Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Filipsonei sāpīgs sezonas noslēgums, Dumpim "hat-trick" Somijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Filipsonei sāpīgs sezonas noslēgums, Dumpim "hat-trick" Somijā
Jana Filipsone vārtos, foto: IBK Goteborg

No cīņas par vietu Zviedrijas spēcīgākajā līgā negaidīti agri izstājies Janas Filipsones pārstāvētais klubs. Tuvu līdzīgai neveiksmei nonācis Lauras Gaugeres klubs Šveicē. Tikmēr Somijas junioru līgā lieliska spēle Markusam Dumpim, kurš atzīmējies ar trim vārtu guvumiem.

Filipsonei negaidīta neveiksme izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā

15 spēles pēc kārtas bez zaudējumiem laukumu Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā bija aizvadījis Janas Filipsones pārstāvētais "Jonkoping IK", kas cenšas pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezties vadošo komandu apritē Tomēr ceturtdaļfināla sērijā pirmajā spēlē "Jonkoping" savās mājās ar rezultātu 3:5 piekāpās "Lockerud/Mariestad", kuras otrā perioda izskaņā bija panākušas 2:0 vadību. Trešajā periodā laukuma saimnieces ātri rezultātu izlīdzināja, bet trešā perioda izskaņā atkal priekšā bija konkurentes. Spraigā mača galotnē uzvaru pirmajā spēlē tomēr svinēja viešņas. Ne velti uzvarētāju galvenais treneris Mikaels Fredriksons pēc cīņas atzina, ka šī komandai bija labākā izbraukuma spēle sezonā. Jana Filipsone, kura sevi pieteikusi kā Jenčepingas kluba pirmā vārtsardze, aizvadīja visu maču tiekot galā ar 18. pretinieču metieniem.

Diemžēl arī atbildes spēlē latvietes pārstāvētā komanda nespēja nodemonstrēt cerēto potenciālu. Kaut arī pirmajām izdevās izvirzīties vadībā un pārsvars tika nosargāts līdz mača 36. minūtei, neveiksmīgi aizvadītā otrā perioda izskaņa, kad nepilnu divu minūšu laikā tika zaudēti trīs vārti. Lai gan ātri vien izdevās deficītu sadeldēt līdz minimumam un priekšā bija vēl vairāk nekā periods, atlikušajā spēles laikā komandas vārtus vairs neguva un “Lockerud/Mariestad” tika pie minimāla 3:2 panākuma, ar ko bija gana, lai sērijā līdz divām uzvarām tika svinēta uzvara ar 2:0, kas ļāva iekļūt nākamajā kārtā, kamēr Filipsones komandai sezona noslēgusies priekšlaikus. Pēdējā mačā Filipsone tika galā ar 17 no 20 pretinieču metieniem, ar ko šoreiz nepietika panākumam.

Dumpis ar “hat-trick” sekmē negaidītu komandas uzvaru

Teicamu spēli Somijas U-22 florbola čempionātā aizvadījis Markuss Dumpis, kurš izcēlies ar trim vārtu guvumiem, sekmējot sava “Indians” uzvaru viesos pār krietni pastiprināto OLS komandu ar rezultātu 6:5 (1:1; 1:2; 3:2; 1:0) spēles papildlaikā. Mača ievadā Dumpis ar precīzu metienu atklāja spēles rezultātu, bet turpinājumā sekmīgāki bija OLS, kas iekrāja 4:2 un 5:3 vadību. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām “Indians” atspēlēja vienus vārtus, bet vēl pēc pāris minūtēm Dumpis rezultātu izlīdzināja. Līdz ar to uzvarētāju vajadzēja noskaidrot papildlaikā, kurā vēl vieni vārti, šoreiz jau uzvaru nesošie, jaunā latvieša rēķinā – 6:5. Tas nozīmē, ka sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām “Indians” atkal atguvuši vadību – 2:1. Sērijas ceturtā spēle ieplānota 25. martā “Indians’ komandas mājvietā.

Gaugeres komanda nenosargā pārsvaru un nonāk iedzinējos

Cīņu par vietu Šveices spēcīgākajā florbola līgā turpina Lauras Gaugeres pārstāvētais “Chilis Rumlabg-Regensdorf”, kas gan trešajā NLB līgas finālspēlē viesos nenosargāja 1:0 un 2:1 vadību, ar rezultātu 2:3 (1:1; 1:1; 0:1) piekāpās “Aergera Giffers”, tādējādi sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām nonākot iedzinējos ar 1:2. Jāpiezīmē, ka pirmos vārtus latvietes pārstāvētais klubs iemeta jau pēc 19 spēētām sekundēm, bet izšķirošos vārtus ielaida nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad mājinieces realizēja skaitlisko vairākumu. Gaugere šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet sērijas ceturtā spēle ieplānota viņas komandas mājvietā 25. martā.

Šenbergs un Jančevskis turpina spēlēt rezultatīvi

Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijas turnīrā rezultatīvi turpina spēlē Edijs Šenbergs un Emīls Jančevskis, vienlaikus sekmējot sava “Storvreta Ungdom IBK” panākumu sēriju. Kārtējā mačā komanda viesos pārliecinoši ar 10:1 (2:1; 3:0; 5:0) apspēlēja SK “Vide”. Abi latvieši šo spēli noslēdza ar identisku rādītāju – vieni gūti vārti un viena rezultatīva piespēle.Regulāro sezonu komanda noslēgs 26. martā, bet jau tagad skaidrs, ka, neatkarīgi no šīs spēles rezultāta, komanda čempionātu noslēgs otrajā vietā savā reģionā, lai gan komandai ir gan visvairāk gūto vārtu, gan pārliecinoši mazāk ielaisto vārtu. Turklāt piedzīvota tikai viena neveiksme, bet seši neizšķirti nav ļāvuši no pirmās vietas nostumt galvenos konkurentus “Midas”.