatīvs arī Trekše
Daniels Anis (#33)
Foto: fotowagen.ch

Šveices florbola virslīgas čempionātā otro maču pēc kārtas ar vārtu guvumu atzīmējies Daniels Anis, bet Somijas otrajā spēcīgākajā līgā ierasti rezultatīvi bijuši Pēteris Trekše un Rolands Kovaļevskis. Zemākas raudzes turnīros rezultativitāti nodemonstrēja arī Nikolass Rukavišņikovs un Rihards Mallons.

Anis iemet arī “sienāžiem”

Šveices spēcīgākajā florbola līgā arvien labāku sniegumu demonstrē Daniels Anis, kurš otro spēli pēc kārtas atzīmējies ar rezultatīvu metienu. Šoreiz latviešu uzbrucējs tika pie vārtu guvuma pret spēcīgo “Grasshopper Club Zurich”, ar ko gan izrādījās par maz, lai viņa pārstāvētais “UHC Uster” spētu parūpēties par pārsteigumu un izcīnīto uzvaru. Latviešu florbolists vārtus guva cīņas 38. minūtē, kas ļāva panākt uz tablo 2:3. Interesanti, ka līdz pārtraukumam viesi tika pie vēl diviem vārtu guvumiem, bet vadību izlaida jau perioda pēdējās sekundēs. Trešajā periodā “Uster” panāca arī 5:4 vadību, ko “sienāži” atkal atņēma vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, kad zināmais Klaudio Lelijs izmantoja skaitlisko vairākumu. Sekoja papildlaiks, kurā sekmīgāki bija “Grasshopper” tiekot pie 6:5 (1:1, 3:3, 1:1, 1:0) uzvaras. Tomēr izcīnītais punkts pret čempionāta līdervienību Aņa klubam ar desmit punktiem astoņās spēlēs ļāva nosargāt astoto vietu, neskatoties uz galveno konkurentu “Tigers Langnau” izcīnīto panākumu. Anis šosezon piedalījies sešās spēlēs, kurās iekrājis 6 (2+4) rezultativitātes punktus.

Kovaļevskim divi vārti, Trekšem – trīs piespēles

Somijas florbola čempionāta otrajā spēcīgākajā līgā arvien labāku sniegumu demonstrē latviešu pārstāvētā “Koovee”, kas tikusi pie trešās uzvaras pēc kārtas. Kārtējā cīņā ar visu latviešu kvartetu ierindā “Koovee” viesos ar rezultātu 7:4 (2:3, 0:1, 5:0) izbraukumā salauza AIF pretestību, lai gan pēc diviem periodiem atradās iedzinējos ar divu vārtu deficītu. Ulvis Mētra cīņu sāka kā rezervists, pie punktiem netiekot. Trīs pārējie latvieši (Pēteris Trekše, Ralfs Orste, Rolands Kovaļevskis) darbojās otrajā komandas virknējumā. Orste pie punktiem netika, maču noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderību. Savukārt divi Latvijas izlases uzbrukuma līderi bija rezultatīvi arī šoreiz – Kovaļevskim divi vārti un +3 lietderība, kamēr Trekše atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm un lietderības koeficientu +4. Pēc izcīnītās uzvaras “Koovee” turnīra tabulā saglabā otro pozīciju.

Rukavišņikovs asistē uzvaras vārtu guvumā papildlaikā

Šveices U-18 čempionāta spēcīgākajā divīzijā pie panākuma viesos pret vieniem no turnīra līderiem “Tigers Langnau” izdevies tikt Nikolasa Rukavišņikova pārstāvētajam “Grasshopper Club Zurich”, triumfējot papildlaikā ar rezultātu 5:4 (2:2, 0:1, 2:1, 1:0). Mača gaitā “sienāži” divreiz atspēlēja divu vārtu deficītu, otro reizi to paveicot septiņas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām. Papildlaikā bija nospēlētas nedaudz vairāk kā trīs minūtes, kad pēc Rukavišņikova piespēles uzvaras vārtus guva Marvins Sedriks Springers. Pēc izcīnītās uzvaras “Grasshopper” ar 19 punktiem desmit spēlēs nostiprinājušies ceturtajā vietā, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no divām priekšā esošajām konkurentēm, bet līderi aizmukuši piecu punktu attālumā. Rukavišņikovs šīs sezonas astoņās spēlēs ticis pie 14 (8+6) punktiem.

Šimkūna cīnās Norvēģijas virslīgā

Jau sesto cīņu Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā aizvadījusi Nensija Šimkūna, kura pievienojusies “Stavanger” komandai. Kārtējā spēlē Šimkūnas pārstāvētā komanda savās mājās ar rezultātu 5:6 (0:2, 3:0, 2:4) piekāpās “Gjellerasen” vienībai, latviešu florbolistei pie pirmajiem rezultativitātes punktiem šajā sezonā vēl netiekot. Ar trim izcīnītiem punktiem sešās spēlēs “Stavanger” pašlaik ieņem sesto vietu astoņu komandu konkurencē, no vadošā kvarteta, kas pēc regulārās sezonas spēkosies izslēgšanas turnīrā, atpaliekot jau par desmit punktiem. Svarīga būs nākamā spēle 6. novembrī pret tuvākajām sekotājām “Ostensjo”, kas iekrājušas divus punktus.

Mallons samierinās ar vārtu guvumu un disciplināro sodu

Vācijas florbola reģionālajā līgā zaudējumu papildlaikā piedzīvojis Riharda Mallona pārstāvētais “SG TSV Tetenbull/SV Hemmingstedt”, kas izbraukumā ar 7:8 (2:4, 1:3, 4:0, 0:1) atzina “TSC Wellingsbuttel” pārākumu. Mača pēdējās desmit minūtēs viesi prata atspēlēt trīs vārtu deficītu, tiesa, tas paveikts bez latvieša līdzdalības, kurš izcieta desmit minūšu disciplināro sodu. Pats mallons vārtus guva cīņas 14.minūtē, kad panāca 1:4. Četrās aizvadītajās spēlēs Mallons iekrājis 19 (13+6) punktus.