Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbarei teicama spēle, Blumbergam diskutabla sarkanā kartīte

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbarei teicama spēle, Blumbergam diskutabla sarkanā kartīte
Evelīna Garbare (#59), foto: Red Ants Winterthur

Šveices vadošajā florbola līgā lielisku maču aizvadījusi Evelīna Garbare, izceļoties ar trim rezultativitātes punktiem. Zviedrijā pie pirmās uzvaras izdevies tikt Janai Filipsonei, bet divu latviešu vārtsargu cīņā Vācijas Bundeslīgā mačs noslēdzies ar dramatisku galotni un sarkano kartīti Robertam Blumbergam.

Garbarei teicama spēle un panākums Šveicē

Lielisku maču Šveices vadošajā florbola līgā aizvadījusi pieredzējusī Latvijas izlases aizsardze Evelīna Garbare, atzīmējoties ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, tādējādi sekmējot sava “Red Ants Winterthur” komandas 4:2 (0:1; 2:0; 2:1) uzvaru viesos pret “Wizards Bern Burgdorf”. Mača 37. minūtē Evelīna izmantoja savas komandas rezultatīvākās florbolistes Meleas Bruneres piespēli, izvirzot vadībā savu komandu. Savukārt trešajā periodā latvietei arī divas rezultatīvas piespēles. Pēc izcīnītā panākuma “Red Ants” ar trim punktiem turnīra tabulā pakāpusies uz sesto pozīciju un panākumu varēs attīstīt nākamajā mačā, kad jātiekas ar pēdējā vietā esošo Jūlijas Rozītes un Kates Melderes pārstāvēto komandu.

Filipsonei pirmā uzvara sezonā

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie panākuma izdevies tikt Latvijas izlases vārtsardzes Janas Filipsones pārstāvētajam “Jonkopings IK”, kas savās mājās ar rezultātu 8:5 (2:2; 2:0; 4:3) pieveica “Skogahlls IBK” - komandu, kuras rindās Zviedrijas kausā laukumā devās arī Luīze Biļinska, bet, kura valsts čempionātā šīs komandas rindās vēl nav debitējusi. Filipsone savas komandas vārtus sargāja visu spēli, tiekot galā ar sešiem no 11 metieniem. Lai gan atvairīto metienu procents šoreiz nebija izcils, ar to bija gana, lai komanda ierakstītu pirmos trīs punktus turnīra tabulā, kas Jenčepingas komandai ļāvis pēc divām kārtām pakāpties uz sesto pozīciju.

Keišam 1+1, komanda triumfē Berlīnē

Vācijas vadošajā florbola līgā vēl vienu panākumu izdevies izcīnīt Jēkaba Keiša un Kristera Babra pārstāvētajam “UHC Sparkasse Weissenfels”, kas izbraukuma mačā ar rezultātu 9:7 (2:2; 3:3; 4:2) apspēlēja “Berlin Rockets”. Ja Babris šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem, tad Keišs asistēja uzvaras vārtu guvumā, kā arī guva pēdējos vārtus mačā, uzstādot cīņas beigu rezultātu. Pēc sešām spēļu kārtām “UHC Sparkasse” ar 13 punktiem atrodas trešajā pozīcijā, no līderiem Bonnas “Dragons” atpaliekot par četriem punktiem.

Blumbergam sarkanā kartīte un zaudējums Norvikovam

Dramatiska izvērtusies cita spēle Vācijas vadošajā florbola līgā, kurā čempionāta līderi “SSF Dragons Bonn” ar latviešu vārtsargu Kristapu Novikovu vārtos, savās mājās ar rezultātu 11:10 (2:0; 2:5; 7:5) apspēlēja “Unihockey Igels Dresden” vienību, kurai mača lielāko daļu vārtus sargāja cits latviešu vārtsargs Roberts Blumbergs. Lai gan spēles sākumā Bonnas komanda panāca 2;0 vadību, turpinājumā notikumu gaitu laukumā pārliecinoši kontrolēja viesi, kuri panāca 5:2 un vēlāk arī 8:4 vadību. Izšķirošs izrādījās notikums 54. minūtē, kad diskutablu sarkano kartīti nopelnīja Blumbergs, ne vien atstājot savu komandu ilgajā skaitliskajā mazākumā, bet arī liekot veikt vārtsargu nomaiņu. Tā rezultātā mājinieki ātri panāca 8:8 neizšķirtu un, lai gan ielaida devītos vārtus, pēdējā minūtē bija priekšā jau ar 11:9. Pēdējās sekundēs viesi vēl deficītu sadeldēja līdz minimumam, bet Bonna uzvaru no rokām neizlaida. Tādējādi pēc sešām kārtām “Dragons” ar 17 punktiem saglabā pirmo pozīciju, kamēr Drēzdenes vienībai ir 10 punkti un septītā vieta.

Stukāns nopelna ceturto punktu

Somijas U22 florbola čempionātā pie panākuma izdevies tikt Kārļa Stukāna pārstāvētajam “Nokian KrP”, kas savās mājās pārliecinoši ar rezultātu 7:2 (4:1; 2:0; 1:1) apspēlēja “Josba” florbolistus. Latviešu aizsargs šoreiz spēlēja trešajā aizsargu pārī , otrā perioda izskaņā nopelnot rezultatīvu piespēli, asistējot vienības sestajos gūtajos vārtos. Pēc septiņām aizvadītajām spēlēm “Nokian KrP” savā B apakšgrupā ar 13 punktiem ieņem trešo pozīciju, par diviem punktiem atpaliekot no TPS, bet no “Happee” vienību šķir tikai viens punkts. Stukāns piedalījies sešos mačos, tajos atzīmējoties ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem.