Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Zariņas klubs triumfē kausā, Filipsonei piektais panākums pēc kārtas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zariņas klubs triumfē kausā, Filipsonei piektais panākums pēc kārtas
Aurēlija Zariņa

Par Somijas mazā kausa ieguvēju kļuvis Aurēlijas Zariņas pārstāvētais klubs, finālspēlē ar rezultatīvu piespēli atzīmējoties arī latviešu florbolistei. Tikmēr Jana Filipsone ar komandu pārliecinoši turpina bruģēt ceļu Zviedrijas Superlīgas virzienā. Zemākā līmenī rezultatīvas spēles aizvadījis Gustavs Rolands Ražinskis un Patriks Cinītis.

Zariņas komanda triumfē Somijas kausā

Principiālu uzvaru Somijas kausa finālā izcīnījis Aurēlijas Zariņas pārstāvētais “SBS Wirmo”, kas izšķirošajā spēlē ar 5:4 (1:0; 2:2; 1:2; 1:0) papildlaikā tika galā ar “Jokerit” komandu, ar kuru konkurē arī par uzvaru valsts otrajā spēcīgākajā florbola līgā. Mača piektajā minūtē tieši pēc Zariņas rezultatīvas piespēles “SBS Wirmo” komanda izvirzījās vadībā. Spēles gaitā izdevās iekrāt arī 3:1 pārsvaru, taču spēles izskaņā tieši mājinieces bija spiestas glābties no zaudējuma, 4:4 neizšķirtu panākot cīņas 54. minūtē. Papildlaika 11. minūtē jau uzvaras vārti “SBS Wirmo”, kas tādējādi varēja līksmot par izcīnīto kausu mazajām komandām, kur finālā sacenšas tās divas komandas, kas vistālāk aizkļūst Somijas kausa finālā, bet nav pārstāvētas F-liiga čempionātā.

Filipsones klubam piektā uzvara pēc kārtas

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā lieliski turpina spēlēt Latvijas izlases vārtsardzes Janas Filipsones pārstāvētais “Jonkopings IK’, kas kārtējā spēlē izbraukuma mačā ar rezultātu 6:3 (1:1; 4:1; 1:1) pietiekami komfortabli tika galā ar “Skoghalls IBK” vienību, kas ir vadošā komanda Rietumu reģionā un piedzīvoja retu zaudējumu. Tikmēr Jenčepingas komandai šī bija piektā uzvara pēc kārtas, kas ļauj atrasties sava reģiona tabulas galvgalī. Filipsone šajā cīņā tika galā ar 13 no 16 preitnieču metieniem.

Ražinskis divreiz piespēlē, komanda cieš sagrāvi

Pamatīgu zaudējumu Somijas 2.divīzijā piedzīvojis Gustava Rolanda Ražinska pārstāvētais “Papas”, kas izbraukumā atzina “SBT Suola” komandas pārākumu. Latviešu flrobolists darbojās savas komandas pirmajā maiņā, asistējot gan pirmajos komandas vārtos skaitliskajā vairākumā, gan arī otrajā trešdaļā. Abās reizēs tas viesu komandai ļāva panākt izlīdzinājumu. Visā spēlē gan viesi nespēja konkurēt, piedzīvojot neveiksmi ar 3:14 (2:3; 0:6; 1:5). “Papas” turnīra tabulā atrodas viducī, kamēr “SBT Suola” diezgan komfortabli ieņem pirmo ailīti.

Cinītim vārtu guvums un spēles sods

Zviedrijas florbola junioru spēcīgākajā divīzijā zaudējumu piedzīvojis Patrika Cinīša un Riharda Paegles pārstāvētais “Nynashamns IBK”, kas viesos ar rezultātu 2:6 (1:2; 1:2; 0:2) piekāpās sava reģiona vadošo komandu “IFK Haninge”, lai gan vairāk nekā pusi spēles laukumā bija līdzvērtīga spēkošanās. Viesu komandas rindās visu spēli vārtus sargāja Paegle, bet Cinītis otrā perioda ievadā ar vārtu guvumu panāca neizšķirtu 2:2. Savukārt neilgi pirms mača beigām latviešu florbolists nopelnīja spēles sodu, spēli beidzot priekšlaicīgi.

Abi latvieši piedalījās arī junioru 3.divīzijas spēlē, kurā viņu pārstāvētais klubs spēlēja neizšķirti 5:5 (2:1; 2:2; 1:2) ar “FBI Tullinge”. Paegle viesiem vārtus sargāja visus spēli, bet Cinītis tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, otrā perioda vidū nopelnot arī 2+2 minūšu noraidījumu. Mājinieki praktiski visu spēli atradās vadībā, taču latviešu pārstāvētais klubs allaž atrada viedu kā panākt izlīdiznājumu, pēdējo reizi līdzsvaru panākot nepilnas deviņas minūtes pirms cīņas beigām. “Nynashamns IBK” ar 20 punktiem desmit spēlēs ieņem trešo vietu turnīra tabulā. Cinītis piedlaījies sešās spēlēs, kurās iekrājis 11 (5+6) punktus, bet Paegle bijis pieteikts astoņās spēlēs, no kurām vārtos stājies četrās, sekmējot divas uzvaras un vienu neizšķirtu.