Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latviešiem sekmīgas cīņas ārzemju laukumos, Šmits un Rozīte turpina play-off

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latviešiem sekmīgas cīņas ārzemju laukumos, Šmits un Rozīte turpina play-off
Kevins Šmits (#61)
Foto: Andi Suter

Vairāki latviešu flrobolisti turpina savas sezonas dažādu valstu florbola čempionātos. Soli no iekļūšanas Šveices NLB čempionāta pusfināla nonācis Kevina Šmita pārstāvētais klubs, savukārt Jūlija Rozīte ar savu rezultatīvo spēli ļāvusi sezonu pagarināt vismaz par vienu dienu. Tāpat rezultatīvi spēlējuši mūsu florbolisti Somijā un Norvēģijā.

Šmitam trīs punktu spēle, komanda atjauno vadību sērijā

Šveices NLB florbola čempionātā turpinās ceturtdaļfinālu sērijas un vadību tajā atguvis “Kloten-Dietlikon Jets” ar latvieti Kevinu Šmitu ierindā. Trešajā mačā komanda savās mājās pārliecinoši ar rezultātu 9:3 (3:0, 4:3, 2:0) apspēlēja “UHT Eggiwil”, sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām panākot 2:1 vadību. Mača pirmos divus vārtus guva tieši Šmits, kurš spēles izskaņā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, tādējādi aizvadot trīs punktu spēli.

Rozītes trīs piespēles ļauj pagarināt sezonu

Šveices U-21 sieviešu florbola čempionātā ceturtdaļfināla pirmajās divās spēlēs zaudējumus bija piedzīvojis Jūlijas Rozītes pārstāvētais “Zug United”, turklāt trešā spēle bija jāaizvada viesos pret “Wizards Bern Burgdorf”. Nonākušas bezdibeņa malā, Cūgas komanda vareni sāka spēli, izcīnot panākumu ar 5:3 (2:0, 2:3, 1:0), tādējādi deficītu sērijā samazinot līdz 1:2, vismaz par vienu spēli pagarinot savu sezonu. Jāsaka, ka cīņas gaitā viešņas bija vadībā pat ar 4:0, turklāt pirmajos trijos vārtu guvumos ar rezultatīvu piespēli atzīmējās tieši Latvijas izlases uzbrucēja.

“Harstad” iemet piecus vārtus čempionāta līderiem

Norvēģijas florbola virslīgas čempionātā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis latviešu pārstāvētais “Harstad”, kas savās mājās ar rezultātu 5:14 (1:3, 2:7, 2:4) atzina čempionāta līdervienības “Tunet” pārākumu. Zaudētāju rindās Toms Niedre tika pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles, nopelnot arī četras soda minūtes. Ritvars Bērziņš atzīmējās ar vārtu guvumu, bet Toms Kirmužs, Jānis Rajeckis un Roberts Līviņš tika pie rezultatīvām piespēlēm, pēdējam tiekot arī pie piecu minūšu noraidījuma. Vēl no latviešiem spēlēja Kaspars Grundšteins, kurš pie punktu guvumiem netika.

Zariņai un Mārtiņjēkabai divu punktu spēles

Somijas sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijas turnīrā pie sausas uzvaras izdevies tikt Klintas Mārtiņjēkabas un Aurēlijas Zariņas pārstāvētais “KaPa-65” gana pārliecinoši ar rezultātu 5:0 (0:0, 2:0, 3:0) apspēlēja “LOSB” vienību. Gan Zariņa, gan Mārtiņjēkaba šajā spēlē atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, Aurēlijai tiekot arī pie divu minūšu noraidījuma. Turnīra tabulā “KaPa-65” ar 23 punktiem 13 spēlēs atrodas gana komfortablās līderpozīcijās par pieciem punktiem apsteidzot tuvākās konkurentes. Mārtiņjēkaba šajā sezonā piedalījusies sešās spēlēs, tiekot pie 8 (6+2) punktiem, kamēr Zariņa četrās spēlēs iekrājusi 6 (2+4) punktus.

Kuratņika vienība tiek galā ar Akūlova klubu

Norvēģijas florbola virslīgā savā starpā sacentās divu bijušo “Rubenes” florbolistu pārstāvētās komandas, kurā Arnija Kuratņika pārstāvētais “Sandnes IBK” savās mājās ar rezultātu 7:4 (3:1, 2:0, 2:3) apspēlēja “Slevik” ar Gati Akūlovu sastāvā. Latvieši ar rezultativitātes punktiem šajā spēlē neizcēlās. Arī sezonā kopumā labākas sekmes ir “Sandnes”, kas atrodas trešajā vietā, kamēr “Slevik” ieņem vien astoto vietu, nevarot būt droši par spēlēšanu izslēgšanas spēļu turnīrā.